Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Basescu a sustinut cauza Republicii Moldova si Serbiei, in Lituania

Traian Basescu a sustinut cauza Republicii Moldova si Serbiei, in Lituania

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Presedintele a reiterat, miercuri, sprijinul Romaniei pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana, dar si a Serbiei la UE si NATO.

Aflat intr-o vizita oficiala in Lituania, Traian Basescu a mentionat, la finalul intrevederii avute cu omologul sau, Dalia Grybauskaite, ca o tema aparte a discutiilor a fost cea legata de Republica Moldova si sprijinul cerut Lituaniei pentru ca Moldova sa devina un subiect in atentia UE, “mergand in principal pe ideea ca Republica Moldova ar trebui sa faca parte, din punct de vedere al integrarii in Uniune, din pachetul de tari din Balcanii de Vest”. Potrivit Agerpres, seful statului roman a adaugat, in conferinta de presa comuna sustinuta la finalul intalnirii cu omologul sau, ca in cadrul discutiei a fost abordat si subiectul Serbia, o tara care doreste sa adere la Uniunea Europeana si NATO.

“Aici Romania isi mentine ferm punctul de vedere de a nu recunoaste independenta Kosovo, dar consideram ca nerecunoasterea de catre Serbia a independentei Kosovo nu trebuie sa fie un factor care sa impiedice avansul Serbiei catre integrare in structurile euroatlantice”, a aratat seful statului.

Presedintele a mai mentionat ca au avut loc discutii cu privire la prioritatile Romaniei, care vizeaza intrarea in zona Schengen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS