Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ultimul discurs al lui Traian Băsescu

Ultimul discurs al lui Traian Băsescu

scris de M.A.
2 afisari

Traian Băsescu a anunţat vineri, în jurul orei 16.00, că va ţine ultimul discurs din această campanie electorală, dar a lăsat şi loc de interpretări.

Ultimul discurs al lui Traian Băsescu

Deşi BEC a furnizat numărul de alegători la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Traian Băsescu a reiterat cererea către Guvernului României privind numărul exact, menţionând că acesta este foarte important pentru alegerile prezidenţiale. “Fac un ultim apel la Guvern să publice cifra oficială a electorilor (n.red. – alegătorilor) români. Trebuie să includă toţi cetăţenii români cu drept de vot de pe teritoriul României şi cei din străinătate. Aceasta e cifra electorală pentru aceste alegeri. VOR VENI ALEGERI PREZIDENŢIALE în care cifra electorală corectă este esenţială pentru alegerea preşedintelui României. Nu pun la îndoială corectitudinea cifrei BEC ca urmare a cumulării listelor din toate judeţele şi colegiile electorale.”

De asemenea, Traian Băsescu a declarat vineri că premierul pe care-l va desemna în urma alegerilor parlamentare trebuie să fie un proeuropean şi un proatlantist, dar şi o persoană loială interesului naţional şi care să nu aibă “lucruri ascunse” în propriul CV. “Trebuie să fie un proeuropean şi un proatlantist. Sigur, asta nu exclude relaţia cu Rusia sau cu India sau cu cine vreţi, dar domiciliul acestei ţări este în UE şi în NATO”, a spus Traian Băsescu, într-o declaraţie, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este foarte important ca viitorul premier să inspire încredere în plan extern. “Mi-aş dori mult ca cel pe care-l voi desemna pentru funcţia de prim-ministru, dar şi cel pe care partidele mi-l vor propune să fie o personalitate care să fie loială interesului naţional, pe care să-l aşeze deasupra intereselor de partid şi deasupra intereselor de grup, fie ele şi de grup mediatic”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a mai afirmat, vineri, că semnalul dat de secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, în alocuţiunea susţinută la OSCE, este unul “extrem de grav”. “Semnalul dat ieri de Hillary Clinton la OSCE este unul extrem de grav. Unii lideri politici înţeleg că este grav atunci când înjuri. Nu, este grav atunci când se pune o etichetă pe ţară, etichetă rezultată din acţiunile politice interne şi aceasta este dusă la nivelul OSCE de cel mai important lider aflat în OSCE”, a spus Băsescu.

Votul românilor, “parte a unei înşelătorii”

Traian Băsescu a mai afirmat, vineri, de la Cotroceni, că românii vor constata, după alegerile legislative, că aceia care au venit să ceară votul sunt “parte a unei înşelătorii”, pentru că s-au opus revizuirii Constituţiei.

“Din păcate, românii vor constata după alegeri că toţi cei care au venit să le ceară votul sunt parte a unei înşelătorii şi, în mod deosebit, cei care astăzi se află la Putere, pentru că ei s-au opus revizuirii Constituţiei. Vor constata românii că de unde au votat pentru 300 de parlamentari, în urma acestui scrutin numărul parlamentarilor va creşte la circa 520. Asta, în timp ce sunt foarte mulţi dintre parlamentarii care cer voturile acum sub sigla USL, care au votat măsurile de austeritate. Erau atunci în alianţă cu actuala Opoziţie. Nu ştiu până unde poate să meargă lipsa de cinste în politică, dar pare că merge. Vom vedea duminică seara”, crede Traian Băsescu.

8 comentarii

Salut 07-12-2012 - 17:44

@ europeanul

Ia citeste mai PutulicaMica cum e cu Hidroelectrica:

„După ce a scăpat de „băieţii deştepţi” Hidroelectrica, vânzări la „preţ-record””

http://www.cotidianul.ro/hidroelectrica-vanzari-la-pret-record-201553/

======================

E o mare diferenta fata de kktul ce-l mancai tu acolo prin ianuarie cu „managementul privat” la Hidroelectrica, nu-i asa?

DXN 07-12-2012 - 18:41

Va fi un premier pe care nu-l poate refuza nimeni!
ALTETA SA REGALA!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-12-2012 - 20:08

Coups de Maitres DXN!Si avand si aportul hergeliei regale cu iapa Marguerita, cea calarita de GORDON BROWN in mileniul trecut , si parca si de VALENTIN !

digital 07-12-2012 - 20:20

In autobuz, Alabama. Se rascoala negrii, ca vor sa stea si ei in fata, sa mai stea si albii in spate. Incepe scandal, tipete, paruiala, pana se enerveaza soferul. -Ba, ia gata cu galagia! Ete smecheria dracului, la mine in autobuz v-ati gasit… Ba pe mine nu ma intereseaza, pentru mine sunteti toti ALBASTRII. Acum toata lumea la locurile lor: albastru deschis in fata, albastru inchis in spate!

hai marș la kkt!

Europeanuul 08-12-2012 - 00:10

Saliut, sandramaua functioneaza acuma in preajma alegerilor.Sa vezi mai la primavara cum o sa-si bage reprezentantii statutului botul in bani (cand vor incepe lucrarile de mentenanta). Vor respira adinc;).

Solutia optima (si cea mai benefica pentru societate) este privatizarea nene. Investitorii vin, investesc in retehnologizari, mentenanta. Vor face pe dracu-n patru sa faca un profit, sa se dezvolte, sa creasca.. iar statul roman isi va incasa impozitul la sfirsitul fiecarui an.

Salut 08-12-2012 - 01:50

Uite, am sters postarea acida pe care o meritai. Dar daca o sa continui sa faci si pe prostu’ dupa ce esti spalat pe creier cu propaganda proasta, sa stii ca te tratez ca atare.

Pe scurt:

„Privatizarea aduce eficienta” e doar o reclama pentru natangi. O minciuna cat secolul.
Privatizarea aduce doar trecerea profiturilor din mainile statului in maini private in 90% din cazuri. Pot demonstra oricui ca, la nivel de societate, „privatizarea” e furt organizat. Dar nu e nevoie sa o demonstrez eu. O demonstreaza istoria celor 20 de ani de „privatizari”.

In ceea ce priveste privatu’, sa vina sa construiasca…d-aia-i privat. Bill Gates n-a primit de la statul California concesiunea asupra Golden Gate pe promisiunea ca-l vopseste curcubeu ci a facut Microsoft-ul si Windows-ul. Pricepi diferenta?

ValVerde 08-12-2012 - 05:15

Da’ un comentariu bazic nu ai ?

Hai, demonstreaza mai copita bleaga.
Tu crezi ca privatizarile mioritice sint reprezentative ?

Esti plecat rau cu plugul daca afirmi ca statul poate conduce o companie mai eficient decit privatul.

mircea 08-12-2012 - 08:00

Mare bucurie pa capul romanilor daca a fost ultimul discurs tinut da cel mai viteaz ,cel mai cur-a-jos ,stie sa fure,sa minta sa vorbeste telectual da taverna si lucarna

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult