Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. UDMR îşi alege preşedintele

UPDATE. UDMR îşi alege preşedintele

scris de B.C.R
0 afisari

UPDATE, ora 20.50: Delegaţii la cel de-al X-lea Congres al UDMR l-au ales, sâmbătă, cu majoritate de voturi, pe Kelemen Hunor în funcţia de preşedinte al formaţiunii.


kelemen hunor

Kelemen Hunor, noul preşedinte al UDMR


Kelemen Hunor a obţinut 371 voturi, Peter Eckstein Kovacs a primit 118 voturi, iar Olosz Gergely a obţinut 47 din sufragii.

——————————-

Noul preşedinte al UDMR va fi ales, sâmbătă, de către cei 555 de delegaţi care vor fi prezenţi la Congresul al X-lea al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), care se va desfăşura în zilele de 26 şi 27 februarie, la Oradea.


Peter Eckstein Kovacs, Olosz Gergely şi Hunor Kelemen

Peter Eckstein Kovacs, Olosz Gergely şi Kelemen Hunor


La funcţia de preşedinte al UDMR, ocupată de 18 ani de Marko Bela, aspiră ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

Tot mai multe voci din UDMR vorbesc despre o schimbare de generaţii şi de modificări de statut menite să aducă Uniunea mai aproape de cetăţenii maghiari şi să permită revenirea în cadrul formaţiunii a celor care au părăsit-o, dintr-un motiv sau altul.

Pe lângă alegerea unui nou preşedinte, delegaţii la congresul UDMR au sarcina de a aduce modificări importante la statutul acestei formaţiuni.

Comisarul pentru organizarea congresului, Kovacs Peter, a declarat că una dintre modificări vizează înfiinţarea Preşedinţiei Naţionale a UDMR, cu 17 membri, menită să atragă în structurile decizionale de la nivel naţional reprezentanţi administrativi ai filialelor locale, care vor fi organizate în trei structuri regionale, informează Agerpres. Fiecare din cele şapte judeţe din ţară cu pondere maghiară mai mare de 15% va avea un reprezentant în Preşedinţia Naţională a UDMR. De asemenea, vor fi reprezentate şi toate platformele ideologice din sânul UDMR.

O altă modificare va fi transformarea prezidiului executiv în Secretariat general, având ca sarcină organizarea filialelor, iar partea politică a prezidiului executiv se va transforma într-un post de vicepreşedinte politic.

În ceea ce priveşte modificarea programului politic, Kovacs Peter a menţionat că nu sunt schimbări substanţiale, dar va fi scos din program obiectivul legii educaţiei, care a fost atins şi va fi continuat cu obiective noi, printre care cel mai important se referă la aplicarea legii educaţiei, care, fiind o lege-cadru, mai necesită o serie de alte reglementări pentru punerea în practică.

Potrivit programului Congresului, scrutinul pentru alegerea preşedintelui UDMR va începe sâmbătă, la ora 17.30.

Potrivit lui Peter Kovacs, fiecare dintre cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte al UDMRHunor Kelemen, Peter Eckstein Kovacs şi Olosz Gergely – va avea la dispoziţie câte zece minute pentru a-şi expune, în faţa participanţilor, programul propriu şi câte trei minute pentru a reacţiona şi replica la afirmaţiile celorlalţi competitori.

Votul va fi secret.Până se vor număra voturile, se va începe adoptarea Statutului, lucrările Congresului UDMR urmând să se încheie, în prima zi, la ora 20.00.

La eveniment şi-au anunţat participarea preşedintele PDL, premierul Emil Boc, consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, vicepreşedintele FIDESZ (n.r.-partidul de guvernământ din Ungaria), Ildiko Gall , prim-vicepreşedintele Partidului Socialist din Ungaria, Andras Balogh, preşedintele Partidului ‘Politica să fie Alta’ (n.r.-membru al opoziţiei din Ungaria), Andras Schiffer, preşedintele Partidului Creştin Democrat, Zsolt Semjén, precum şi preşedinţii partidelor maghiarilor din Slovacia şi Serbia.

1 comentariu

caramache 27-02-2011 - 07:19

Victor Ponta si Crin Antonescu, ca niste kakati ce sunt, s-au grabit sa le pupe kururile ungurilor, pentru a ajunge iar la ciolan. N-au tinut seama de dorinta majoritatii romanilor de a se abroga legile antinationale (a educatiei, de ex.) date de PDL-isti si de UDMR-isti. Poporul asta vrea, ca tot ce au facut rau PDL-istii sa se elimine imediat dupa alegeri. Altfel inseamna ca Antonescu si Ponta au tipat de ochii lumii, dar in fapt le convin masurile antiromanesti luate de PDL.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult