Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Ungureanu: Prezenţa lui Ponta la Bruxelles va pune statul român într-o situaţie delicată

Traian Ungureanu: Prezenţa lui Ponta la Bruxelles va pune statul român într-o situaţie delicată

scris de A.B.
6 afisari

Traian Ungureanu susţine că insistenţa cu care premierul Ponta cere se meargă la Consiliul European în detrimentul preşedintelui arată ignoranţa acestuia în ceea ce priveşte afacerile europene.

ungureanu

foto: replicaonline.ro

Liderul PDL Traian Ungureanu consideră că prezenţa lui Ponta la Bruxelles ar putea face rău României. „Constituţia are un singur text. Domnul Ponta în mod evident nu a citit Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene, deşi vrea să se ducă la Bruxelles. Am impresia că nu ştie unde vrea să se ducă, pentru că dânsul face o confuzie persistentă între Consiliul European şi Consiliul Uniunii Europene. Ştiu că nu-i uşor să înţelegi lucrurile astea, dar un prim-ministru e dator s-o facă! Aşa că dacă vrea să se ducă, o să facă un rău României, punând statul român şi naţiunea română într-o situaţie jenantă!”, a spus Ungureanu pentru RFI. El îl acuză pe premier că încearcă să transfere problemele politicii externe în disputele politice interne. „Nu văd de ce şi pe ce bază îşi doreşte Victor Ponta să meargă la Bruxelles, doar dacă înţelegem că toată această obrăznicie continuă e de fapt un mijloc de a-l irita pe preşedinte, de a provoca un conflict şi de a obţine câştiguri de imagine, în concepţia primului-ministru”, crede europarlamentarul PDL. Poziţia externă a României este fragilizată nu doar de disputa pe reprezentarea la Consiliul European, ci şi de discuţiile despre suspendarea preşedintelui. „Am ajuns într-o zonă foarte periculoasă. Suntem probabil singura ţară din Europa, în care o suspendare e anunţată de luni şi luni de zile. Cu alte cuvinte, cineva a hotărât că altcineva va greşi. E ca şi cum ai fi amendat pe stradă de Poliţie, pentru că Poliţia a hotărât că vei greşi peste trei zile. A declara din timp că-l vei suspenda pe preşedintele României este o aberaţie extraordinară!”, a conchis Ungureanu. Parlamentul a tranşat marţi disputa Ponta-Băsescu pe reprezentarea la Consiliul European. Aleşii au adoptat declaraţia propusă de USL, potrivit căreia premierul Victor Ponta trebuie să reprezinte România la Consiliul European.

2 comentarii

lica 14-06-2012 - 18:30

CHIORETE , DACA VA CRAPA BASESCU SA FII SIGUR CA NU SE DESFIINTEAZA ROMANIA ASA CUM NU S-A DESFIINTAT NICI DACA A MURIT CEAUSESCU. LATRA LA ALTA MASA SI STREGETE LA GURA CA ESTI PLIN DE RAHAT DEOARECE TE-AI TRANSFORMAT IN HARTIE IGIENICA. AM VAZUT CU TOTII CAT NE-A FACUT DE RAS ACEST BISNITAR SECURIST TRAIAN BASESCU . NU POATE FI MAI RAU FARA EL.

digital 14-06-2012 - 18:37

”Aleşii au adoptat declaraţia propusă de USL, potrivit căreia premierul Victor Ponta trebuie să reprezinte România la Consiliul European.”

asta e singura frază importantă din articol!

restul e borâtură pentru băsiști!
Poftă Mare băsiștilor!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult