Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR crede că Monica Macovei are o fobie

UDMR crede că Monica Macovei are o fobie

scris de Bogdan Crețu Roman
5 afisari

Vicepreşedintele politic al UDMR, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat sâmbătă Monica Macovei are ‘fobia UDMR’ şi dezinformează grav opinia publică în privinţa amendamentelor parlamentarilor Uniunii la Codul Penal.

Laszlo_Borbely

Laszlo Borbely: UDMR crede că Macovei are o fobie

‘Vreau să o liniştesc pe doamna Macovei că nu avem intenţia de a intra în Mişcarea Populară. Ar fi corect, ca între colegi de Coaliţie, să întrebe totuşi pe cineva înainte de a declara asemenea lucruri – dacă avem intenţia să intrăm sau nu în această mişcare’, a spus Borbely ca reacţie la declaraţia Monicăi Macovei potrivit căreia UDMR nu ar trebui să se regăsească în Mişcarea Populară. Ministrul Mediului a mai spus, referindu-se la amendamentele pe care parlamentarii UDMR le-au propus la Codul Penal, că Macovei dezinformează grav opinia publică şi ‘ar trebui măcar” să citească amendamentele, legea, Codul Penal.
”Prin aceste declaraţii ale ei face rău României, de fapt. Sunt două amendamente la nivelul Comisiei juridice cum sunt încă zeci şi zeci de alte amendamente. Colegii mei nu spun altceva decât că din punct de vedere constituţional nu poţi să pui în acceaşi oală funcţionarul public şi parlamentarul.

Şi acest lucru au cerut. Schimbarea acestei noţiuni. Asta nu înseamnă că parlamentarul nu poate fi tras la răspundere şi nici vorbă cu mită şi altele. Ea se comportă în aceste declaraţii de parcă n-ar fi jurist. Eu o invit să vină la şedinţa Coaliţiei ca vicepreşedinte al PDL, dacă are timpul necesar, şi atunci va primi informaţiile necesare atât de la noi cât şi de la colegii ei de la PDL’, a precizat Borbely.
În privinţa declaraţiei europarlamentarului democrat-liberal potrivit căreia incriminarea procurorilor în legea lustraţiei a fost făcută de UDMR ca o plată pentru criticile pe care Macovei le-a adus formaţiunii politice Borbely a comentat: ‘Înseamnă că ea are fobia UDMR‘.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult