Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Traian Băsescu reacţionează în Parlament. Ce a spus despre suspendare

UPDATE: Traian Băsescu reacţionează în Parlament. Ce a spus despre suspendare

scris de A.B.
6 afisari

UPDATE ora 20,05 – Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, de la tribuna Parlamentului, că dacă ar fi fost dictator, aşa cum îl acuză Opoziţia, nu ar fi desemnat un premier din cadrul acesteia sau şefii serviciilor de informaţii.

Preşedintele, care a revenit la tribună pentru a răspunde unor acuzaţii ale USL, a spus că a auzit foarte minciuni legate de activitatea sa şi foarte multe abordări despre ‘ceea ce e de făcut cu ţara asta’.

‘Aţi văzut vreun dictator care să dea Opoziţiei funcţia de prim ministru? Aţi văzut vreun dictator care să dea Opoziţiei cel mai puternic serviciu de informaţii interne? Aţi văzut vreun dictator care să dea opoziţiei şefia singurului serviciu de informaţii externe? Ei, dacă n-aţi văzut, mai căutaţi dictatori’, a spus şeful statului. El i-a îndemnat pe parlamentarii USL să se gândească la ţară şi la cetăţenii ei.‘Am făcut încercări numeroase să fim împreună în sprijinul românilor. Dar ce nu puteţi să-mi cereţi nu puteţi să-mi cereţi ca preşedintele să genereze un sistem care să protejeze parlamentarii de responsabilitate în faţa legii. Asta nu puteţi să-mi cereţi şi asta a supărat pe cei mai mulţi, cel mai tare. În ceea ce mă priveşte, vă garantez că, atât timp cât voi fi preşedintele României, cu mine nu va reuşi să facă nimeni niciun compromis din acest punct de vedere, fie că este parlamentar la Putere, fie în Opoziţie şi asta pentru un motiv simplu – eu nu fac intervenţii nici la procurori, nici la judecători, nici la poliţişti. Nu am făcut şi nu am să fac. Ştiu că uneori s-au supărat şi din PDL, dar asta-i viaţa’, a spus Traian Băsescu, de la tribuna Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri că are conştiinţa împăcată că şi-a făcut datoria faţă de ţară şi faţă de popor şi i-a îndemnat pe parlamentarii Puterii să aibă grijă de România şi de oamenii ei.

‘Regretul meu este că am auzit foarte multe minciuni din partea Puterii legate de activitatea mea şi foarte puţine abordări legate de ce este de făcut pentru ţara asta. Aş vrea să vă rog, poate în finalul unui discurs, să aveţi grijă de ţară şi de oamenii ei. A avea grijă de ţară înseamnă a-i respecta legile, a avea grijă de ţară înseamnă să faceţi să se aplice Legea Educaţiei, aşa cum este ea, fără să o modificaţi. A avea grijă de ţară înseamnă să faceţi să se aplice cele patru Coduri care au trecut prin Parlament, să creaţi locuri de muncă, a avea grijă de ţară înseamnă în mod deosebit să nu vă atingeţi de justiţie şi de instituţiile statului’, a spus Traian Băsescu de la tribuna Parlamentului.

El a afirmat că măsurile economice anunţate anterior, în contextul crizei, nu au fost luate cu sufletul deschis, ci au fost făcute pentru evitarea unui rău mai mare.

‘Aş vrea să vă spun că nu aveţi cum să înţelegeţi care este sentimentul unui preşedinte, al unui şef de stat care trebuie să treacă cu ţara şi cu poporul lui printr-o criză grea. Vreau să vă spun tuturor că am fost partener cu Guvernul şi cu majoritatea parlamentară în perioada extrem de grea 2009 – 2010 – 2011. Ştiu că s-au luat măsuri care i-au afectat pe oameni, nu am făcut-o cu sufletul deschis, dar am făcut-o pentru a evita un rău mai mare’, a adăugat Băsescu.

Preşedintele a susţinut că, dacă nu s-ar fi luat măsurile necesare în perioadă de criză, ar fi existat riscul să nu se mai poată plăti salarii şi pensii.

‘Am conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria faţă de ţara mea, faţă de poporul meu. O zi bună’, a conchis Băsescu.

UPDATE 19.10: Preşedintele Traian Băsescu a revenit în plenul Parlamentului, după o absenţă de aproximativ 40 de minute. El părăsise plenul la începutul discursului ţinut de la tribună de către Crin Antonescu, preşedintele Senatului. În momentul reintrării în sală a lui Traian Băsescu, senatorul PSD Dan Şova ţinea un discurs.

Preşedintele Traian Băsescu este convins că demersul USL de a-l suspenda are ca obiectiv pricipal subordonarea justiţiei, ci nu binele ţării.

basescu

foto: rtv.net

Traian Băsescu, venit în Parlament pentru a-ţi susţine punctul de vedere cu privire la cererea de suspendare a sa, le-a strigat reprezentanţilor USL că l-au salvat pe Dan Voiculescu în urmă cu două săptămâni, dar că nu ştie dacă o vor mai putea face dacă nu controlează justiţia, în opinia preşedintelui, obiectivul USL fiind subordonarea justiţiei. “Prin acest demers, USL zdruncină puternic  stabilitatea statului de drept”, a completat Băsescu. De asemenea, şeful de la Cotoceni i-a acuzat pe parlamentarii USL că au înlocuit Avocatul Poporului pentru a putea da Ordonanţe neconstituţionale. „Aţi înlocuit Avocatul Poporului ca să daţi Ordonanţe neconstituţionale”, a spus Băsescu de la tribuna Parlamentului. Traian Băsescu a reamintit că şi în 2007, ca şi acum, în 2012, primul lucru pe care l-a făcut alianţa PSD-PNL a fost suspendrea preşedintelui şi nu rezolvarea promisiunilor făcute cetăţenilor.”Sunt lucruri mai importante decât scopurile politice”, a adăugat Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a părăsit şedinţa în timpul discursului liderului PNL, Crin Antonescu.

4 comentarii

digital 06-07-2012 - 18:39

las,mă porkule împuțit că i-ai rezolvat tu pe români!nu ți-ar ajunge tone de pământ!
grohăi înaintea înjunghierii?!
tu ,mă?!
cavalerul dreptății neatârnate?!
vedea-te-aș în ștreang,ordinarule!

camelia 06-07-2012 - 19:03

TOTI AU DREPTATE:

SI PNL-ISTII AU DREPTATE, SI PSD-ISTII AU DREPTATE, SI PDL-ISTII AU DREPTATE.

Toti se acuza intre ei sipe buna dreptate. Usl-ul are dreptate cind spune ca pdl-ul este un partid de hoti; la fel si pdl-ul are dreptate cind spune ca usl-u esteun partid de banditi. Dintre aceste doua acuzatii, care este cea adevarata? Bineinteles ca amindoua sunt adevarate.

SI ATUNCI ?

Atunci, de ce mai sunt sustinatori ai usl-ului si ai pdl-ului? Ce poate sa gindeasca un usl-ist? Dar un pdl-ist? Pai, ce sa gindeasca? Ambele tabere de sustinatori ei nu sustin partide, ci echipe de fotbal. Aici nu avem de-a face cu partide de care depinde viata de zi cu zi a romanului, ci, aici avem de-a face cu echipe de fotbal. USL-ul nu mai este partid ci este o echipa de fotbal, la fel si pdl-ul. Sustinatorii lor se umplu de flegme, se fluiera unii pe altii, se iau si la bataie, chiar.

CUM mai poti sa fii mindru astazi ca esti sustinator al usl-ului, cind, iata, avem un mincinos, Crin A. care se da de ceasul mortii pentru saraci, dar, isi cumpara un amarit de apartament cu 1,5 milioane de dolari. De unde acesti bani? Cum mai poti sa-l sustii pe maimuta Ponta care a furat in vazul intregii PLANETE 130 de pagini dintr-o lucrare care nu-i apartinea.

CUM mai poti si cum mai indraznesti sa mai fii sustinatorul pdl-ului si al lui Basescu, cind se stie clar ca acest partid, ca si usl-ul, sunt niste simpli mafioti, al caror interes nu este altul decit propriul lor buzunar.

Sustinatorii pdl-ului si usl-ului or sunt masochisti, or sunt schizofrenici, or sunt debili mintali, caci alta explicatie nu mai poti avea, acum cind, ii vedem pe idolii lor cum se balacaresc ca la us cortului, cum se acuza, PE DREPT, de furt, delatiune, shantaj, si tot felul de ordinarii.

BAAAA, votantilor de usl si pdl, sinteti cancerul Romaniei, din cauza voastra, romanii de dincolo de granite, adevaratii romani, sufera ca nu se pot intoarce acasa din cauza voastra. Haoiliiiiiii, paginilor imputiti, stati, mah, acolo, la macerat, sa muriti gituindu-va intre voi, lepadaturilor, scursurilor, nemernicilor care ne-ati adus prin votul vostru in sapa de lemn.

MI-5 06-07-2012 - 20:53

ciuma bubonica basescu a fost suspendat!

salut 06-07-2012 - 22:11

Mda, jigodia nationala nu are nici o realizare pozitiva, dar ne abureste „am facut rau, dar daca nu faceam era si mai rau”.

Si cand ma gandesc cati dobitoci au pus botul la traznaile astea. Las ca la anu’ le vine nota de plata (doar nu credeati ca cele 30 de miliarde luate de la FMI de Basescu si date bancilor austriece si asfaltacilor pedelisti se platesc singure, nu-i asa?). Nenorocirea e ca o sa plateasca si aia care nu l-au votat pe Basexu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult