Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR nu vrea loialitate faţă de România şi nici stat naţional

UDMR nu vrea loialitate faţă de România şi nici stat naţional

scris de M.A.
3 afisari

UDMR nu vrea loialitate faţă de România şi nici stat naţional. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a apreciat ca ”inacceptabilă” cerinţa USL ca UDMR să renunţe la amendarea sintagmei „stat naţional” din articolul 1 al Constituţiei.

Kelemen Hunor (rmdsz.ro)

UDMR nu vrea loialitate faţă de România şi nici stat naţional (foto: rmdsz.ro)

El a susţinut că pentru încheierea unei înţelegeri între USL şi UDMR au existat două condiţii, prezentate de Dan Voiculescu săptămâna trecută la o întâlnire între reprezentanţii celor două formaţiuni politice: susţinerea candidatului USL la prezidenţiale în 2014 de către UDMR şi renunţarea la amendarea sintagmei „stat naţional” din primul articol al Constituţiei, transmite Agerpres.

„La prima condiţie am spus ‘Da’, dacă guvernăm împreună. Să declarăm că suntem de acord să nu amendăm sintagma de ‘stat naţional‘ nu era de acceptat, fiindcă nu se poate spune despre ce avem voie şi ce nu avem voie să vorbim, nu poţi să ceri test de loialitate de la niciun cetăţean român, nici de la mine, nici de la altul”, a declarat Kelemen Hunor joi, la Parlament.

Preşedintele UDMR a precizat că discuţiile despre un acord USLUDMR au început să se contureze la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie.

98 comentarii

jan dinu 22-12-2012 - 09:36

— Noi OREGONIENII suntem frunCea —
Lesbiana Tina Kotek a fost aleasa — House Speaker —
a doua in functie dupa guvernatorul statului Oregon .
EA a facut istorie ,fiind prima in natiune (USA ) care ocupa
aceasta functie . De …daca n-a apucat-o un ROMAn cind era tinara sub 14 ani sa-i faca citziva puradei nu-i mai ardea de prostii din astea cu linsuri …
JD-USA

Giurgiu Crisan 22-12-2012 - 10:06

În problema ungurilor din Ardial trebuie serios gîndit. Trebuie pus un mare premiu, cam la 10 mii de euroi.Sa ii ia cine vine cu cea mai bună soluție pt îndepărtatrea ungurilor din acea regiune.
Ce buna e libertatea de exprimare! Asa poti vedea ce mult ne iubesc ungurii.Vrajeala comunista zicea ca sintem frati, prieteni, ca s-a rezolvat problema nationala… si noi credeam ca asa este.

geek-a-contra 22-12-2012 - 10:43

10k de euroi ptr o solutie… oooo, pasa, cit de darnic esti…. cum era, aia? un cal, un cal pentru un regat?! in varianta crisan: un logan, un logan pentru un ardeal! 🙂

tomi 22-12-2012 - 12:50

Giurgiu Crisan-pui de dac, sa te foota toti cristosii matii de imbecil, uite hai sa facem o intelegere, voi faceti transfer la toti ungurii din Ardeal, si zau ca nu am nimic contra, iar noi vom face transfer la toti arabii din Israel in tarile lor arabe de unde poola au inundat tara noastra. Uite sintem chit, dar sa va fereasca bunul Dumnezeu sa mai aud o vorba despre evrei si despre ce facem noi in tara noastra, si despre dreptul nostru de a traii in Israel care este pamint evreiesc de peste 5700 de ani. Am facut tirgul soola lui Noe??? si ceea ce am zis este valabil si pentru bestiile de urbos,digital si ereticul.

digital 22-12-2012 - 22:43

hahaha!nu aș veni în izdraiel nici dacă m-ar scăpa!
e mult mai comod și mai ieftin să trag apa la buda mea,deși,recunosc că că m-aș picura un pic pe voi!
hahaha!

1 2 3

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult