Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR a plecat de la negocierile pentru Guvernul Ciolacu

UDMR a plecat de la negocierile pentru Guvernul Ciolacu

scris de Misu Andrei
60 Afisari

Coaliția este impas în ceea ce privește negocierea ministerelor, în condițiile în PSD insistă pentru a rămâne cu Transporturilor, iar UDMR este pe cale să rămână fără Ministerul Dezvoltării, susțin surse politice.

 Reprezentanții UDMR au ieșit din sala de negocieri, susțin surse politice pentru „Adevărul”. Reprezentanții Uniunii sunt nemulțumiți de încercarea celorlalte partide a-i lăsa fără portoliile grele.

Surse din Coaliție susțin pentru „Adevărul” că ar putea avea loc o reîmpărțire a ministerelor, în funcție de greutatea acestora: forța bugetară, portofolii avizatoare și ministere de forță. Toate ideea din partea reîmpărțirii este ca UDMR să rămână fără unul din portofoliile sale importante, adică Dezvoltarea sau Mediul.

Surse liberale susțin că Nicolae Ciucă nu ar vrea să meargă la Ministerul Dezvoltării. Potrivit ultimelor discuții, UDMR va rămâne cu două ministere, ceea ce înseamnă conform ponderii pe care o are Uniunea în Coaliție, dar nu e clar dacă acestea sunt tot Dezvoltarea și Mediul.

 Surse politice susțin pentru „Adevărul” că negocierile merg cu greu din cauza insistenței celor din PSD pentru Ministerul Transporturilor. În aceste condiții, social-democrații susțin că PNL trebuie să se înțeleagă singur pentru preluarea unui minister puternic de la UDMR, adică Dezvoltarea sau Mediul.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că e falsă ipoteza că PNL vrea Ministerul Dezvoltării. „Nu este așa. Niciodată nu am dorit un minister sau portofliu al unui alt partid politic”, a punctat Stroe.  „Zvonuri, scenarii sunt de câteva săptămâni,. Românii vor o guvernare funcțională, fără sincope”, a completat deputatul PNL.

Cei doi lideri s-au întâlnit ca să facă toate calculele privind ce ar însemna scoaterea UDMR de la guvernare, potrivit surselor citate. De asemenea, o discuție ar fi pe modul cum ar putea avea loc împărțirea ministerelor care rămân de la UDMR.

În condițiile în care deja liderii au stabilit comasarea unor portofolii, cum e cazul Sportului, UDMR mai rămânea cu Dezvoltarea și cu Mediul. Ministerul Dezvoltării este un portofoliu râvnit de ambele partide, însă mai ales liberalii țin morțiș să-l primească, în eventualitatea scoaterii UDMR de la guvernare. Surse din PNL au precizat pentru „Adevărul” că ar fi într-adevăr o un minister pentru care liberalii ar renunța la Transporturi, iar ei să rămână cu MIPE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS