Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Tudor Chiuariu sustine ca noua lege ANI este o invitatie la coruptie

Tudor Chiuariu sustine ca noua lege ANI este o invitatie la coruptie

scris de Ziua Veche
21 Afisari

.Actuala Lege ANI reprezinta “o invitatie la coruptie” si va da ocazia unor state din Uniunea Europeana sa ceara activarea clauzei de salvgardare pentru Romania, a declarat miercuri deputatul PNL Tudor Chiuariu, pentru Agerpres.


“Practic, nu mai exista nici un fel de sanctiuni, nu mai exista transparenta si nu mai exista nici un fel de risc ca cineva sa raspunda daca dobandeste bunuri in mod nejustificat de pe urma functiei publice”, a precizat Chiuariu. In opinia deputatului liberal, noua Lege ANI incalca angajamentele incheiate de Romania cu Uniunea Europeana si compromite unul dintre cele patru obiective stabilite de cele doua parti – cel referitor la Agentia Nationala de Integritate.

“Nu mai ramane nimic din proiectul initial al Agentiei si nu stiu in ce mod mai poate acest guvern justifica in vreun fel solicitarea privind ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. In mod normal, daca am fi fost intr-o tara normala, in urma adoptarii acestei legi, guvernul ar fi trebuit sa-si dea demisia pentru ca nu e in stare sa-si indeplineasca unul dintre angajamentele care a condus la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana”, a adaugat Tudor Chiuariu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult