Acasa Actualitate-InternaPolitica interna “Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca, Ardealul, Moldova si Tara Romaneasca!”

“Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca, Ardealul, Moldova si Tara Romaneasca!”

scris de Ziua Veche
20 afisari

.In cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale peste Prut, Traian Basescu viziteaza sudul Republicii Moldova. Insotit de mai multi oficiali romani si moldoveni, presedintele Romaniei a ajuns joi in satul Tiganca, raionul Cantemir, unde a depus flori la Cimitirul de Onoare al ostasilor romani.

 

 

12:50 Traian Basescu a ajuns la Cahul, unde a fost asteptat de peste o mie de moldoveni in fata Universitatii de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, scrie stireazilei.md. Multimea a scandat: „Traiasca, traiasca Basescu, Ghimpu si Filat!”. De aceasta data, presedintele roman nu a intrat in multime, despartita de un cordon, dar a dat mana cu cativa oameni.

11:56 Basescu a facut baie de multime si la Tiganca, unde mii de oameni l-au aclamat si s-au inghesuit sa-i stranga mana sau sa faca poze cu presedintele Romaniei. Delegatia oficiala a pornit spre orasul Cahul. Potrivit unimedia.md, multimea a scandat “Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca, Ardealul, Moldova si Tara Romaneasca!”

11:51 Traian Basescu a participat la o slujba de pomenire (tinuta de IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, si Arhimandritul Irineu Dogaru) a celor 1020 de ostasi romani inmormantati in cimitirul din satul Tiganca si a depus coroane de flori impreuna cu presedintele interimar Mihai Ghimpu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS