Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tribunul se crede Fondul Proprietatea

Tribunul se crede Fondul Proprietatea

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Corneliu Vadim Tudor s-a erijat vineri in autoritate de restituire a proprietatilor si a decretat ca sediul PRM din strada Emile Zola nr.2 nu i-a apartinut niciodata lui Andrew George Caranfil, cel caruia Regia Autonoma de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) i-a retrocedat imobilul, in data de 3 martie. Liderul PRM a sustinut ca exista documente ce dovedesc faptul ca i-a apartinut de drept Mariei Wolf, insa, in 1959, a fost nationalizat.


“Din pacate pentru cei care vor sa ne scoata de aici, a iesit adevarul la lumina. Aceasta cladire nu a fost niciodata a numitului Andrew George Caranfil, ci a unei doamnei Maria Wolf, care, se pare, patrona uzinele Steaua Rosie. Maria Wolf nu a mai putut detine cladirea dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In 1959 a luat-o statul. Nicolae Caranfil, unchiul lui Caranfil, cel din America, avea o casa în apropriere, in Modrogan nr.21. Spatiul este in curtea PDL. (…) E vorba de doua persoane diferite si de doua imobile diferite. Acel Nicolae Caranfil nu a avut nici un fel de legatura cu imobilul din Emile Zola nr.2”, a afirmat liderul PRM. El a si amenintat: “Daca vor veni executori, desi deja suntem in proces, eu am dovedit ca am mare capacitate de a mobiliza mase de oameni. Vom fi intr-o ora 5.000 de oameni. Sa vedem cum or sa ne dea afara de aici”. Tribunul a insistat ca are si martori: in 2006, cand a primit acest sediu de la Guvernul Tariceanu, l-a intrebat pe primul-ministru de atunci daca imobilul este e revendicata. “Raspunsul lui Calin Popescu-Tariceanu a fost fara echivoc: ‘Imobilul nu are niciun fel de probleme’. Acest raspuns mi-a fost confirmat telefonic, zilele trecute, de presedintele Camerei Deputatilor din acea vreme, Bogdan Olteanu”, a adaugat liderul PRM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult