Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Un antisemit european la Congresul lui Voiculescu

Un antisemit european la Congresul lui Voiculescu

scris de Ziua Veche
0 afisari

Conservatorii – fosti Umanisti – au intors duminica din nou macazul doctrinar, dupa ce au cochetat cu liberalismul social si au fost aliati ai social-democratilor, invitandu-l la Congresul partidului pe mai-marele conservatorilor europeni sa le dea binecuvantarea. Polonezul Michal Kaminski, liderul grupului Conservatorilor si Reformistilor Europeni, nu este insa un politician usa-de-biserica, activitatea sa fiind marcata de acuzatii de antisemitism, homofobie si pareri extremiste.

 

“E important ca toti conservatorii din Europa, din diverse tari sa coopereze, in beneficiul tarilor din care fac parte, dar si al intregii Europe. E important sa cooperam, sa profitam de statutul de state membre. Tari precum Polonia, Cehia, Romania – din centrul si estul Europei – vocea regiunii trebuie sa fie auzita la Bruxelles, pentru ca trebuie sa fim tratati ca membri cu drepturi egale ai UE”, le-a transmis Kaminski participantilor la Congres.

 Sef al familiei europene la care sunt afiliati si Conservatorii britanici, Kaminski reprezinta la Bruxelles “Lege si Justitie”, principalul partid de dreapta din Polonia. In tinerete, el a fost afiliat insa mai multor grupari de extrema dreapta, iar in 1999 declara ca cel mai important moment al vietii sale a fost intalnirea cu dictatorul chilian Augusto Pinochet. Un an mai tarziu, potrivit The Guardian, Kaminski a creat o noua controversa, folosind cuvinte denigratoare cu referire la homosexuali. In 2001, el a starnit un scandal international dupa ce a afirmat ca evreii trebuie sa isi ceara scuze pentru atrocitatile comise in timpul ocupatiei sovietice a Poloniei, mai inainte ca polonezii sa isi ceara scuze pentru pogromul de la Jedwabne. Scandalurile in care a fost implicat au fost intens mediatizate in Marea Britanie, Kaminski fiind practic seful Conservatorilor la nivel european. In Polonia, el este vazut este vazut insa drept un aliat-cheie al presedintelui Lech Kaczynski, fiind considerat unul din “creierele” campaniei acestuia din 2005.

 In cazul in care prezenta lui Kaminski nu a fost doar o intamplare, conservatorii lui Dan Voiculescu ar putea ajunge in a treia familie europeana, dupa ALDE (liberali, in 2007) si ASDE (social-democrati, din 2009 incoace). Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni este al cincilea ca marime din Parlamentul European, avand 54 de reprezentanti. Conservatorii au un singur parlamentar la Bruxelles, pe George Sabin Cutas, ales pe lista PSD-PC.

 Imn, slogan, presedinte si functie pentru Piedone

 Partidul cu patru parlamentari, pastorit de Dan Voiculescu, a strans duminica 1400 de suflete, dintre care 975 l-au ales presedinte al PC pe Daniel Constantin, dupa ce liderul Daniela Popa a lasat politica pentru un fotoliu mai profitabil in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. In cursa pentru sefia conservatorilor s-a mai înscris si liderul PC Hunedoara Petru Marginean, care a strans 398 voturi. Partidul si-a ales un imn, „Ca romanul nu-i niciunul”, interpretat de Fuego, prezent la Congres, un slogan – „Implica-te! Schimbarea incepe acum!”, dar si un Statut nou. In esenta, a fost inventata si votata functia de prim-vicepresedinte cu dedicatie pentru primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Au prezentat mesaje curtenitoare partidului cu trust de presa atat liberalii, prin europarlamentarul Norica Nicolai, cat si pesedistii, prin secretarul general Liviu Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS