Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR a pus cruce reformei administrativă propusă de Băsescu

UDMR a pus cruce reformei administrativă propusă de Băsescu

scris de D.S.S.
0 afisari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la finalul reuniunii Consiliului Reprezentanţilor Unionali, că va transmite PDL faptul că Uniunea se pronunţă pentru amânarea discuţiilor privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, fiind interesată de păstrarea stabilităţii politice şi de menţinerea coaliţiei în actuala formulă.

Kelemen Hunor si Marko Bela

După consultările cu organizaţiile judeţene am ajuns la concluzia că nu putem susţine varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe, nici varianta 8 plus 2. Avem noi o iniţiativă mai veche şi suntem convinşi că această iniţiativă privind transformarea regiunilor de dezvoltare şi reorganizarea acestor regiuni de dezvoltare o vom putea discuta peste câteva săptămâni, poate la toamnă, poate la începutul anului viitor. Noi suntem interesaţi ca aceste regiuni de dezvoltare să fie transformate pentru că nu funcţionează şi suntem interesaţi în perspectivă şi de reforma administrativă. Dar nu sub această formă, nu în acest moment, fiindcă nu suntem pregătiţi şi nu putem susţine această variantă. Noi suntem interesaţi în stabilitate politică şi pentru păstrarea stabilităţii politice suntem interesaţi de menţinerea coaliţiei în actuala formulă, dar nu va depinde de noi’, a spus Kelemen, potrivit Agerpres.

Acesta a arătat că de aceea UDMR propune să se amâne discuţiile şi să se amâne deciziile privind reforma administrativă “şi în acest moment să ne concentrăm asupra descentralizării, asupra reformei administraţiei centrale şi locale, alegând aceste limite, păstrând cele 41 de judeţe. Dar aşa cum de fiecare dată am susţinut, vom susţine reforma administrativă, o vom susţine şi în viitor, dar făcând paşii necesari pentru a găsi o formulă acceptabilă pentru majoritatea parlamentară şi pentru coaliţie şi, dacă se poate, pentru o majoritate mai largă. Aceasta este poziţia noastră care va fi prezentată Partidului Democrat Liberal”, a conchis Kelemen Hunor.

6 comentarii

urbos 25-06-2011 - 19:26

Nu au de ce sa plece de la guvernare. UDMR nu are viitor politic in Romania, deci Romania trebuie distrusa. E simplu.

Timotei 25-06-2011 - 22:30

BASESCU RINOCER? Nu se poate! Rinocerul e cu corn, ori in Romania se fac mai ales chifle.

Timotei 25-06-2011 - 22:34

Melcul liberal (Crin) nu este lenes, asa este dansul mai lent. Pai daca ar alerga, incepe sa-i falfaie ochii.

Timotei 25-06-2011 - 23:37

‘cica Hunor so Tokes se vorbeau sa declare razboi Chinei
– Ba, da astia-s milione!
– Chiar ase! Unde-i ingropam?

Cercul 25-06-2011 - 23:41

Cei mai tari in clanta sunt aia care sunt slabi in fata realitatii.

Timotei 25-06-2011 - 23:42

Doi ardeleni in tren.
Unul se satura de atata tacere si zice:
– Ma Ioane, ce-i mic si negru si mere roata de numa numa?
– Apai, ca n-o fi acidul dezoxiribonucleic?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult