Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Udrea: Promisiunile USL se dezumflă ca gogoşile

Udrea: Promisiunile USL se dezumflă ca gogoşile

scris de A.B.
0 afisari

Elena Udrea susţine că promisiunile făcute de PSD şi PNL se dezumflă precum gogoşile, iar instituţiile statutului sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-işti care se doresc şefi.  

udrea

foto: vestic.ro

Liderul PDL Elena Udrea crirică pe blogul său personal actuala guvernare. Ea afirmă că promisiunile USL se dezumflă precum gogoşile, iar setea de schimbare este mare. În acest sens, Udrea apreciază că până şi şoferii sau portarii se vrea a fi schimbaţi.

„L-am auzit personal pe Victor Ponta sau pe anunţatul candidat la alegerile prezidenţiale, clamând faptul că USL nu va promova oameni având ca unic criteriu apartenenţa politică. Ei bine, după o secetă destul de lungă la PSD, dar şi la PNL, se pare că promisiunile făcute se dezumflă precum gogoşile”, spune Udrea.

În aceste momente, toate instituţiile statului sunt luate cu asalt de adevărate cohorte de USL-işti care se doresc şefi. Toţi prefecţii, toţi subprefecţii, toţi secretarii de stat şi subsecretarii, toţi directorii şi directoraşii de la deconcentrate, până şi şoferii sau portarii se vrea a fi schimbaţi, adaugă Udrea pe blog.

În opinia sa, o asemenea atitudine este mai degrabă marca unei armate de ocupaţie care încearcă să controleze totul, decât a unui nou Guvern care-şi doreşte instituţiile funcţionale.

„Spre exemplu, eu când am devenit ministru, am menţinut în funcţie toţi directorii, chiar dacă fuseseră numiţi de PSD sau PNL. În plus faţă de respectarea principiului depolitizării, am făcut-o şi pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt profesionişti. USL-ul însă face ceea ce ştiam că va face din toate experienţele trecute, doar că unii uitaseră de ce este în stare, iar alţii sperau că s-a schimbat. Alianţă mare, însetată încearcă, dar nu poate să-i mulţumească pe toţi. Iată de ce toate posturile vor fi ocupate politic”, completează Udrea.

Ea acuză că posturile nu sunt ocupate de specialişti, ci de clientela de partid.

„Cele mai căutate sunt cele în care nu se face nimic, doar se controlează munca altora. Sunt posturile de pe urma cărora poţi să te alegi cu atenţii, sau şpaga altfel spus, nu cele unde se munceşte. Este vorba de tot ceea ce înseamnă control, ANAF, inspectoratul de stat în construcţii, autorităţile sanitar-veterinare, gărzile de mediu şamd. Mai interesant este că acest lucru nu a fost remarcat numai de mine, ci şi de un reprezentant al USL, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său de săptămâna aceasta”, arată Udrea.

Liderul PDL consideră că tot ceea ce a făcut guvernul Ponta de la instalare arată graba de a pune stăpânire pe instituţiile care organizează alegerile şi pe cele care le pot umple rapid visteria partidului, goală după atâţia ani de opoziţie.

USL acţionează cu disperarea unui vampir care nu a mai vânat de mult timp, iar acum, înainte de ivirea zorilor, se aruncă la gâtul victimei. Din păcate, victima este chiar ţara aceasta!”, încheie Udrea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult