Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea poate fi reţinută, nu şi arestată

Udrea poate fi reţinută, nu şi arestată

scris de D.P.
8 afisari

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

elena udrea parlamentCererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi „pentru”, 106 „împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Deputații au decis încuviințarea urmăririi penale și reținerea Elenei Udrea, însă cererea de arestare nu a întrunit numărul de voturi necesar. Elena Udrea a declarat că votul aleșilor a fost făcut ca la rabin: unul pentru procurori și unul pentru ea.

Întrebată dacă discursul ei a fost cel care i-a convins pe parlamentari să voteze în acest mod, Udrea a răspuns că nu au avut nevoie să fie convinși.

„Știu și ei că am dreptate. Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaște lucrurile care se întâmplă. Ei se poartă așa cum e imaginea despre Parlament. Fiecare a votat cum a considerat”, a declarat Udrea.

„Nu am crezut că se va vota a treia arestare. Ce justiție e asta? Ce pericol sunt eu dacă o instanță m-a lăsat în liberate? Ăsta e circ, nu e justiție. Imaginea justiției are de suferit din cauza modului în care e aplicată. (…) Vreau să port cătușe. Dacă e circ, să fie circ până la capăt. Au votat ca la rabin: hai să fie una pentru procurori, una pentru Udrea” a mai spus ea.

Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi „pentru”, 106 „împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate.
Votul a fost secret, cu bile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult