Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR îl invocă pe Ceauşescu ca să respingă cele opt judeţe

UDMR îl invocă pe Ceauşescu ca să respingă cele opt judeţe

scris de M.I.
4 afisari

Liderii UDMR se tem că împărţirea României în opt mari felii va avea efecte dezastruoase asupra oraşelor care nu vor fi capitale de judeţ. „Chiar nu învăţăm nimic din istorie ? Va fi ca pe vremea lui Ceauşescu. Toţi banii se opreau în capitală, iar raioanele nu prindeau nimic. Pe varianta asta cu super-judeţele vor fi opt oraşe bogate şi restul extrem de sărace”, au argumentat liderii Uniunii, susţin pentru Realitatea.net surse participante la şedinţa coaliţiei de marţi dimineaţă.

judete_voievodateCum principalele formaţiuni din arcul guvernamental nu au căzut la o înţelegere, Emil Boc a propus formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai majorităţii şi care să discute pe marginea proiectelor  PDL şi UDMR.

Premierul nu a împărţit membrilor coaliţiei documentul la care susţine că a lucrat timp de un an, preferând să dea citire câtorva chestiuni generale. De altfel, proiectul are potrivit surselor citate doar nouă articole, majoritatea schimbărilor urmând să fie făcute prin legi organice.

Discuţiile de la şedinţa de marţi s-au desfăşurat pe un ton calm şi nu s-a pus nici o secundă problema unui târg între PDL şi UDMR cu proiectul reorganizării şi statutul minorităţilor. Nici despre plecarea Uniunii de la guvernare n-a fost vorba, mai spun sursele citate de Realitatea.net.  „Statul minorităţilor trebuie să treacă pentru că este trecut în protocolul de colaborare. El nu poate să mai facă obiectul unei npi negocieri între cele două partide pentru că asta ar echivala cu nerespectarea protocolului”, au declarat reprezentanţii coaliţiei.

Totuşi, maghiarii l-au întrebat pe Emil Boc dacă ia într-adevăr în calcul posibilitatea asumării răspunderii pe legea împărţirii teritoriale, dar premierul a ţinut să precizeze că nu e o soluţie luată în calcul, aşa cum declara Ioan Oltean la sfârşitul săptămânii trecute. Mai mult, democrat-liberalii se tem că o eventuală angajare a răspunderii ar duce la căderea Guvernului la moţiune de cenzură.

Atât premierul Emil Boc, cât şi alţi lideri ai PDL au refuzat să facă vreo declaraţie în legătură cu concluziile şedinţei de luni a coaliţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult