Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR iese din coaliţia de guvernare

UDMR iese din coaliţia de guvernare

scris de A.A.
6 afisari

UDMR iese din coaliţia de guvernare. Decizia șoc pentru partenerii de la PSD a fost anunțată chiar de liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

UDMR iese din coaliţia de guvernare.

UDMR iese din coaliţia de guvernare.

”Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvenare”, a afirmat preşedintele UDMR.

Verdictul a fost dat, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR, după peste cinci ore de dezbateri. Reuniunea a început la ora 10,00 și inițial era programată să se încheie până la ora 13,00, dar s-a încheiat după ora 15,00.

Decizia finală va fi luată de Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU).

Kelemen Hunor susține că Uniunea nu vrea să creeze instabilitate prin ieşirea de la guvernare şi că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcţiona şi poate avea stabilitate şi fără UDMR.

”Am constatat că şi fără noi Guvernul Ponta are majoritate. (..) Stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona (…) Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce ştim foarte clar că este de făcut. Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre”, a adăugat liderul UDMR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult