Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea: “Presa este platita de Vantu sa toace institutiile statului”

Udrea: “Presa este platita de Vantu sa toace institutiile statului”

scris de Ziua Veche
1 afisari

“Presa este platita de Vantu sa toace institutiile statului, sa toace increderea romanului in aceste institutii, in reprezentantii lor”, a sustinut ministrul Elena Udrea, luni seara la B1tv. Ea a explicat ca unii demnitari ai statului au cedat in fata presiunilor presei si au platit pentru a nu mai fi atacati.


 

“Probabil ca este slabiciunea unor demnitari, unor functionari publici. E slabiciunea in fata presei platite de Vantu, in fata lui Vantu, si, cedeaza pentru a avea o mai buna imagine si pentru a nu fi criticati, tipului asta de relatie. Si isi platesc linistea. Pana la urma, daca ne uitam cam cati oameni sunt atacati dintre cei cu functii, va dati seama cine nu plateste presa, cine nu da bani presei – cei care sunt permanent atacati. Bun, asta este. Probabil ca este o slabiciune in fata carora multi nu rezista. Din pacate! Dar dupa mine, ceea ce se intampla cu o parte din presa romaneasca este total distructiv pentru societate. Oamenii astia nu mai stiu, nu mai exista misiunea de informare; nu, exista misiunea de a distruge”, a continuat sefa PDL Bucuresti.

Realizatorul emisiunii Radu Moraru i-a atras atentia la un moment dat Elenei Udrea ca sunt “opt ministri ai actualului Cabinet Boc care inca permit finantarea de catre stat a celor doua televiziuni” (Realitatea si Antena 3, n.r.), lucru care nu este “in regula”. Udrea a amintit atunci de interdictia pe care premierul Boc le-a impus-o ministrilor sa nu mai dea publicitate si a dezvaluit ca intelegerea a fost incalcata de unii membrii ai Cabinetului care, prin firme apropiate ministerelor lor, acorda in continuare publicitate pentru a avea o imagine buna si a nu fi atacati.

“Noi stim ce s-a intamplat. Anul acesta a fost un memorandum in Guvern si primul ministru a interzis orice publicitate din cauza constrangerilor bugetare, sa nu mai dăm banii pe publicitate atunci cand nu este necesara. Deci ni s-a interzis orice fel de publicitate. Si cu toate astea, s-a facut publicitate! Se mai face si indirect, adica nu dau eu direct banii de la Minister, ci da o firma care lucreaza cu Ministerul, dar intelegerea este ca ministrul sa aiba o imagine buna”, a acuzat ministrul.

“Eu cred ca ce am vazut acum cu presa, care s-a dovedit a fi toata corupta si platita sa spuna si sa aiba atitudinea pe care o are, cred ca acelasi lucru s-a intamplat si cu reprezentantii institutiilor statului. Eu cred ca foarte multi sunt platiti ca FNI sa doarma linistit. Deci eu cred ca asta este realitatea. Sunt cateva semnale pe care noi le avem acum, sunt cateva lucruri care au iesit la iveala, dar in realitate ca foarte multi reprezentanti ai institutiilor, de-a lungul anilor, au fost cumparati sa stea linistiti, sa nu se amestece in treburile dlui Vantu. Asta este parerea mea, pornind de la ce am vazut acum cu presa (…) Deci foarte multi oameni politici cedeaza, reprezentanti ai institutiilor statului cedeaza si spun ‘mai bine platesc ca sa am liniste’”, a conchis ministrul.

0 comentariu

sandulache 13-03-2010 - 18:57

Acest tanar oportunist spera ca PDL-ul sa-i redea ciolanul piredut: o functie de directgoras local. Pentru aceasta sinecura ar face si un sex oral. Cu cine? Cu cine ii va da fonctia…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult