Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea incantata de un proiect pe care nu il stie

Udrea incantata de un proiect pe care nu il stie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Proiectul de reorganizare a euroregiunilor de dezvoltare initiat de UDMR si aprobat tacit de Senat pare a avea girul democrat-liberalilor, ceea ce inseamna ca adoptarea intr-una din camerele Parlamentului nu a fost o simpla intamplare.


 

 Ministrul Elena Udrea a admis vineri ca nu a citit inca proiectul de lege propus de UDMR privind reorganizarea actualelor regiuni de dezvoltare, dar a apreciat ca initiativa nu va zdruncina atmosfera dintre PDL si UDMR. „Trebuie sa discutam. Cred ca putem conveni pe orice proiect, chiar si aceasta, care presupune o reimpartire din punct de vedere economic a regiunilor, numai ca trebuie discutat”, a afirmat Udrea, subiniind: „Personal, nu am citit proiectul, dar daca discutam si gasim forma cea mai utila, care sa-si atinga scopul, nu cred ca va genera vreo tensiune in coalitie”.

O initiativa a senatorilor UDMR care prevede reorganizarea euroregiunilor de dezvo inceputltare prin marirea numarului acestora de la opt la 16 a fost adoptata tacit de Senat, in urma cu putin timp. Desi avea avizul negativ al Guvernului, nici un reprezentant al Cabinetului Boc nu s-a prezentat in plenul Senatului, prima Camera sesizata cu acest proiect, pentru a-si sustine punctul de vedere. Euroregiunile de dezvoltare, asa cum sunt ele prevazute in Legea privind dezvoltarea regionala, nu sunt unitati administrativ-teritoriale si nu au personalitate juridica. Cele 16 noi euroregiuni, cuprinse in proiectul UDMR, sunt grupate in cinci macroregiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult