Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu și Udrea, la congresul PNȚCD. Ce a declarat președintele

Traian Băsescu și Udrea, la congresul PNȚCD. Ce a declarat președintele

scris de C.S.
32 afisari

Traian Băsescu participă la Congresul Extraordinar al Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, de la Poiana Brașov. Președintele nu a venit, însă, cu mâna goală, la adunarea prezidatată de liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, fiind însoțit de Elena Udrea, șefa PMP.

Traian Băsescu și Udrea, la congresul PNȚCD. (foto: Mediafax)

Traian Băsescu și Udrea, la congresul PNȚCD. (foto: Mediafax)

La sfârșitul lunii august, Elena Udrea şi Aurelian Pavelescu au semnat un protocol de constituire a alianţei politice PMP-PNŢCD, pentru susţinerea candidaturii Elenei Udrea la Preşedinţie şi în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

”Aș vrea să vă spun câteva lucruri mai puțin știute, dar știute foarte bine de domnul Pavelescu. Întotdeauna am considerat că ieșirea, dispariția din Parlament a PNȚCD-ului este o dispariție care trebuie remontată prin revenirea în spectrul politic și în dezbaterea publică a PNȚCD-ului. Martor îmi este și domnul Pavelescu și alți domni din conducere că am făcut eforturi să pun cap la cap la un moment dat cele trei fracțiuni din partid, încercând să aduc o formulă care să readucă partidul pe scena principală a politicii românești. Din păcate nu am reușit. N-aș vrea să spun din ce cauza”, a declarat președintele Băsescu.

”De asemenea am insistat în revenirea prin alianța care s-a format la alegerile din 2012. A fost o reușită parțială, PNȚCD-ul este reprezentat în Parlament în momentul de față. Dar în opinia mea, PNȚCD-ul trebuie să revină cu grup parlamentar, cu poziția care tradițional a avut-o legată în principal de statul de drept„, a adăugat acesta.

Traian Băsescu nu s-a putut abține, intrând în polemici despre prezidențiabilii rivali ai Elenei Udrea. Șeful statului a făcut referire la candidații Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu, spunând că ei vor întoarce România înapoi în timp.

”V-aș atenționa la campania furibundă declanșată de Antenele turnătorului Voiculescu, de televiziunea lui Ghiță, o campanie furibundă de denigrare a tot ce ar putea fi democratic, fie că vorbim de justiție, fie că vorbim de președintele care a ținut ca statul de drept să înceapă să funcționeze în România. Este o bătălia fără menajamente în procesul de păcălire a românilor. Este o bătălie care poate fi un punct de inflexiune în evoluția României. Alegerea unui candidat care nu a făcut compromisuri, care ar continua procesele de consolidare a statului de drept ar fi șansa României”, a explicat Traian Băsescu.

”Alegerea unui candidat care disprețuiește statul de drept, care își are rădăcinile educaționale în regimul trecut sau care are mentori venind din regimul trecut ar putea însemna o întoarcere în timp a României, o abandonare a luptei pentru curățarea statului. Democrația și statul de drept nu sunt un bun definitiv câștigat în România. Tot ceea ce s-a câștigat, pas cu pas, se poate pierde în câteva săptămâni. Acești ticăloși care ar întoarce România înapoi nu vor lucra nici cu armata, nici cu structurile de securitate, ci pur și simplu cu forța politică pe care o au în Parlament. Vor schimba legi, vor pune cătușe DNA-ului, vor pune DNA-ul lor, vor pune ei cătușe ÎCCJ în numele democrației, prn legi. Acesta este marele pericol pe care România îl are în față. Depinde de români dacă vor avea forța să voteze un candidat care să nu facă drumul întors sau n-o vor avea și atunci vor constata că este prea târziu”, a conchis președintele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult