Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR, cel mai leneş partid din Senatul României

UDMR, cel mai leneş partid din Senatul României

scris de Doru Dragomir
23 afisari

Parlamentul a fost si este in aceste zile intr-o agitatie aproape fara precedent. Vazand atata activitate parlamentara, cu sedinte peste sedinte, ne-am putea gandi ca avem un Parlament extrem de activ, extrem de eficient.

Dar oare este chiar asa? Sa aiba Parlamentul Romaniei partide atat de harnice? Ar fi un castig suprem! Din pacate, nu este deloc asa. Mai mult, unele partide nu prea se omoara cu munca, cel putin atunci cand este vorba de chestiuni cu adevarat importante. Concret, cand este vorba de initiative legislative, unii parlamentari si unele partide nu se agita mai deloc. Va aratam care este cel mai lenes si cel mai harnic partid din Senatul Romaniei. Mai precis, vom vedea cate initiative legislative au depus membrii fiecarui partid si, in plus, vom vedea care este media acestora pentru a avea o comparatie corecta.

Astfel, cel mai lenes partid din Senatul Romaniei este UDMR. In legislatura actuala (2008 – 2012), cei opt senatori UDMR au depus in total 126 de initiative legislative. Ceea ce ar insemna in jur de 16 initiative pe senator. Putin mai mult de una pe luna de caciula! De altfel, UDMR este la distanta uriasa de celelalte partide (PDL, UNPR, PSD, PNL). Aceasta distanta uriasa confirma oarecum statutul UDMR-ului de partid mai mult de culise, axat pe diferite negocieri cu oricine.

La polul opus, cel mai harnic partid (dupa numarul initiativelor legislative depuse) este PNL. Dar iata aici topul celor mai harnice partide din Senatul Romaniei (in functie de numarul initiativelor legislative propuse in legislatura 2008 – 2012):


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult