Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR incită pentru cârpa albastră secuiască cu semilună

UDMR incită pentru cârpa albastră secuiască cu semilună

scris de M.A.B.
17 afisari

Maghiarii se strâng să apere cârpa albastră cu semilună, numită de ei “steag secuiesc”. UDMR Covasna vrea să scoată în stradă, la Sfântu Gheorghe, mii de unguri.

UDMR incita maghiarii sa apere carpa albastra secuiasca cu semiluna

UDMR incita maghiarii sa apere carpa albastra secuiasca cu semiluna (foto: erdely.ma)

Aceştia sunt aşteptaţi, joi, la un miting în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, pentru „a apăra steagul secuiesc„, iar primii 500 de participanţi vor primi în dar din partea UDMR Covasna câte o astfel de cârpă.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată în faţa sediului Prefecturii Covasna, unde filiala UDMR a amplasat un panou cu inscripţia „Terra Siculorum” (ţinutul secuiesc – n.red.), că Uniunea va organiza, joi după-amiază, o acţiune pentru „apărarea steagului secuiesc„. „Joi, 8 noiembrie, la ora 16.00, am chemat şi o să chemăm în faţa Prefecturii Covasna cetăţenii din Sfântu Gheorghe şi din judeţ, ca să apărăm steagul nostru naţional, steagul secuiesc. Primii 500 de participanţi vor primi câte un steag secuiesc în dar, pe care îi rugăm să îl ducă acasă şi să îl pună pe balcon ori pe casele lor, ca să se vadă că nu numai politicienii, ci şi cetăţenii vor acest lucru”, a afirmat Tamas Sandor, citat de Mediafax.

Liderul UDMR Covasna a spus că la această acţiune sunt aşteptaţi mii de maghiari din tot judeţul., care vor protesta cu steagul secuiesc în mână. UDMR Covasna a amplasat, luni, în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia „SIC – Terra Siculorum„, în semn de protest faţă de acţiunile prefectului Codrin Munteanu, acuzat că a comparat “steagul secuiesc” cu cel al unui club de fotbal sau al unui producător de automobile.

8 comentarii

mateo 05-11-2012 - 18:27

la ei in casa sa-l arboreze , nu pe institutiile statului roman. Romanii din afara granitelor (vechile teritorii ro) nu au dreptul nici macar la un lacas de cult.

digital 05-11-2012 - 19:03

corect!
așa arată țara lu băsescu,merkel,orban…nicidecum a românilor care locuiesc de generații în ea!
românii doar votează spre credința lor deșartă că au un cuvânt de spus!
țeapă!
o să-l vedeți cât de curând pe kior,din nou în fieful bozgorimii,bând pălinci și mulțumindu-le pentru serviciile aduse în destrămarea României!
iar cretini gen deicsen și tomi se ofensează de dragul kiorului pe care-l phuphăăă în kr ori de câte ori au ocazia!

mircea 06-11-2012 - 07:36

acestea sunt primele semne date de tradarea lui BASESCU,care nu este roman,va fi i nceputul pieirii fagmiliei cu sumsne PORTOCALII

jan dinu 06-11-2012 - 07:55

Romani ,asta meritati…
Semiluna in Karpati !
JD-USA

nicu 06-11-2012 - 13:37

mai bine ar manca um gulas si ar bea o palinca sau un chimion secuiesc si sa lase prostiile cu strag si tinut seciuesc, ca ce vreau ei nu se mai poate doar daca se da un dictat ca cel de la viena ceea ce ma indoiesc ca e posibil in cadrul NATO. asa ca deja se aprind focurile campaniei electorale se agita steaguri pestrite si promisiuni pe care le tot auzim de 22 de ani, dar oamenii is tot la fel de oropsiti si necajiti fie ca-s romani fie ca-s magiari fie ca-s secui.concluzie in prag de iarna cand vremea se raceste oamenii se pot aduna sa fluture ce steag vot dar in curand ii 1 decembrie si stim ca petru ei ii zi de doliu si se va flutura tricolorul si de va canta desteaptate romane,dar daca agita carpa lor secuasca prea mult o sa se recite “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”. si nu prea ii vad bine cineva zicea numa caii din ardeal daca se pisa se inunda bunaPesta fara moldova si oltenia asa ca sa sada blanzi la locurile lor si sa lase prostiile

VERITAS 09-11-2012 - 15:44

De ce va este frica, va deveni realitate!!!

salut 09-11-2012 - 16:14

Mie mi-e frica sa folosesc motoarele hiperluminice la mai mult de warp 9. Ce parere ai, sogore?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult