Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea: Basescu ne-a spus “daca nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati”

Udrea: Basescu ne-a spus “daca nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ministrul Elena Udrea a dezvaluit ca Traian Basescu le-a spus clar pedelistilor la ultimele intalniri: “Nu este obligatoriu sa stati la guvernare, daca nu vreti sau nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati. Mergeti in opozitie si lasati-ma sa fac un Guvern capabil sa scoata tara din criza”. “’Nu ma incurcati’, chiar asa ne-a spus”, a subliniat Udrea intr-un interviu pentru Romania Libera.

Prezentam cateva fragmente din interviul cu ministrul Dezvoltarii si Turismului, pe care il puteti citi integral pe http://www.romanialibera.ro/.

@ “Discutia de la Snagov da Guvernului termenul de 1 septembrie pentru a pune in practica masurile anticriza. Sansa Guvernului si a premierului este ca aceste masuri sa aiba efecte si sa revenim asupra deciziei care a dus la diminuarea salariilor si pensiilor. Cartile sunt doar in mainile noastre”.

@ “Traian Basescu este reperul partidului. E singurul care poate sa tina atentia partidului trei ore, asa cum s-a intamplat la Snagov. Presedintele a cerut PDL sa-si caute alti lideri. (…) Avem mulţi colegi tineri. Presedintele ne-a mai spus ca partidul trebuie sa aiba propria lui viata si sa nu se confunde cu guvernarea, mai ales in aceasta perioada grea. Avand in vedere masurile dure pe care le-a luat Guvernul, e bine ca partidul sa nu fie o anexa a Guvernului”.

@ “S-a discutat si acest punct de vedere: retragerea PDL de la guvernare. Dar cine ar ierta un partid care fuge la greu? Cred ca, daca vom reusi, oamenii vor intelege ca, spre deosebire de PSD si PNL, care stau pe margine si depun motiuni fara solutii, PDL isi asuma guvernarea, chiar cu acest risc electoral urias”.

@ “A fost o idee repetată la Snagov: la partid sa mearga o echipa care sa se ocupe de organizarea partidului, de munca in partid. (…) Ar trebui sa decidem cine sunt cei trei-patru-cinci care isi asumă in acest moment rolul de a coordona activitatea partidului si de a da transmite mesaje catre alegatori”.

@ “Presedintele a spus la Snagov ca nu trebuie sa tinem ocupate doua functii: la Guvern si la partid, pe principiul ca, daca nu iese una, poate iese cealalta. Fiecare trebuie sa aibă rolul lui: unii la conducerea partidului, altii la guvernare. (…) Dadea exemplul celor care au venit in partid din societatea civila. Cred ca este foarte util ca acestia sa se implice mai mult: Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconski. Din aceeasi echipa ar putea face parte si Valeriu Stoica”.

@ “Nu putem spera sa fim atat de norocosi sa gasim tot în PDL si imediat inca un Traian Basescu”.

@ “Am avut un contract pe fonduri europene cu Realitatea TV, dar l-am reziliat pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre firma de publicitate intermediara. Aceasta reziliere a dus, de altfel, la atacurile repetate din partea Realităţii TV in ultima perioada. Realitatea ar putea pretinde ca se preocupa intradevar de problemele romanilor daca ar organiza dezbateri legate de faptul ca statul plateste 400 milioane de Euro celor pagubiti de FNI – Sorin Ovidiu Vantu sau legate de cele 600 milioane de dolari pe care statul nu ii mai poate recupera de la Dinu Patriciu. In total este vorba de aproape un miliard de Euro. Daca i-am fi avut, nu am mai fi fost nevoiti sa taiem din pensii si ajutoare sociale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS