Acasa Actualitate-InternaPolitica interna TRU are dreptate. Ziaristii sa depuna declaratii de avere. Noi, de la ziuaveche.ro, vom fi primii

TRU are dreptate. Ziaristii sa depuna declaratii de avere. Noi, de la ziuaveche.ro, vom fi primii

scris de Ziua Veche
1 afisari

Fost ziarist, actual europarlamentar PDL Traian Ungureanu vorbeste intr-o postare pe blogul sau despre jurnalistii onesti, care “se irosesc si se zbat pentru supravietuire, in timp ce altii practica santajul si primesc sume uriase in urma unor comenzi”. In aceasta situatie, sustine Traian Ungureanu, ar trebui ca ziaristii sa depuna declaratii de avere, pentru ca sunt platiti din “bani de furat”.


 

“Presa desfigurata (dinauntru)”

Textul postat de europarlamentarul democrat-liberal, intitulat “Presa desfigurata (dinauntru)” porneste de la demersul Renatei Weber, alaturi de alti liberali, care a adresat Comisiei Europene o asa numita “intrebare orala” (interpelare) pe tema libertatii presei in mai multe state membre UE. Interpelarea cere Comisiei sa treaca la actiune in apararea libertatii amenintate a presei si enumera mai multe cazuri care ar justifica interventia. La capitolul Romania, Renate Weber contribuie cu propria doza de alarmism si denunta mentionarea campaniilor media ‘la comanda’ in Strategia Nationala de Aparare”, explica Ungureanu. El atentioneaza: “Prima intrebare pe care Renate Weber trebuia sa si-o puna e nespus de simpla: exista sau nu, in Romania, ‘campanii media la comanda’? Renate Weber a trecut peste aceasta intrebare, dintr-un motiv foarte clar. Raspunsul nu e convenabil. Da, campaniile media la comanda exista si, mai mult, sint motorul principal al unei presei care functioneaza, de fapt, ca partid mediatic”.

“Cariatidele capitaliste Vintu, Patriciu, Voiculescu”

“Renate Weber e datoare cu citeva informatii pe care Comisia Europeana le-ar aprecia in mod deosebit. Mai intii, spre buna informare a Comisei, presa romaneasca trebuie prezentata in resorturile ei principale”, explica Traian Ungureanu. “Structura de proprietate a ‘trusturilor media’ e totuna cu achizitiile dlor. Vintu, Voiculescu, Patriciu. Ideea dupa care trusturi media si ziaristi platiti de proprietari privati reprezinta in mod necesar interesele sectorului privat si ale societatii e, in Romania, ridicola. Marii proprietari de trusturi nu sint oameni de afaceri privati, ci o elita parazitara care depinde de contracte sau scutiri acordate de stat si are, prin urmare, o nevoie vitala de decizii politice favorabile. Asadar, pentru mai multa precizie, prima ocupatie a trusturilor de presa e promovarea intereselor anti-comunitare si, adesea, anti-nationale ale unui numar restrins de domni, pe care Renate Weber i-ar putea recomanda caduros si pe nume Comisiei. Iar prima ocupatie a jurnalisilor amenintati de spectrul dictaturii e prostitutia coafata retoric de ONG-uri si liberali la dispozitia cariatidelor capitaliste Vintu, Patriciu, Voiculescu”.

Prezentam paragrafele definitorii scrise de Traian Ungureanu privind starea jalnica a presei romanesti.

@ “Am avut onoarea de a lucra alaturi de ziaristi foarte corecti si i-am vazut plecind, resemnati, unul dupa altul sau ejectati in bloc. Am avut oroarea sa asist la scene de gangsterism absolut, cu telefoane care ordonau unor mari staruri independente de presa sa sustina sau sa injure, dupa nevoi. Cunosc structura de salarii a trusturilor si Renate Weber ar face un serviciu democratiei mediatice pentru care se bate, dezvaluind cifrele. De altfel, cred ca ziaristii ar trebui obligati prin lege sa isi declare veniturile. Argumentul dupa care ziaristii din trusturile „private” nu pot fi obligati la asa ceva, pentru ca nu sint platiti din bani publici e abject. Mai intii, pentru ca ziaristii „privati” se ocupa de chestiuni publice, educa opinia publica si au autotritate morala publica. Apoi, pentru ca banii care ingrasa salarii de la 10.000 de euro in sus, sint bani furati de patronii privati din fonduri sau alte surse de venit publice”.

@ “Renate Weber ar mai trebui sa aduca la cunostinta Comisiei Europene si a colegilor de grup Liberal ca, in Romania, ziaristii se bucura de imunitate si folosesc acest drept nedeclarat pentru a practica santajul si extorcarea de bani. Comisia Europeana ar aprecia in mod deosebit detaliile submafiote referitoare la actiunile dnilor Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, participanti activi si atestati la santaj de grup si premiati de propria „breasla” cu un val de simpatie, plus air-time la discretie”.

@ “Un grupuscul anonim sau ignorat de ziaristi continua sa lucreze onest si tot mai izolat in Romania. Asa ceva e posibil, insa, numai in conditii de mare presiune si sub amenintarea saraciei. Marile trusturi care se tem de persecutia dictatoriala a statului nu admit asemenea ziaristi si au facut tot ce trebuia pentru a elimina supravietuitorii. Cei ce au in continuare ambitia si probitatea cerute de profesia de jurnalist sint anonimizati sistematic. Munca lor se desfasoara „sub capac”, in organe media sarace sau ecranate de marele spectacol al trusturilor. Cei mai multi striga in van, au un public de nisa, se zbat in cotloane de internet sau se irosesc in presa de provinicie”.

@ “Presa romaneasca e cea mai mare pierdere a democratiei cistigate de Romania. Nu e nimic mai trist si mai descurajator pentru viitor decit spectacolul sordid al acestei institutii simulate care corupe in masa tineri si livreaza latifundii, vile, elicoptere, avioane, conturi, chiolhanuri si limuzine pentru impostori selectionati in baza unui concurs dinamic de injosire. Asta e presa din Romania si, intr-adevar, Renate Weber ar trebui sa aduca la cunostinta Comisiei Europene situatia presei din Romania. Presa romaneasca nu e amenintata de statul condus de Presedintele Basescu. Nici un ziar si nici un ziarist n-au avut de suferit, n-au avut de pierdut sau n-au disparut, prigoniti de un Guvern si de un Presedinte insultati in regim 24/7. Presa nu e amenatata sau nu mai e amenintata. Raul a fost deja facut. Dinauntru. Pina la desfigurare”.

0 comentariu

Huhu Ciu.. 10-03-2010 - 18:07

0, zero!

oblioo 10-03-2010 - 23:18

Se vede ca intelege bine „comunicarea” si a scapat de acest derbedeu. Un gest care il onoreaza si sunt convins ca a crescut in ochii tuturor oamenilor cu bun simt.

allllllll 11-03-2010 - 13:19

bine ma ,baiatule , cu le stii tu pe toate!

gheorghita 12-03-2010 - 14:15

de cand scriu editoariale toti betivii?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult