Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu, afirmaţii dure la adresa lui Ponta

Traian Băsescu, afirmaţii dure la adresa lui Ponta

scris de A.P.
8 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre actele normative care pot afecta desfăşurarea corectă a alegerilor prezidenţiale.
„În cursul zilei de azi mi-am făcut timp să fac o analiză asupra evoluţiilor premergătoare alegerilor. A fost emis un set de acte normative şi au fost puse sub control politic o serie de instituţii.

Traian Băsescu, afirmaţii dure la adresa lui Ponta

Traian Băsescu, afirmaţii dure la adresa lui Ponta

Aceste lucruri pot afecta corectitudinea alegerilor. Actele sunt Ordonanţa 28 din 2013, prin care nu se mai publică în MO sumele alocate primăriilor. Această lipsă de transparenţă mă îndreaptă spre gândul că PSD vrea să utilizeze banii publici ca să mituiască primarii ca să-l sprijine pe Victor Viorel Ponta în alegeri. Un alt act este OUG 45 din 2014, prin care se modifică structura BEC, dar şi a secţiilor de votare. Acest lucru nu se poate face prin OUG. Şi acest lucru, ca şi OUG 28, trebuiau atacate de avocatul Poporului la CCR. În 2013, Ciorbea nu era Avocat al Poporului. OUG 55 poate afecta procesul electoral. Alte elemente care pot afecta alegerile: modul de funcţionare a CNA, unde reprezentanta domnului prim-ministru nu are nici în clin, nici în mânecă cu observarea atentă a modului cum se desfăşoară campania şi activitatea în televiziuni. Un alt element care şubrezeşte şansele unor alegeri corecte este Avocatul Poporului, care este o anexă a Guvernului.

Ponta şi „debăsificare“

Repet o declaraţie a prim-ministrului care aduce prejudicii României. Dincolo de faptul că este o declaraţie care face mult rău credibilităţii statului şi guvernului României, aş vrea să văd dacă înţeleg bine ce înţelege Ponta prin debăsificare. Probabil că înţelege trecerea rapidă prin criză şi revenire la creştere economică. Probabil că înţelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am făcut cu toată credinţa. Probabil înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie să se predea integral arhiva fostei securităţi către CNSAS. Aşa am aflat că prietenul domunului Ponta, motanul Felix, era un turnător care îşi turna şi familia. Probabil prin debăsificare înţelege că am deschis accesul în arhivele statului şi acest lucru a avut ca efect şi apariţia torţionarilor. Probabil, prin debăsificare, înţelege faptul că mi-am permis ca în aprilie 2005 să semnez, în numele statului român, Tratatul de aderare la UE. Probabil a înţeles că a început să funcţioneze Justiţia. Chiar şi condamnarea lui Vîntu trebuie debăsificată. Probabil, asemănător cu nazismul, este faptul că am convenit parteneriatul strategic cu SUA.

Probabil faptul că în mandatul meu am făcut constant un efort de consolidare a poziţiei României în NATO şi UE este un element care trebuie debăsificat. Probabil că readucerea sub controlul României a 10.000 de km pătraţi din zona economică a Mării Negre este o acţiune care trebuie debăsificată.  Mai am o listă foarte lungă, dar n-aş vrea să ajungem la concluzia că trebuie depontizare. Nu spun că trebuie să se producă pentru că este extrem de specifică.

Ce mai citeşte Băsescu

Am înţeles că e frâmântat ce fel de cărţi citesc. Îi citesc lucrarea de doctorat şi nu găsesc câteva pagini neplagiate.

Despre comisarul european

 Preşedintele Traian Băsescu susţine că informaţia potrivit căreia Corina Cretu va primi un portofoliu minor de comisar european (ajutor umanitar) a fost o gluma lansată de la Bruxelles de care Ponta s-a speriat.

-Toate discuţiile mele, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu semnificativ

-Ştiu că l-a descumpănit lista cu nuemele Corinei Creţu, să nu se sperie Victor Viorel, a fost o glumă de la Bruxelles

-Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi au lansat această glumă la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut. Întrebaţi-l cu cine a negociat.

-Vă asigur că România va avea un portofoliu de care să nu îi fie ruşine, dar el s-a speriat de o glumă. Caraghios.

Reacţia la suspendarea Preşedintele

Traian Băsescu i-a transmis fostului premier să citească Constituţia, ca să nu se mai facă de râs atunci când planifică programul de suspendare.

Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu să citească bine Constituţia legat de procedura de suspendare a preşedintelui. Nu poate planifica vot pe 23 septembrie şi referendum pe 2 noiembrie pentru că în Constituţie se precizează foarte clar că preşedintele poate fi suspendat pentru maximum 30 de zile. Deci rugămintea mea la Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, inimă zburdalnică, este să citeasca Constituţia ca să nu se mai facă de râs când planifică programul dat de Voiculescu, care e apăsat acum de plafonul puşcăriei şi nu judecă normal, dar el e în libertate şi ar trebui să judece”, a precizat Băsecu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult