Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Ungureanu: Ponta să prezinte schema administrativă a ministerelor

Traian Ungureanu: Ponta să prezinte schema administrativă a ministerelor

scris de A.B.
0 afisari

Traian Ungureanu consideră că afirmaţiile lui Ponta potrivit cărora vechea guvernare şi-a bătut joc de profesori tăindu-le finanţarea pentru bacalaureat trebuie demonstrate cu cifre şi cu fapte. De asemenea, Ungureanu îi cere premierului să prezinte noua schemă administrativă a ministerelor.

ungureanuPurtătorul de cuvânt al PDL pentru campania electorală, Traian Ungureanu,

îi cere premierului să susţină cu fapte şi cifre declaraţiile pe care le face la adresa fostei guvernări.

„În primul rând, domnul Ponta, care nu reuşeşte niciodată să demonstreze ceva, ar trebui să demonstreze acest lucru cu cifre şi cu fapte. Ar putea să nu se oprească şi să ne dea şi situaţia noii scheme administrative a Guvernului şi a ministerelor care s-au pus pe absorbit. Sunt aspiratoare de posturi noi şi de scheme de salarizare lărgite”, a declarat Ungureanu.

În acest sens, el a dat exemplu o afirmaţie a ministrului de Externe referitoare la un nou eşalon de angajaţi la MAE.

„Domnul Marga vorbea chiar astăzi de un nou eşalon de angajaţi la ministerul de Externe. Dacă domnul Ponta centralizează aceste lucruri, ar fi bine să le facă publice. Iar povestea cu Ministerul învăţământului este pur şi simplu o aberaţie”, a declarat pentru Agerpres europarlamentarul PDL.

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri, în şedinţa de guvern, ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, să discute cu Ministerul Finanţelor Publice (MFP) posibilitatea „reparării” situaţiei legate de indemnizaţiile pentru profesorii din comisiile de bacalaureat.

„Ştim foarte bine că Guvernul Boc sau Guvernul Ungureanu şi-a bătut joc de finanţarea bacalaureatului. Cred că domnul Baba, fostul ministru al Educaţiei, dacă nu mă înşel, le-a tăiat banii profesorilor care sunt în comisiile de bacalaureat. Ca să ştiţi cine vă critică şi cine ne dă lecţii acum despre cum ar trebui să fie Ministerul Educaţiei. Cei care şi-au bătut joc acum două luni. Vă rog să vorbiţi şi cu Ministerul de Finanţe să vedem ce putem să reparăm”, i-a spus Ponta lui Pop.

25 comentarii

digital 16-05-2012 - 15:50

uite-l mă pe deixen!

MI-5 16-05-2012 - 18:08

Boc a publicat-o?

Asta a fost dat afara de la BBC si acum face pe nebunul.
recuperat de bassescu.

Mutra mai abjecta mai rar.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-05-2012 - 18:57

…alla micu, marsh in cotetz, esti …consemnat pe viata. T.U este ro,man ca tine ,dar ceva mai dahstept!Daca era …TZAGAN sau OVREI (cu tat aplecarea)…era cel putin la Viena, Paris s-au LONDRA! Da’h nu e …destul de dastept, asa ca E APT pt .RO.manica!

Pribeagul 16-05-2012 - 19:06

„Ar putea să nu se oprească şi să ne dea şi situaţia noii scheme administrative a Guvernului şi a ministerelor…”

E bine s-o cunostem.

Nu-mi dau seama cum se poate asa ceva: vine unul la guvernare si creste personalul bugetar de 800 mii la 1400 mii. Pai, chiar asa?

digital 16-05-2012 - 19:14

băi artimetică,ți-am zis că ești cârcotaș da tu,vrei ceva normal…
câteva zeci=600 de mii?!

Pribeagul 16-05-2012 - 19:35

nu inteleg la ce te referi.

am avut guvernari in care pesonalul bugetar a crescut de la 800 mii la 1400 mii.

nu vreu sa-ti spun ce inseamna treaba asta pentru noi, pentru tara.

nu vreau sa ti-o spun pentru ca imi place sa cred ca stii ce inseamna asta.

sa fim corecti si sa apreciem ca Guvenul Boc a facut ceva pentru remedierea situatiei, dar nu destul. si pentru asta a fost darmat. de la noua guvernare asteptam mai mult, mult mai mult! daca va face ceea ce rebuie va rezista sau… chiar va inflori. daca nu, se va duce unde ii este locul.

digital 16-05-2012 - 19:44

dacă tu crezi că de aia a fost dărâmat boc,ești total înafara problemei și se vede că ești la curent cu intoxicările mass-mediei băsiste,care recunosc că o citesc și eu,dar spre deosebire de tine,doar ca informare,pentru a nu fi deturnat,pe când tu chiar pui botul…
prietene,în primul rând nu au fost 1400 de mii de slujbe ci vreo 1200 de mii iar din ălea până la 800 de mii,50% erau deja posturi neocupate și BLOCATE pe ștatul de încadrare,pricepi..
semeni din ce în ce cu un propagandist neinformat și părtinitor…

Pribeagul 16-05-2012 - 20:00

eu, sincer, ma bucur ca cunosti problemele.

si daca le cunosti, vei acepta ca la un moment dat pesonalul bugetar a crescut de la 800 mii la 1400 mii. Ca posturile au fost ocupate sau nu are (nici nu stiu ce sa spun) putina importanta, din moment ce banii, sub diverse forme) s-au luat.

Si s-au luat nu putini bani, ci multi.

600 mii x 250 euro x12 luni = 1.8 mld lei/an, minm.

La un buget de 40-45 mld euro, se simte.

digital 16-05-2012 - 20:12

nu cunoști disciplina și regulile financiare dacă vorbești așa,pribege!
bani pentru posturi blocate nu se alocă,deoarece din start ordonatoril de credite pot și vor da în orice moment cu subsemnatul în fața legii…
nimeni nu riscă aici nimic deoarece e prea evident și flagrant,compri?!

Pribeagul 16-05-2012 - 20:23

Sa fim seriosi. daca s-a acordat spor pentru… zimbet si nici o lege n-a oprit asa ceva, despre ce mai vorbim?

Cum crezi tu ca se cheltuiesc 40-45 mld euro/an?

Dupa atitia bani, sudoarea poporului, ar trebui sa vedem ceva. Ce vedem?

digital 16-05-2012 - 20:31

ar fi bine să nu deviezi de la subiect și să încerci să argumentezi,nu să-mi dai cu sporurile alea ridicole!

digital 16-05-2012 - 20:33

iar aia cu 40-45 mld/an din sporuri de zâmbet?!
hai să fim serioși,nici cel mai împătimit băsist,n-o crede!
hai să-l întrebăm pe make,vrei?!

Pribeagul 16-05-2012 - 20:47

🙂 🙂 🙂

Pribeagul 16-05-2012 - 20:54

„iar aia cu 40-45 mld/an din sporuri de zâmbet?!”

nu stiu cum sa-ti spun, dar acei 40-45 mld euro/an sunt veniturile anuale ale bugetului, bani strinsi de la popor, pe care Guvernul ii cheltuieste.

Nu numai pe zimbete. 🙂

Pribeagul 16-05-2012 - 19:19

“Ştim foarte bine că Guvernul Boc sau Guvernul Ungureanu şi-a bătut joc de finanţarea bacalaureatului. Cred că domnul Baba, fostul ministru al Educaţiei, dacă nu mă înşel, le-a tăiat banii profesorilor care sunt în comisiile de bacalaureat. Ca să ştiţi cine vă critică şi cine ne dă lecţii acum despre cum ar trebui să fie Ministerul Educaţiei. Cei care şi-au bătut joc acum două luni. Vă rog să vorbiţi şi cu Ministerul de Finanţe să vedem ce putem să reparăm”

Mai Ponta, pune tu in evidenta si administreaza eficient 30 mld de euro matrasiti de guvernul Boc, si pe urma da banii unde trebuie si nu unde zice baba aia care parca s-a timpit: vom da bani la bebelusi si mamici (sa ne umplem de tigani, care si-au gasit o sursa de existenta prin procreere), vom reface pensiile reduse ale militarilor (cele de peste 3 mii lei sau celor pensionati la 45 de ani) si vom lasa pensile marite, si tot astfel de aiureli.

Mai Ponta, tu nu poti sa-i inchizi gura la baba aia, care parca s-a timpit?!

digital 16-05-2012 - 19:30

bă pribege,am impresia că ai luat pastile cu băsism,în loc de viagra,și cred că o să-mi intri în grații cât de curând….
sper să n-o faci,dar dacă ții neaparat,nu mă dau înapoi!
hahaha!

Pribeagul 16-05-2012 - 19:38

consider ca oamenii trebuie sa fie la locul lor.

si mai zic ca, daca suntem corecti, n-avem nimic de… impartit.

digital 16-05-2012 - 19:48

măcar fii corect și spune ce s-a întâmplat cu cei 30 de mld de euro ,doar din 2009 încoace!
ia zi-i ești în stare?!
dacă da bagă.dacă nu,ar fi bine s-o lași mai moale….

Pribeagul 16-05-2012 - 20:02

daca ma straduiesc, pot! 🙂

dxn 16-05-2012 - 19:57

kkt-ule nu te indeparta de la subiect.
E clar ca TRU exagereaza!
Dar de la aceste atitudini ale lui TRU si pana la exprimarea ta boule este o cale lunga.
E clar ca in mintea ta (ti-o spun cu oarecare grija fata de sotia ta 😉 ) se intalnesc in mod benefic pentru mine si doamna Dobre elementele degradarii mintale si ale activitatii intelectuale printr-un dezastru psihic general, care duc irefutabil la disocierea spiritului, idei delirante si halucinatii

digital 16-05-2012 - 19:59

ai trecut la supt!
zi-i ca să știu!

marin timisoara 16-05-2012 - 20:30

Cine este Traian Ungureanu? Cominternistul si pupincuristul lui traian betivu.Cate sticle de wiski bea acest pigmeu de T.Ungureanu la masa cu basescu.Un parvenit din gasca lui Ana Pauker,alias procuroarea turbata Macovei

Ciu Huhu 17-05-2012 - 05:45

Nu exista mai mare gunoi ziarist in lume decit T. U. !!!!!

Liana 17-05-2012 - 09:47

Singura argumentatie PSD este legata de promisiunea, certa ,ca vor trece toate loazele ,bacul, cei ce nu a trecut in anul 2011 vor trece anul acesta .Facultatile particulare intra in colaps si sant principalii furnizori de fonduri de partid si de „diluare” a valorilor nationale.Romanii din tata in fiu nu invata mai nimic din experienta !Experienta este ceea ce faci cu ce ti se intampla anterior evenimentului !Eficienta este afectata de „regula” ce functioneaza in rezolvarea unei probleme.Regula duce la ameliorarea „starii” la nivel de eficienta colectiva.Intregul cadru reconstructiv ,bazat pe „regula” trebuie completat cu un concept institutionalizat.Ori daca furtul ,impostura,incalcarea legilor organice au constituit regula PSD =se vede clar in cazul”model”Nastase-fost prim ministru,nu vad ce mai putem corecta!?Doar prin vot indraznet si prin munca ne putem relua viata sociala ,daca nu ramanem indivizi care ori secera ori sadesc „in gol”.

omu' 17-05-2012 - 12:27

ba,tru,,,cine plm te crezi ca sa ceri asa ceva?ia mai fa pasi,cauta-te la ochi si minte

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult