Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Un MA(r)E fâss. Vezi aici reacţia impotentă a României la atacul Budapestei

Un MA(r)E fâss. Vezi aici reacţia impotentă a României la atacul Budapestei

scris de M. BÂTCĂ
6 afisari

Partea română a apreciat ca neuzual şi nepotrivit demersul public al părţii ungare în condiţiile în care reorganizarea teritorială a Romaniei este o chestiune strict de politică internă, iar dezbaterea publică pe marginea acestui proces a fost lansată de puţin timp”, se arată într-o reacţie impotentă a aşa-zisei diplomaţii de la Bucureşti.

fuck_you__romania_by_alxunder20025b15d

Mesajul unguresc pentru Romania (foto trefla.blogspot.com)

Ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost invitat astăzi, 16 iunie 2011, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, se precizează într-un comunicat al MAE. “În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat dezacordul faţă de declaraţiile publice din 15 iunie 2011 ale autorităţilor ungare referitoare la proiectul reorganizării administrative a României”.

Mai este nevoie de comentarii?

24 comentarii

YAAKOV 16-06-2011 - 17:43

Trebuie sa refacem de urgenta industria de armament. Cu ungurii nu o sa o rezolvam decat pe calea armelor, sa se aleaga intr-un fel. Ori ies ei castigatori si Transilvania ramane a lor, ori spala putina de aici si ne lasa in pace. Ar trebui sa intelega de vorba buna ca nu au legitimitate pe aici, dar sunt obraznici pana la nebunie.

urbos 16-06-2011 - 17:46

Problema s-ar rezolva instantaneu cu un singur glont, si-o pusca cu luneta.

Bumerang 16-06-2011 - 18:03

Bai YAAKOV,

io pun pariu ca tu la o adica faci pipi in pantaloni, zau asa.

urbos 16-06-2011 - 17:52

Ce tot mai mestecati cliseele astea ridicole? Ce reactie MAE? Care MAE?
Ce impotenta la MAE?
E vorba de tradare! Iar tradatorul e la Cotroceni!

Banatanul 16-06-2011 - 18:33

Cine este cel Tradat?

Majoritatea Transilvanenilor, Banateni.lor si Bucovinenilor doresc Federalizarea Tarii. Daca sar fi facut Nu ar mai fi fost vorba de Tinutul Secuiesc ca parte distincta. Acuma lucrurile au luat o cu totul alta turnura ne asteptata.

Ce Bine ar fi fost dca Romania Mare la 1920 sar fi format ca stat Federal iar in tot acest rastimp sa se intreaca toate regiunile de a se convinge una pe cea lalta prin bunastarea pe care o ofere ca ar fi mai bine sa fie un stat unitar.

Si nu asa cum sa intimplat prin santajul si constringerile practicate de Ministerul de Interne de la Bucale. Prin punerea pumnului in gura, infigerea cutitului pe la spate si represiunile dureroase si insuportabile puse asupra Transilvanenilor, Banatenilor si Bucovinenilor.

Astazi UE dicteaza, cine nu intelege si pricepe isi asuma un mare Risc.

Banatean-Timisorean 16-06-2011 - 19:24

Banatanule, tu unde-ai invatat romaneste? Aberezi!

Aolica 16-06-2011 - 20:08

Nu stiu daca precis abereste, io cred ca obeleste.

Banatanul 17-06-2011 - 02:01

Mai jigodie unde ti sau nascut parintii, bunicii si strabunicii acolo sa mergi. Ati venit in Banat de la mamaliga acra si praz la piine alba de Banat. Familia ta nu a existat inainte de 1920 in Banat, de unde sunteti veniti?

Eu ma refer la Familiile Vechi de Banateni cei cu radacini de dinainte de 1920, si nu discut cu vinituri.

urbos 16-06-2011 - 19:35

Tu chiar esti prost, unde traiesti? Doar despre mizeria asta e vorba cand vine vorba de secatura securista de la Cotroceni?
Nu UE dicteaza aberatiile astea ma necititule. Si mai mult, UE nu dicteaza cretinopatului Basescu. Si ti-am zis, luati canalia la voi acolo. D-aia ati votat ca viermii fiul asta de catea? Ca sa distruga democratie, economie si chiar tara ca atare? Si sa mai spui ca asta vrea UE trebuie sa fii idiot complet.
Eu prefer o tara libera, indiferent cat de mica, asa ca orice varianta e mai buna decat dictatura absoluta a acestui excrement uman. Excrement ca si cei care l-au tinut la putere prin vot. Duceti-va cu javra voastra invartindu-va.

Szabadok László Fektecuki ogróf Mohacs és szolgák Trianon 16-06-2011 - 19:59

Aoleu ce se mai de indoapa Banatanul cu paprika de kaktus!
De unde pana unde „federala” pui de szolgák? Pai ce, adica era Romania numai o particica, la care au aderat altele?
DAR UNGARIA E FEDERALA?
Fugi in lacul Balaton d-aici, si sa iesi la suptafata cand ti-oi face eu semn!

Aolica 16-06-2011 - 20:06

Vad o arecare diferentiere intre unguri si secui …
Maghiarii din Ungaria povestesc toata ziua ce bine se plimba cu teleferice prin multii din jurul Balatonului, si alte adevaruri istorice de acestea.
Dar, vorbitorii de maghiara din Romania, care nu sunt nici pe departe unguri si nici papistasi, nu umbla cu exagerari.

Ciu Huhu 17-06-2011 - 16:57

Majoritatea ardelenilor, banatenilor, bucovinenilor NU VOR federalizarea Romaniei!

Szabadok László Fektecuki ogróf Mohacs és szolgák Trianon 16-06-2011 - 19:40

NEM TUDOM, NEM TUDOM!
Dece mult roman sare in sus la cerere de maghior, dar Traian Cotrocean nu sare??? Nu sare Traian Cotrocean deloc, dece nu sare??? Mult ocazie avea, dar nu sare!
AAA, TRAIAN COTROCEAN ESTE PRIETEN LA SECUI, ASTA E!

Aolica 16-06-2011 - 20:15

PRIETENI, ACUM SA DESLUSIM MAREA MINCIUNA MAGHIARA – Aranjamente papale facute cu hartii trucate si sigilii contrafacute vorbesc de „Campia Panonica”…
Dar ungurii zic ca acesta campie se intinde si peste Transilvania, fapt care constituie Marea Minciuna Maghiara.
Cum adica parte din campie, daca strajuita de dealuri si munti masivi la est si nord de Tisa?
CAMPIA PANONIEI DE PE VREMEA ACEEA ERA 50 km IN JURUL LACULUI BALATON, ATAT!

Banatanul 17-06-2011 - 01:57

Domnilor Romania este blocata economic tocmai pentru magariile pe care lea facut dupa 1920 si pina in prezent. Adica distrugerea identitatiilor culturale ale provinciilor care sau unit la Trianon.

Ceea ce sa decis La Trianon Romania nu a respectat. A sfidat cu buna stiinta drepturile populatiei din provinciile medievale si modul lor de viata. Toate acestea sunt limpede cunoscute de tarile civilizate din UE.

Romaniei i sa sugerat sa indrepte lucrurile, Tragedia este ca evenimentele au luat o turnura in directia nedorita. Adica in loc sa se pastreze Transilvania intacta. Transilvania este dezmembrata acum prin pretentia Secuilor ajunsi la limita rabdarii.
Nu trebuia ca Romania sa aduca propria populatie la limita subzistentei, ci sa se Federalizeze imediat dupa 1990 cu structura provinciilor sale medievale: Transilvania, Banat, Bucovina, Moldova si Valahia. Si totul ar fi fost inregula.
Acum stam si ne uitam cum altii ne spun ce sa facem daca nu am vrut sa facem noi de buna voie si in armonie cu realitatea Istorica.
Trist ca Transilvania sa rupt. Secuii in interiorul Transilvaniei pina in 1920 au fost fericiti si nu au dorit nici o autonomie. O data cu aplicarea politicilor aberant de la Bucale de dupa 1920si pina azi am ajuns aici la aceasta realitate.

Asa ca nationalistii oricit vor sa zbiere este inutil. Dezvoltarea economica a Tarii depinde de UE si daca Romania isi Rezolva problemele.

Ciu Huhu 17-06-2011 - 17:02

Banateanule esti platit cu bani multi pentru minciunile ce le scri pe Net?

Liviu 17-06-2011 - 02:07

Pai daca Romania a ajuns sa fie condusa de castrati ?!

Banatanul 17-06-2011 - 07:04

Ceea ce mie imi pare foarte rau este ca prin aparitia Tinutului Secuiesc se distruge Transilvania. In mod firesc trebuie Federalizata tara asa este Natural, asa a fost chiar conditia unirii de la Alba Iulia. Dar nu sa facut deoarece Miticii de la Bucale in habotnicia si mitocania lor au distrus intreg nivelul de dezvoltare si civilizatia a Transilvaniei, Banatului si Bucovinei.

In 1990 eu cred ca ar fi trebuit ca tara sa se Federalizeze pe structura dupa care sa si format: Transilvania, Banatul. Bucovina, Moldova si Walahia, in aceasta structura Romania astazi nu sar mai fi confruntat cu problema Tinutului Secuiesc. Nu trebuie uitat ca Secuii au trait in Transilvania fara sa aibe autonomia pe care o cer astazi. Dar nesimtirea si ura visceral cultivate de la Bucale au facut ca Secuii sa nu mai rabde si sa sparga Transilvania cerind autonomie lasindui pe romani in plata domului. Sper ca Romanii sa se trezeasca sis a ceara Federalizarea Tarii. Politica centralista de la Bucale este o otrava pentru intreaga Tara.

Daca Romania ar fi fost un stat Federal incepind cu 1920 pun pariu ca astazi Moldova si Walahia ar fi fost ridicate la acelasi nivel cu celelalte provincii de cultura Germanica. Astazi totul este o apa si un pamint izbinda politicii de la Bucale sa dovedit a fi una Distructiva sic el mai grav si Criminala prin lupta subversiva de a distruge Familii de oameni nevinovati si identitati cultural.

Eu cred ca astazi dupa 90 de ani de statut Federal ne-am fi intercut in argumente de cear fi binae ca tara dintr-un stat Federal sa se transforme intrun stat Unit. Din pacate astazi se intimpla tocmai pe dos.

Crimele Odioase ale Politicii de la Bucale impotriva Transilvaniei, Banatului si Bucovinei vor ramine pururea o pata neagra pe obrazul Romaniei.

Trist dar Adevarat.

Ciu Huhu 17-06-2011 - 17:02

Mare ipocrit esti banateanule!

CZC 17-06-2011 - 08:01

Romanii sunt oriunde la ei acasa in Romania. Din anumite parti ale tarii au fost alungati de veneticii care au venit acum cateva sute de ani si urla ca disperatii ca aici sunt strabunii lor. Sa le mai reamintim ce zic documentele vremii Pe scurt despre Istoria Banatului din documente austriece. „Dupa întroducerea administratiei turcesti, se curma toate privilegiile vechi de clasa. Nobilimea pleaca, se refugiaza parte în Ungaria, parte în Ardeal, irosindu-se cu vremea. Dar iobagimea, marea masa, în cea mai mare parte valaha, ramâne pe loc. Aceasta este situatia în Banat, când Apusul începe marea ofensiva împotriva Islamului. La 18 Octomvrie 1716, Printul Eugen de Savoya intră victorios în cetatea Timisorii. Când intra armatele austriece în Banat, provincia are o înfatisare de pustietate. Spre munte, împrastiate si saracite, steteau înca cele mai multe sate valahe. Cu acesti anonimi construeste Mercy drumuri, întareste cetati, sapa caneluri si deseaca balti, cultiva pamânturile paraginite, schimba fata provinciei, o reda civilizatiei.
Se aduc colonisti, (deci acum apara SVABII, dupa ce totul este pregatit prin munca bastinasilor) care au fost asezati parte în satele existente, parte în sate noi înfiintate. Li-s’a acordat o multime de favoruri si unele în detrimentul populatiei bastinase chiar.”
Maria Teresia reîncepe în stil mare si dupa un plan bine stabilit, colonizarea Banatului cu germani. Peste 25.000 de suflete sunt aduse în timpul domniei ei în Banat, creiându-se pentru acesti noi veniti o multime de sate si colonii, în regiunile cele mai avantajoase si mai prielnice, mutând locuitorii români din aceste regiuni în alte parti.
Deci totul s-a facut prin CORVEZILE ROMANILOR DAR IN DETRIMENTUL ACESTORA, iar romanii AU FOST MUTATI IN ALTE PARTI.

CZC 17-06-2011 - 08:05

Sa le mai dam teme de studiu veneticilor,
Mai intic,ce zicea geologul german Haquet, despre anii petrecuţi în Transilvania, 1763-1764
„Această naţiune neglijată şi oprimată stăpâneşte pământurile cele mai rele din întreaga ţară. Aceste pământuri le sunt luate îndată ce sunt defrişate de ei cu sudoarea feţei şi gata pentru a fi însămânţate cu porumb. Fiecare sas sau ungur poate să se înstăpânească pe pământul românului, chiar dacă acesta a fost stăpânul lui de sute de ani. Românul este alungat cu întreaga sa familie în munţi, unde el nu găseşte decât piatră şi câteodată este obligat să părăsească ţara.
Dacă un sat românesc este aşezat în vecinătatea unui sat săsesc sau unguresc, românul nu are voie să se apropie mai mult de satele acestor două naţiuni privilegiate decât ţiganii. Nimeni nu îi adresează o vorbă bună şi el nu are niciodată o zi de sărbătoare. Eu nu voi uita niciodată vorbele unui bătrân al acestei naţiuni, din Şinca veche (Făgăraş) rostite pe patul său de moarte: Eu mor fericit, pentru că eu nu las în urma mea în sclavie nici femee, nici copii. Când am trăit printre ei am avut mai mult decât ocazia să constat că românul e bun. Cum se înduioşa inima sa când era tratat ca un frate. Oricât de duri ar fi aceşti oameni, eu am putut observa, în cei doi ai pe care i-am petrecut printre ei, trăsături care sigur nu ar fi fost nedemne pentru omul cel mai civilizat. Cât rău au făcut acestei naţiuni ura şi indiferenţa faţă de această naţiune altădată atât de mare şi de strălucitoare. Orice ar fi, naţiunea română are, prin numărul şi dreptul său la stăpânirea ţării, meritele sale proprii.”

CZC 17-06-2011 - 08:08

Continuare
„Maghiarii sunt un popor plin de îngâmfare care locuind în mijlocul naţiunilor străine lor prin rasă, au pretins totdeauna şi pretind încă să le domine şi să le maghiarizeze şi asta într-un fel de care însăşi ştiinţa suferă. În recensăminte, de pildă, domneşte voinţa bine hotărâtă de a arăta maghiarii mai numeroşi decît sunt in realitate.”(Prof. Dr. Julius Jung, 1877)

” Într-adevăr acesta este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa (…) fie că este vorba de traci (…), de geţi sau de daci, locuitorii au rămas aceiaşi din epoca neolitică – era pietrei şlefuite – până în zilele noastre, susţinând astfel, printr-un exemplu poate unic în istoria lumii, continuitarea unui neam”.(André Armad)

„Românii, în decursul acestui lung interval, au dăinuit refugiaţi în munţi la adăpost de şuvoiul invaziilor. (…) Timpul n-a avut darul să ştirbească forţa, nici să slăbească speranţa daco-romanilor. Rămăsese aceeaşi rasă rezistentă, răbdătoare, întrucât se considera nemuritoare” (Abdolonyme Ubicini, 1886)

„… aceasta puternică unitate şi puritate a rasei române, care constituie trăinicia şi forţa sa, a dat naştere – din timpuri imemoriale – unei monstruoase coaliţii împotriva ei, operă a diverselor naţionalităţi care au înconjurat-o. Printre aceste naţionalităţi cele mai înverşunate, cele mai haine, cele mai turbulente au fost polonezii şi ungurii” (Enrico Grace)

DYN 17-06-2011 - 13:41

DOMNILOR GENERALI , AMIRALI , COMISARI , COMANDORI , OFITERI , SUBOFITERI , GRADATI —ACTIVI SI IN RETRAGERE

DE CATIVA ANI INCOACE , ARMATA ROMANIEI , ESTE SILITA SA POARTE POVARA UNOR IMPREJURARI FALS-ISTORICE .VORBA UNUI CAMARAD DE ARME .
IN MOMENTUL DE FATA , ARMATA , ESTE MACINATA DE POLITIZAREA PROMOVARILOR IN FUNCTIILE SUPERIOARE , DE DISTRUGEREA INCREDERII SI A SPERANTEI , CEEA CE A DUS LA CONFUZIE , NEMULTUMIRE , DEGRADAREA RELATIILOR DE INCREDERE , SI IMPLICIT LA ACUTIZAREA INSECURITATII MORALE SI PROFESIONALE.
DE CATIVA ANI INCOACE , SUNTEM TINTA ATACURILOR SUSTINUTE , O TINTA ACTIVA , A TUTUROR ATACURILOR MEDIATICE , A POLITICILOR PUBLICE , A ACTUALEI PUTERI , DAR SI A CELOR DIN TRECUT , –CU CONCURSUL TACIT SI CONDAMNABIL AL MINISTRULUI APARARII NATIONALE , AL FOSTULUI COMANDANT SUPREM , AL REPREZENTANTILOR PUTERII , LIPSITI DE SCRUPULE , CU ACORDUL UNOR DEZAXATI PSIHIC , CARE APAR IN MASS MEDIA , DUCAND ASTFEL LA DECRIDIBILIZAREA SI MARGINALIZAREA SOCIALA , A INSTITUTIEI MILITARE NATIONALE , DAR SI INJOSIREA NEMILOASA SI SISTEMATICA , ATUTUROR PURTATORILOR UNIFORMEI MILITARE .
ELABORAREA SI APLICAREA DE CONSTRANGERI PSIHICE SI DE DISCRIMINARI SOCIALE SI PROFESIONALE , SUBESTIMAREA VALOROSULUI CORP DE MILITARI REZERVISTI SI IN RETRAGERE , NU ARE COSECINTE BENEFICE , DECAT DISTRUGEREA INCREDERII ISTORICE , A CORPULUI SOCIAL NATIONAL SI A INTREGII ARMATE , IN MENIREA STATORNICA A CONDITIEI MILITARE NATIONALE , IN MENIREA EI CONSTITUTINALA .

ACTIVI SI REZERVISTI …

.SUNTETI POSTURILE DE AVANGARDA SI SALVGARDARE ALE SPIRITULUI SI ATITUDINILOR NOASTRE CONSTRUCTIVE , DECENTE SI FIRESTI .

SUNTETI VECORII UNEI SOLIDARITATI AMPLE , CU VALOARE SI DISTINCTIE NATIONALA , PRECURSORII MILITANTI AL PRESTIGIULUI NOSTRU PATRIMONIAL

SUNTETI ARGUMENTUL UNEI CONTINUITATI ISTORICE , UNICE SI IREPETABILE , SUNTETI CEI DATIRITA CARORA CEI DE MAINE NU VOR TRAI SENTIMENTUL ORFAN AL ASCENDENTEI

SUNTETI POLUL DE INCREDERE SISPERANTA IN CARE ISI ASTEAPTA AFLAREA SI REGASIREA DISPERAREA SPIRITULUI PUBLIC

INFATISATI-VA IN STRAIELE DEMNITATII DUMNEAVOASTRA MILITARE , NU UNUL , NU DOI ,NU TREI SAU CINCI , NU ZECE SAU CINSPREZECE , NU O FILALA , NU CINCI, NU ZECE CI TOATE FILIALELE ,TOTI REZERVISTII ,INDIFERENT DE VARSTA , TOTI CEI CU FACTOR DE RASPUNDERE ACUTUALI , TOTI CEI CARE CRED IN ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA , TOTI CEI CARE A-TI INTRAT IN ARMATA DIN DRAGOSTE ,DIN PATRIOTISM , DIN PLACERE , ENTUZIASM , TOTI CEI CARE A-TI RIDICAT LA RANG DE ARTA ACEASTA MESERIE , LA COTROCENI SI CERETI SOCOTEALA CELOR CARE NE FAC VIATA UN CHIN . CERETI SOCOTEALA IN NUMELE POPORULI ROMAN – CERETI SOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE SI-AU CERUT EUTANASIEREA –CERETI SOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE SI-AU DAT FOC , CERETI SOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE S-AU ARUNCAT DE LA BALCON , CERETISOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE FAC GREVA FOAMEI , CERETI SOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE AU MURIT IN CASA DE FOAME …CERETI SOCOTEALA IN NUMELE CELOR CARE AU MURIT….

Cititi si vizinati si aici , va rog :

http://scmdmoreni.blogspot.com/2011/06/tamas-sandor-seful-consiliului-judetean.html

cu stima

Cumpanasu Cristian 18-06-2011 - 21:13

E de nedescris ce se poate gasi pe net! Dar, exista un dar…Basescu este agreat de Budapesta, PDL-urile , toate sunt urmare a capitalizarii lor de catre FMI. UNde au venit ei hop si FMI-ul. Mie mi-e teama ca FMI va pune sula-.n coaste romanilor impreuna cu Biserica Catolica, care-si vrea bucatica de credimnciosi din Ardeal, inmultita, sau dupa caz hacuita daca nu se catolicizeaza imediat si de asta au grije ungurii. Nu va este rusine sa vb de regionalizare sau mai rau de federalizare? Incercati voi mult marea cu degetul si va veti blestema ziua cand v-ati nascut, deoarece Basescu nu e presedinte pe viata si UE va muri in curand asa cum s-a nascut. Cat timp stati in Romania si mancati paine de pe acest pamant, stati cuminti ! Dupa aceea , daca nu va convine , mergeti in Ungaria , unde sunteti denumiti tigani imputiti! Budosz tigan!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult