Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea poate fi reţinută, nu şi arestată

Udrea poate fi reţinută, nu şi arestată

scris de D.P.
74 Afisari

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

elena udrea parlamentCererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi „pentru”, 106 „împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile.

Deputații au decis încuviințarea urmăririi penale și reținerea Elenei Udrea, însă cererea de arestare nu a întrunit numărul de voturi necesar. Elena Udrea a declarat că votul aleșilor a fost făcut ca la rabin: unul pentru procurori și unul pentru ea.

Întrebată dacă discursul ei a fost cel care i-a convins pe parlamentari să voteze în acest mod, Udrea a răspuns că nu au avut nevoie să fie convinși.

„Știu și ei că am dreptate. Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaște lucrurile care se întâmplă. Ei se poartă așa cum e imaginea despre Parlament. Fiecare a votat cum a considerat”, a declarat Udrea.

„Nu am crezut că se va vota a treia arestare. Ce justiție e asta? Ce pericol sunt eu dacă o instanță m-a lăsat în liberate? Ăsta e circ, nu e justiție. Imaginea justiției are de suferit din cauza modului în care e aplicată. (…) Vreau să port cătușe. Dacă e circ, să fie circ până la capăt. Au votat ca la rabin: hai să fie una pentru procurori, una pentru Udrea” a mai spus ea.

Cererea privind începerea urmării penale în cazul Elenei Udrea a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 193 de voturi „pentru”, 106 „împotrivă”, alte şase voturi fiind anulate.
Votul a fost secret, cu bile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS