Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea: In loc sa faca teledonuri, Realitatea TV ar trebui sa-si plateasca datoriile catre fisc

Udrea: In loc sa faca teledonuri, Realitatea TV ar trebui sa-si plateasca datoriile catre fisc

scris de Ziua Veche
0 afisari

.„Ca Realitatea TV ar trebui sa se numeasca Manipularea TV, este un adevar recunoscut. O spun o data in plus pentru modul in care prezinta actiunile autoritatilor de la inundatii”, scrie Elena Udrea pe blogul sau oficial. Ministrul explica mai departe pe capitole cum isi justifica etichetarea postului lui Sorin Ovidiu Vantu:


„Episodul 1. Manipularea TV a transmis cu insistenta o stire falsa in care se sustine ca as fi dat o bicicleta unui sinistrat, in loc sa il ajut sa isi refaca casa. 

 

Faptele reale sunt urmatoarele: am facut cadou o bicicleta unui batran din Gadinti care nu era, insa, afectat de inundatii. Va dati seama ca nu toti oamenii dintr-o localitate afectata de inundatii sunt in mod automat afectati. Acest domn in varsta – avea aproape 80 de ani – a venit la mine si m-a impresionat cu modul direct, onest si hatru in care mi-a prezentat situatia lui ca pensionar. Nu mi-a cerut nimic, dar am vrut sa ii fac eu cadou o bicicleta noua pentru ca m-a cucerit cu modul in care a pus problema solutiilor la criza adoptate de Guvern si pentru ca bicicleta pe care o avea cu el era ruginita si veche. Asa ca am trimis repede pe cineva sa cumpere din Roman bicicleta facandu-i o surpriza care l-a bucurat mult. Atat de simplu. As fi preferat ca Manipularea TV sa nu prezinte episodul, pentru ca nu am facut acest gest pentru a aparea la televizor. Au decis contrariul. Sunt sigura, insa, ca jurnalistul acestei televiziuni, prezent pe teren, stia foarte bine care sunt faptele. Probabil ca le-a si transmis, dar cei de la Manipularea TV au prezentat cum au ordin.  

Episodul 2. Stirea falsa pe Manipularea TV: „Udrea le-a impartit pantofi cu toc sinistratilor din Saucesti”. 

Stirea reala este cu totul alta. Faptele sunt urmatoarele: au fost, de fapt, 20 de tone de ajutoare pe care am reusit sa le strangem de la firme. Fiecare a donat ceea ce a putut: alimente, haine. Va dati seama ca nu am avut timp sa stam sa triem 20 de tone de ajutoare. Am preferat sa le transportam repede pentru ca oamenii sa le primeasca imediat. Printre ajutoare erau si tricouri, pantaloni, geci – adica haine de care oamenii care si-au pierdut bunurile in inundatii aveau nevoie. Manipularea TV a ales sa prezinte respectiva pereche de pantofi cu toc. Au incercat o manipulare ieftina. Dincolo de faptul ca si femeile din Saucesti, mai ales cele tinere, sunt elegante si nu mai poarta de mult galosi. 

Episodul 3. Aceeasi televiziune se intreaba retoric de ce merg la Saucesti si in zonele afectate cu ajutoare, in loc sa stau la Bucuresti, la minister si sa imi fac treaba. 

Parca alaltaieri erau in crize infierandu-ma pentru ca am purtat la Negresti Oas costumul traditional osenesc si criticand faptul ca umblu prin Maramures si Satu Mare in loc sa fiu la inundatii. Chiar daca eu am mers pentru a semna finantarea pe fonduri europene a unor proiecte extrordinar de importante pentru regiunea respectiva, legate de infrastructura rutiera, turism si infrastructura sociala. In plus, ii anunt pe acesti asa-zis jurnalisti ca am fost la Saucesti si in alte zone afectate nu doar pentru a aduce ajutoare – desi doar acest motiv mi se pare suficient – ci si pentru a face o evaluare a pagubelor suferite de oameni. Dupa cum stiu si cei de la Manipularea TV – dar se feresc sa spuna – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are misiunea de a face o astfel de evaluare si de a coordona, prin ANL, lucrarile de refacere a locuintelor. Cu alte cuvinte, pentru a imi face datoria ca ministru trebuie sa fiu pe teren, in zonele afectate, si nu la Bucuresti. si asta am si facut si voi continua sa fac, indiferent ce spun domnii de la Manipularea TV”. 

In finalul postarii, Udrea spune: Nu ma astept ca trustul Realitatea sa renunte la manipulari. in definitiv, din asta si-a facut averea patronul trustului. Romanii care se uita la televizor ar trebui sa stie ca statul roman plateste din buget 400 de milioane de euro pagubitilor FNI (bani care vin din taxele si impozite platite de oamenii care muncesc, inclusiv cei afectati acum de inundatii). Si inca ceva, in loc sa faca teledonuri, trustul Realitatea ar trebui sa inceapa prin a isi plati datoriile catre fisc. Asa ii vor ajuta cu siguranta pe cei afectati si nu prin campanii de manipulare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult