Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu despre CSAT, Guvern şi CFR Marfă

Traian Băsescu despre CSAT, Guvern şi CFR Marfă

scris de M.A.
7 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în situaţia în care Guvernul nu continuă procedura de privatizare a CFR Marfă din vina sa, GFR va cere daune „cu certitudine”.

Traian Băsescu

Traian Băsescu despre CSAT, Guvern şi CFR Marfă

„În condiţiile în care Guvernul nu continuă procedura din cauza lui, nu din alte cauze, peste ceva timp cu certitudine GFR va cere daune Guvernului României, nu numai că nu va pierde garanţia, dar va câştiga probabil destule milioane de euro ca daune, pentru că Guvernul nu a dus la îndeplinire procedura după ce a declarat câştigătorul şi aceşti bani se vor plăti din bani publici”, a spus Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Băsescu a subliniat că „litigiul” va fi în defavoarea statului român şi că dacă el ar fi prim-ministru ar accelera la maxim procedurile.

Guvernul a presat în crearea unui precedent – implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred că mai bine se făceau presiuni pe câştigător să vină cu banii. Nu înţeleg de ce a fost preferată soluţia implicării în dezbatere publică a unei instituţii fără atribuţiuni, când cel care are atribuţiuni să aducă banii era câştigătorul declarat şi tot lăudat şi de fostul ministru al Transporturilor şi de premierul Victor Ponta. Au declarat licitaţia de privatizare un succes şi trebuia materializat succesul. Constat că unii politicieni ajung să fugă de succes”, a mai afirmat Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că va merge înainte pe linia coabitării, criticând însă faptul că Secretariatul General al Guvernului i-a transmis o scrisoare nedatată a premierului prin care acesta solicita punerea pe ordinea de zi a CSAT a privatizării CFR Marfă, după ce Victor Ponta a plecat în concediu. El a explicat că, la câteva ore după plecarea în concediu a primului-ministru, de la Secretariatul General al Guvernului a fost transmisă o adresă cu solicitarea premierului, avizată de ministrul Justiţiei, de a se pune pe ordinea de zi a CSAT hotărârea cu privire la privatizarea CFR Marfă.

„Ştiind foarte bine că Guvernul s-a angajat să finalizeze procesul de privatizare până la sfârşitul lui septembrie, am convocat de urgenţă şedinţa CSAT mai ales că nu se cerea decât punerea pe ordinea de zi a hotărârii. Alături de adresa de înaintare mai este şi o scrisoare nedatată a premierului care mie îmi arată că deliberat a vrut să plece în concediu şi pe urmă să trimită SGG documentele către CSAT, ceea ce poate nu e cel mai frumos lucru, dar mergem înainte de dragul coabitării”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

44 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2013 - 16:43

Basarica – Profund Anti basescu
Oricine, dar NU basescu
Contact
Guest book
Baseste-te aici !
Bancuri basescu
Morsi mamii lui de basescu !
July 3, 2013 – 19:15
Posted in Basescu – o parodie de presedinte

22 Votes

lehman25

Javra de Egipt a fost arestata si zace in beci,asteptand cu inima cat un purice sa se indrepte catre un zid.In termeni cat se poate de simpli vorbim de o lovitura de stat,data de armata si aparent ce nu are nimic in comun cu cei din piata Tahrir sau cu cei 14 milioane de egipteni ce protesteaza de peste o saptamana in toata tara ! Asta trebuia sa se intample si cu gunoiul nostru,daca aveam asta vara oameni de stat.Nu referendum,nu curticica,nu conferinte de presa.Era simplu,luati de guler toti din familia basescului,dusi rapid la zid,executati si ulerior plansi impreuna cu toata Europa si toata America.Puteau toti din toate zarile sa depuna coroane pe mormintele jegosului,zeci de soboare de preoti sa le cante vesnica pomenire,zeci daca nu sute de pore sa-si rupa vesmintele si sa planga familia dictatorului rapus miseleste de furia uselista.Asa,ne uitam ca boii la egipteni si traim in continuare sub coabitarea ce ne duce rapid in iad !”

pathfinder 05-08-2013 - 16:44

Ai treaba azi…

digital 05-08-2013 - 17:31

tu deja, ai halit…treaba!

VICA 05-08-2013 - 19:41

Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ? Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.

digital 05-08-2013 - 19:43

așa vica, fă memoriu kiorului, îți arată el cum tre să stai pe masă!

UnUL 06-08-2013 - 14:23

Degețel, dacă eșt b o u și mârlan nu eșt obligat să o demonstrezi în fiecare clipă.

digital 06-08-2013 - 14:31

ce vrei mă, io i-am propus lu aia pe masă?!
e kiorul tău și președintele nostru, mai vrei ceva, retardatule?!

UnUL 06-08-2013 - 14:36

Degețel, nu mai e nevoie să ne spui că ți-ai făcut educația la școala de vidanjori, era evident.

digital 06-08-2013 - 14:38

bine mă atunci, io și președintele tău!

UnUL 06-08-2013 - 14:46

Degețel, Academia de Marină e una și Școala de vidanjori e cu totul altceva; nicio confuzie între ele nu e posibilă.

digital 06-08-2013 - 14:49

da s-o invite p-aia pe masă, e posibil, cu academia de topoare plutitoare, ia zi-ne tu mă deșteptul pământului clujean!!!!!!

UnUL 06-08-2013 - 14:50

Degețal, felicitări : ai izbutit (încă) o frază fără cap, coadă și sens.

salut 06-08-2013 - 15:22

Mda, poate ai treaba si omul te retine, mai UnULe. Ca in discutia cu Ereticul (cata rabdare!) de acum cateva zile cand omul ti-a prezentat argumentele si- de bun simt- ti-a cerut sa faci acelasi lucru. Moment in care ti-ai amintit brusc ce alte treburi -evident importante, chiar geostrategice, cum numai basistii le fac- te asteapta neintarziat.

UnUL 07-08-2013 - 08:09

Puișor, eu în general recurg la argumente (și la unele autentice, filtrate prin mintea mea, nu copiate de pe canalele de scurgere a lăturilor ale „Șantaj Group”). Evident, la înjurături nu pot răsunde decât prin înjurături. Iar atunci cînd, după ce am prezentat de 3 ori argumentele mele, opozantul meu reiterează copy-paste aceleași clișee stopez automat discuția, refuzând sa continui un dialog de surzi. În rest, putem dialoga – argumentat (și civilizat) – dacă ești în stare.

digital 05-08-2013 - 20:26

nici măcar întâmplarea face să fii un sugacy băsist!
hahaha!
dreq de othreapă!

ANCUTA 05-08-2013 - 22:44

Acum o saptamana psihopatul (dobreurbossobruus) s-a plans la policlinica Antena 3 de pe strada Cameliei ca are gaze. Dar nu-l deranjeaza ca nu se aud si nici nu put!
Doctorul gadea i-a dat niste pastile si la chemat pentru azi la consult.
“Dl Gadea, e mai rau. Gazele n-au disparut, da’ acum si put!”
gadea: “Buuun, cu nasul am rezolvat. Ia pastilele astea pentru auz!”

urbos 05-08-2013 - 20:27

Etaju 4, salonu 3…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 17:30

Cunoscutul analist politic Bogdan Chirieac, implicat in scandalul de santaj cu seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, si cercetat in trecut si de CNSAS, la cererea Civic Media, este acuzat acum de analistul militar Ion Petrescu, colonel (r) si fost sef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din M.Ap.N, ca apartine Mossad (în ebraică המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, transliterat ha-Mosad le-Modi’in u-le-Tafkidim Meiuhadim – „Institutul de informații și operațiuni speciale”), serviciul secret israelian cu activitate externa.

Colonelul Ion Petrescu este doctor in stiinte militare si vicepreşedinte al Asociaţiei “George C. Marshall – România”. A absolvit si Colegiul de Studii Internaţionale şi de Securitate din Bavaria si a urmat si cursul “Intelligence and Democracy”, organizat de Centrul pentru Relaţii între Militari şi Civili al Forţelor Navale Americane, din Monterey, California. A fost director al Trustului de presa al Armatei si a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de cavaler, cu însemne pentru militari. Intamplator, s-a aflat si in avionul care s-a deplasat in Irak pentru eliberarea jurnalistilor romani rapiti in cadrul Afacerii Hayssam. In prezent scrie comentarii pentru mai multe publicatii romanesti de pe ambele maluri ale Prutului. Recent, dupa ce i-a avertizat pe sefii SRI si DGIA, intr-una din postarile sale de pe blog, sa inceteze atacurile online la adresa sa, analistul militar s-a suparat si pe domnul George Maior si pe mai tinerii sai adjuncti si a anuntat ca vor urma dezvaluiri interesante pe tema “formatorilor de opinie” din presa “romaneasca” si a serviciilor de care apartin acestia. Primul s-a nimerit sa fie stimabilul Bogdan Chirieac, despre care domnul Ion Petrescu afirma:

“Am privit, cu stupoare, la televizor, un personaj cu ochelari, plimbat – ca Sfintele Moaşte, de la o televiziune de ştiri, cu patron chemat la D.N.A., la alta, cu iniţiator autopropulsat în lideranţa opoziţei -, ca analist, mai mult sau mai puţin (a)politic.

Nu i-aş fi acordat mai multă atenţie decât merită, dar am asistat la clipa sa de cinism.

Te dai jurnalist – după ce ani în şir ai semnat editoriale bazate pe filele primite, confidenţial, de la serviciile secrete -, ai contracte cu un serviciu specializat în ascultarea formatorilor de opinie, ai contribuit la “executarea publică”, cu microfoane postate ambiental, a unui ziarist incomod celui aflat în vârful piramidei politice, eşti suspectat că ai fi purtătorul unui grad de-’nstelat, în serviciul de intelligence al unei ţări ostile lumii arabe, şi, colac peste pupăză, minţi milioane de telespectatori români afirmând, cu neruşinare, că absenţa liderilor, în fruntea demonstranţilor din ţările arabe, demonstrează – ţineţi-vă bine! – că revoltele au fost organizate de… Al-Qaida!
Ne laşi?

Acest bulgăr cafeniu al jurnalismului de faţadă, din lumea plină de frişcă, dar deloc cu idei bine fundamentate, a televiziunilor menite a prosti minţile slabe, nu este decât măsura reală a manipulării conaţionalilor săi, de cei interesaţi să domine prin zvonuri abil formulate, pe canale care atrag românii nemulţumiţi, total anesteziaţi în privinţa dinamicii reale, pe scena geopolitică mondială.

Mă întreb dacă Mihai Gâdea, ca dirijor la Antena ce i s-a încredinţat, ştie sau măcar este amical sesizat, de vreun amic, ce dezinformări se produc, cu profesionalism, în ograda domniei sale? Care sunt viguros aplaudate la sediul C.I.A. şi la acela al Mossad.”

Antibasistul 05-08-2013 - 17:40

Esti sluga lui Basescu!

digital 05-08-2013 - 17:48

el zice că dacă scrie mult, are și trecere la proști!
hahaha!
la retardații lui, normal, că ăia pricep greu!

Antibasistul 05-08-2013 - 20:59

Jos chioru si jegoasele lui cretine slugi!

UnUL 05-08-2013 - 22:11

Nu, Bășinel : Joe c r e t i n i i ca tine, Degețel și alții ejusdem farinae!

Antibasistul 05-08-2013 - 22:39

E bine sa te simti ceea ce esti si daca tu esti animal, fapt dovedit de lipsa totala a ceea ce se cheama rationament, eu ma consider totusi om, dovada fiind faptul ca am constatat ceea ce tu nu ai cum sa vezi, ca esti un animal.Logic,nu?

digital 05-08-2013 - 22:44

ce vrei mă unule, nu ți-ai supt porția de la kior și mai vrei?!
marș mă la coteț-cotroceni!

Antibasistul 05-08-2013 - 22:49

Cartoful va ramine mincarea de baza pentru ca e mult mai ieftin decit bananale si poate fi cultivat oriunde, inclusiv pe munti, si pe terenuri sarace cu pamint amestecat cu pietris!

Antibasistul 05-08-2013 - 22:50

Cresine esti un orb. Pai tu nu vezi ca ji danii cred ce vad si vad ce cred pina ce crestinii cred vad ce cred dar nu cred ce vad, dar este evident ca ji danii vad de crestinii nu vad. Acum ai inteles mai redusule..PTIUU..

ValVerde 05-08-2013 - 22:51

Cum a fost la servici..in prima zi dupa concediu?

Antibasistul 05-08-2013 - 23:29

Cele trei postari de deasupra, cu nickul meu, sint scrise de evreul Tomi!

zweistein 06-08-2013 - 01:01

@ Antibăşcălescu

Nu-I adevarat, minte cu nerusinare Antibascalescu, cele trei postari de deasupra, cu nickul meu, NU sint scrise de evreul Tomi!

Antibasistul 06-08-2013 - 13:45

Nu se mai poate asa!
Postarea de mai susul susului este nu a mea este nu a lui Tomi este a ji danului CONGO sau ciufulici. Si nici asta nu este postarea mea, este a lui zweistein sau dreistein.

UnUL 06-08-2013 - 14:24

Iar tu ești cretin congenital, Bășinel!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2013 - 15:54

100 de mandate pentru copii,ZERO pentru base si boarfa !
July 5, 2013 – 11:37
Posted in Basescu – o parodie de presedinte

lehman25

LUPTA,LUPTA USL ! Cu cine ? Cu cine ? Cu elevii de la BAC ! Bravo usl,scarbele dracului !Coabitantii si in general toate javrele useliste,nu au fost si nu sunt in stare sa aresteze imbecilul si a lui curva,insa si-au depasit cincinalul in mandate de ridicare a unor elevi ce sustin un examen ce oricum nu are nici o valoare !sri-ul,politia,jandarmii,procurorii si cine stie ce alte slugi bugetare,lupta cu infrigurare impotriva combaterii fituicilor si spagilor la bac. Superb! Nu avem noi piata Tahrir,nu avem nici piata Taxim,dar ne mandrim cu Bolintineanu!Lupta uselista continua,fi vigilent si tu care ai copiat dupa 1989 la bac,poti fi ridicat,trebuie sa iesim bine la MCV !

http://basarica.files.wordpress.com/2013/07/th.jpg

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2013 - 18:51
zweistein 06-08-2013 - 00:56

BINE BASE, TINE-O ASA, PANA CAND NE-OM SATURA, TURAIII-TA !!!

NASTASE halit estem
VOICU halit estem
VANTU halit estem
MISCHIE halit estem
REMES halit estem
BECALI halit estem
si cati si mai cati rechini mari si-au pierdut coltisorii.

Aha, pai Epoca Basescu se sfarseste cu impliniri, trebuie sa pregatim sampaniile.

D-aia au vrut sa-l matraseasca cu lovitura de stat. Dar pop orul ce a zis? A zis “ne ca cam pe referendum vost!” si nu s-a prezentat. Ha, ce ditamai palma si scuipat in obrazu lui Antonescu-gazda-de-hoti si Ponta-pesedist (care cuvant e o mare rusine).

Baza e po porul, daca po porul te iubeste, nici cu o mie de bu lsh it de legi special si referendumuri si para-referendumuri nu se schimba nimic, dupa cum am vezut deja. Dar nerusinatii n-au avut obraz sa demisioneze dupa aia, porci de!

zweistein 06-08-2013 - 02:35

Mai intai si mai intai recunoaste ca ai exagerat prin rotunjire si cifra era mai aproape de valoarea de 94.5%.

Pe urma, la cuvantarea lui Base in fata deputatilor si senatorilor, fiind prezentat in prealabil Presedintele Romaniei, exact 94.5% au aplaudat, fapt care intareste validitatea rezultatului referendumului.

ValVerde are dreptate perpetua in ce te priveste, deci nu numai pentru trecut, dar si pentru viitor. Ramane cum ValVerde a stabilit si cum o sa mai re-stabiliasca identic, caci nu e nimic nou sub soare.

Ereticul 06-08-2013 - 02:36

Din pacate asta este expresia cheie: „ca ceilalti “oponenti ” ai lui Basescu sunt niste jigodii lase (…)”
Exista pe forum un mesaj a carui esenta o reduc din memorie: daca il impuscau pe „chior” impreuna cu toata familia, nu ramanea decat sa-l „jelim” la nivel national / oficial multi ani dupa. Din pacate insa nu ne ridicam nici macar la nivelul Egiptului …

salut 06-08-2013 - 03:06

Se pare ca o legitate istorica cere ca dictatorii sa fie eliminati fizic, asap. Sau trimisi pe o insula pustie, in cealalta emisfera.

ValVerde 06-08-2013 - 05:18

Ginduri produse de iarba fermentata si exprimate prin scapari de gaze necontrolate
cu rezonante istorice.

Cine decide cine e dictator si cine nu e?
Nu cumva cei care au votat cu partida pierzatoare?

UnUL 06-08-2013 - 14:26

Da. Probabil asta se va întâmpla întro- zi și cu C ă c ă r ă u.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2013 - 15:44
zweistein 06-08-2013 - 02:45

NASTASE este halit
VOICU este captusit
VANTU este paradit
MISCHIE este bubuit
REMES este lecuit
BECALI este paradit

si cati si mai cati rechini mari care si-au pierdut coltisorii si virtutea, la racoare umbla curtea, imbracati in pajama, cu averea ciulama.

UnUL 06-08-2013 - 14:25

Wunderbar !!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2013 - 15:42

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult