Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Igaş a vorbit în R. Moldova despre Marea Unire VIDEO

Traian Igaş a vorbit în R. Moldova despre Marea Unire VIDEO

scris de M.A.
389 Afisari

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a vorbit în R. Moldova, în prezenţa omologului său, despre Marea Unire.

Traian Igas si Alexei Roibu (MAI)

Traian Igas si Alexei Roibu (foto: MAI)

Traian Igaş a precizat că edilul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, prezent în delegaţia care l-a însoţit în Republica Moldova, a propus omologului din Chişinău semnarea de Ziua Naţională a României, a unui document de înfrăţire între cele două oraşe. „Încercăm să creăm, astfel, o punte de legătură între Chişinău şi Alba Iulia, Cetatea Marii Unirii”, a adăugat ministrul Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, împreună cu omologul său de la Chişinău, Alexei Roibu, au semnat joi, la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Leuşeni din Republica Moldova, contractul de donaţie a unor mijloace fixe pentru munca de poliţie: două autovehicule de teren, precum şi două ambarcaţiuni de intervenţie aflate, până în acest moment, în administrarea Poliţia de Frontieră Române. În acest context, Igaş şi-a exprimat convingerea că echipamentele, în valoare de aproximativ 100.000 Euro, vor contribui la eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi de asemenea, la întărirea relaţiilor de cooperare între cele două ministere.

„Este o bucurie pentru delegaţia din România de fiecare dată când are prilejul să se întâlnească cu oficialii din Republica Moldova. Între noi şi dumneavoastră există o legătură de suflet şi vrem să păstrăm această colaborare începută de ceilalţi miniştrii de interne’, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Masinile de teren si ambarcatiunile donate de MAI

Masinile de teren si ambarcatiunile donate de MAI

La rândul său, ministrul de interne de peste Prut şi-a exprimat recunoştinţa pentru susţinerea acordată Republicii Moldova, de către oficialităţile de la Bucureşti: „Sunt convins ca echipamentul care constituie obiectul donaţiei de astăzi va contribui esenţial la eficientizarea activităţilor de control şi supraveghere a frontierei de stat, inclusiv dezvoltarea conceptului de patrulare coordonată pe râul Prut, în scopul combaterii criminalităţii transfrontaliere. Vă asigur că instituţia noastră va participa, şi în continuare, cu responsabilitate şi interes la toate acţiunile bilaterale astfel încât, prin eforturi comune, să obţinem rezultate bune spre beneficiul popoarelor şi statelor noastre”.

Acţiunea de joi se înscrie în ansamblul de activităţi desfăşurate la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor menite să contribuie la susţinerea parcusului european al Ministerului Afacerilor Interne din Republicii Moldova şi, în mod special, la îmbunătăţirea cooperării poliţieneşti între cele două ministere. Prin semnarea la Viena, în data de 5 mai 2006, şi ratificarea prin Legea nr. 214 din 2007, România este parte la Convenţia de cooperare poliţienească pentru Europa de Sud-est, întărirea cooperării poliţieneşti cu state din Europa de Sud-est reprezentând una dintre solicitările formulate de către Comisia Europeană la adresa ţării noastre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS