Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UDMR sustine masurile de austeritate dar vrea si reforma

UDMR sustine masurile de austeritate dar vrea si reforma

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Vicepremierul Marko Bela a anuntat, miercuri, la finalul intrunirii Coalitiei de Guvernare, ca UDMR accepta masurile de austeritate pentru care Executivul isi va asuma raspunderea, dar considera necesara impunerea unor masuri de reforma.


Marko a insistat, insa, ca trebuie impuse, concomitent cu masurile de austeritate, cateva masuri de reforma, intre care: reducerea aparatului bugetar, transparentizarea administratiei si descentralizare. “In saptamanile următoare vom face un inventar foarte serios al tuturor agentiilor, departamentelor sau serviciilor existente in subordinea Guvernului, in urma carora, dupa parerea mea, foarte repede trebuie sa luam masuri de comasare, descentralizare si desfiintare in cazul foarte multor institutii”, a aratat liderul UDMR. El a subliniat insa ca trebuie asigurata o protectie sociala celor care vor ajunge, prin aceste masuri, intr-o situatie insuportabila si ca trebuie eliminate motivele care fac extrem de fragil sistemul bugetar. “Dupa ce am formulat impreuna cu colegii nostri din Coalitie aceste solutii, UDMR accepta masurile de austeritate si vom actiona solidar cu Guvernul si cu majoritatea parlamentara, intr-o perioada in care cei care impun aceste masuri nu pot spera o popularitate imediata. (…) Daca ne-am asumat raspunderea guvernarii, inseamna ca ne-am asumat si greutatile”, a adaugat Marko Bela.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult