Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR intră oficial în Guvern. Prevederile acordului cu USD (update)

UDMR intră oficial în Guvern. Prevederile acordului cu USD (update)

scris de C.S.
3 afisari

Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul prin care Uniunea maghiarilor intră oficial la guvernare, primind un post de vicepremier, ministerele Culturii şi Mediului şi 14 posturi de secretari de stat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, vicepremier şi ministru al Culturii.

Astfel, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ar urma să fie vicepremier şi ministru al Culturii, iar la Mediu ar urma să revină Attila Korodi.

Potrivit articolului 1 din Acordul guvernamental, UDMR face poarte din formula guvernamentală şi îşi asumă programul Guvernului 2013-2016, adoptat de Parlamentul României în data de 21 decembrie 2012.

Articolul 2 arată că, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor articolului 1, UDMR va avea membri în Guvernul României la nivel de miniştri şi secretari de stat, conform ponderii în cadrul majorităţii parlamentare.

Articolul 3 prevede că deciziile de acţiune la nivelul Guvernului se stabilesc prin consens între liderii partidelor şi formaţiunilor politice din cadrul coaliţiei de guvernare.

Premierul Victor Ponta va anunța luni după amiază la ora 16,30, la Palatul Parlamentului, componența noului Guvern.

1 comentariu

Virgiliu Soare 03-03-2014 - 15:34

Cu aceasta manevra politica consideram pe domnul Victor Viorel Ponta un simplu tradator. Sper ca va primi gratularea din partea celor ce l-au votat cu aceeasi multumire de sine imbecila cu care ne-a fericit de cand a preluat puterea in stat. Nu a putut trece peste orgoliul prostesc de a conferi PNL un post de vicepremier. L-a oferit cu o generozitate demna de o cauza mai buna UDMR, organizatia ce incearca de 23 de ani de a lovi in fundamentul statului roman national. Aici domnul Victor Viorel Ponta se intalneste cu actiunile pure si simple ale domniei sale si a PSD de a lovi permanent in bazele statului de drept (desi domnia sa se lauda cu astfel de studii pana la descoperirea plagiatului). Ceea ce a oferit cu generozitatea unui iresponsabil UDMR, cultura, se adauga activitatilor maghiare de peste 9 decenii de subminare a elementului romanesc din Transilvania. Sa ne aducem aminte de aceeasi situatie castigata de UDMR cu adversarii de acum ai PSD, din aceeasi radacina FSN-ista, la sediul ICR din Budapesta unde nu se mai vorbea romaneste, iar invitatii erau mereu membrii ai nationalitatii lor. In legatura cu mediul, din nou daruit de acest premier cunoastem interesele unguresti de a conferi pamantul si padurile din Ardeal criminalilor hortysti din cel de-al doilea razboi mondial din Ardealul de Nord sau celor despagubiti deja dupa 1922. Tragem nadejde ca acest Guvern sa nu fie acceptat de Curtea Constitutionala. Daca mai exista si aceasta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult