Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR si UNPR admit ca au refuzat taierea pensiilor

UDMR si UNPR admit ca au refuzat taierea pensiilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Seful Departamentului de strategie al UNPR, Mircea Cosea, a declarat pentru NewsIn ca UNPR este formatiunea din Coalitie care si-a conditionat ramanerea la guvernare de renuntarea la reducerea pensiei minim garantate, adaugand ca, personal, crede ca UNPR nu ar putea accepta nici impozitarea acesteia. Cosea a recunocut ca UNPR a pus doua conditii: “Prima a fost sa nu se reduca pensia minim garantata, iar cea de-a doua viza ca, daca pensiile ar fi fost reduse, sa se revina la valoarea lor initiala pana la sfarsitul anului 2010”. Strategul UNPR a apreciat ca formatiunea sa nu va accepta nici varianta impozitarii pensiei minim garantate, avansata de seful statului.

UDMR nu a pus niciun fel de conditii pentru ramanerea la guvernare, doar a avut o pozitie diferita fata de PDL a explicat vineri vicepresedintele executiv al Uniunii Borbely Laszlo, citat de NewsIn. „UDMR a avut un punct de vedere diferit fata de PDL atunci cand am discutat taierea pensiilor. Noi am vrut ca pensiile sub 10 milioane sa nu fie taiate si sa fie o impozitare progresiva. In urma discutiilor, am acceptat si noi. Noi nu am spus ca vom iesi de la guvernare daca nu se accepta punctul nostru de vedere. Dar, fiind disciplinati, am zis ca nu trebuie sa cream instabilitate in randul Coalitiei si am acceptat. Din pacate sau din fericire, noi am avut dreptate, conform deciziei Curtii Constitutionale, care a declarat neconsitutionala aceasta asumare a raspunderii.  Dupa decizia Curtii, am analizat diferite variante si am acceptat ca in acest moment sa crestem TVA, urmand ca in toamna sa avem o analiza a consecintelor acestei decizii: reducere de personal, restructurari, reduceri de cheltuieli”, a afirmat politicianul maghiar.

Seful statului a sustinut joi seara, intr-un interviu pentru televiziunea publica, ca a existat un partid in Coalitia de guvernare care si-a conditionat prezenta in Guvern de renuntarea la reducerea pensiilor, dar a refuzat sa il nominalizeze. “Sunt un adversar fara retinere a cresterii TVA. Sigur, aici a existat si amenintarea unui partid, mi-a relatat premierul Boc: daca se umbla la pensii noi plecam din guvernare”, a povestit presedintele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS