Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu, singur cu puterea în Parlament

Traian Băsescu, singur cu puterea în Parlament

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Traian Băsescu va transmite, miercuri, parlamentarilor un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Discursul preşedintelui nu va fi auzit şi de parlamentarii Opoziţiei, aceştia aflându-se în continuare în grevă parlamentară.

La sfârşitul lunii februarie, Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, prin care a cerut permisiunea de a adresa un mesaj Legislativului.

„În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Vă propun ca data prezentării mesajului să fie data de 7 martie 2012, la o oră pe care să o stabiliţi dumneavoastră, în funcţie şi de programul celor două Camere ale Parlamentului„, se arăta în scrisoarea transmisă de Traian Băsescu.

Cum era de aşteptat, senatorii şi deputaţii Opoziţiei nu vor lua parte la discursul preşedintelui. Victor Ponta, copreşedinte al USL, a spus, însă, că parlamentarii social-democraţi că vor fi prezenţi în Parlament doar cu prilejul şedinţei consacrate votului pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare.

De altfel, nu este prima dată când opoziţia nu ascultă discursul preşedintelui. Şeful statului a mai adresat un mesaj Parlamentului, în absenţa Opoziţiei, şi în luna iunie anul trecut, printre temele la acea dată aflându-se proiectul de revizuire a Constituţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult