Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR nu se aliază cu Ponta: Maghiarii să voteze după conştiinţă

UDMR nu se aliază cu Ponta: Maghiarii să voteze după conştiinţă

scris de A.A.
2 afisari

UDMR nu se aliază cu Victor Ponta și nu îl va susține în mod oficial pe premier în turul doi. ”Maghiarii să voteze după conştiinţă” este îndemnul lui Kelemen Hunor.

UDMR nu se aliază cu Ponta.

UDMR nu se aliază cu Ponta.

Bineînțeles, decizia privind sprijinul UDMR a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

„Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, Vadim reprezintă toate principiile împotriva cărora comunitatea maghiară a luptat, adică naţionalismul extrem şi ura faţă de maghiari.

„Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri, suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate”, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, decizia pentru turul doi a fost dificilă şi influenţată de factori importanţi, membrii Consiliului Permanent refuzând să îl susţină pe Iohannis.

„Am avut o şedinţă constructivă, majoritatea celor prezenţi au spus despre candidatul PNL că nu îl putem sprijini pe Iohannis. După primul tur, candidatul opoziţiei a refuzat într-un fel cu totul arogant să iniţieze orice fel de discuţii. Noi respectăm această decizie. În perioada campaniei a avut declaraţii negative la adresa dezideratelor comunităţii maghiare, iar colegii mei au zis că nu putem sprijini un candidat care vrea voturile comunităţii maghiare, dar nu vrea să asculte vocea comuninităţii maghiare”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen a menţionat că UDMR doreşte o stabilitate la guvernare şi a spus că, în ultimii doi ani, Victor Ponta s-a dovedit în relaţia cu UDMR „un partener corect şi de încredere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult