Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Un volum despre Băsescu a apărut în SUA

Un volum despre Băsescu a apărut în SUA

scris de R. C.P.
4 afisari

Vladimir Tismăneanu anunţă pe blogul său că o editură americană din Maryland a publicat volumul „Romania under Basescu. Aspirations, Achievements, and Frustrations during His First Presidential Term”, editată de politologii Ronald F. King si Paul Sum.

„Lucrarea se constituie într-o radiografie non-partizană a aspiraţiilor, realizărilor şi frustrărilor din prima preşedinţie Băsescu. Studiul introductiv, semnat de cei doi editori, explorează conceptul de , o contribuţie la înţelegerea mecanismelor adeseori reactive ale actelor decizionale din aceşti ani”, scrie Tismăneanu, , unul dintre cei 17 autori care au contribuit la volum.

„În ansamblu, avem de-a face cu o lucrare indispensabilă înţelegerii a ceea ce s-a cristalizat ca un proiect politic care urmareşte modernizarea instituţională, consolidarea statului de drept, reducerea corupţiei şi de-comunizarea. Autorii examinează critic tendinţele din viaţa politică românească, adoptând o poziţie de ,  cum remarca profesorul Tom Gallagher în cuvintele de susţinere de pe coperta a patra”, precizează Vladimir Tismăneanu.

Coordonatorii volumului sunt profesori de politologie în SUA: Ronald F. King predă la San Diego State University, iar Paul E. Sum la University of North Dakota. Volumul cuprinde 17 texte ale unor profesori universitari din Europa şi America de Nord, majoritatea de origine română.  Primul capitol din volum este scris de Vladimir Tismăneanu, se intitulează „Democracy and the Communist Past in Romania” şi este centrat pe subiectul Comisiei Prezidenţiale şi al analizei dictaturii comuniste efectuată în Raport.

27 comentarii

nevotant 27-07-2011 - 18:42

excelent ! si despre „nea nicu” apareau carti/biografii etc, scoase tot de „independenti” bine, bine plati ! volodea t. aplica, cu maxima precizie, reteta tovului ! La mai multe „succesuri” … volodea !

urbos 27-07-2011 - 21:04

Cata scarba….
Numa lu Rolandu ii place…

Ciu Huhu 28-07-2011 - 01:54

Volodea asta-i o MARE LICHEA evreiasca!

YAAKOV 28-07-2011 - 20:18

CORECT !

Uite ca te imit.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 20:20

Nu ma imiti, confirmi Adevarul!

Tache 28-07-2011 - 15:34

Ar trebui interzisă prin lege folosirea numelor româneşti pt. evreimea de azi şi ieri. Brucan să rămână Bruckner, Pauker să rămână Rabinsohn, Chişinevschi – Roitman, Tismăneanu – Tisminetski, Roman – Neulander, Berceanu – Bercovici, etc. Davidescu să redevină Davidovici,să nu ne mai jignească cu un nume românesc.
Ce e aia comunism? N-a existat niciodată! Au fost 3 faze:
1. Perioada stalinistă(1945-1958), ocupaţia sovietică, România condusă de evrei cominternişti, jefuită, elitele distruse, holocaustul roşu împotriva românilor. Azi nu mai e voie să spui asta, corectitudinea politică impune asocierea criminalilor bolşevici cu etnia română.
2. “Destinderea”(1958-1968), lupta românilor cu cominterniştii, care pierd controlul asupra ţării.
3. Regimul naţional(1968-1989), în care românii(nu doar Ceauşescu) îşi reconstruiesc ţara pe toate planurile: economic, social, cultural. Parte din victimele holocaustului roşu sunt reabilitate.
Prin lovitura de stat din 1989 s-a reinstaurat stalinismul, jaful asupra ţării, genocidul anti-românesc. Evreimea bolşevică a ascuns steagul roşu al Cominternului şi a ridicat steagul negru al globalizării vestice. Fiul torţionarului Leonid Tisminetski (Tismaneanu) ne dă lecţii de democraţie şi anti-comunism.
efortul de lămurire a împrejurărilor în care Vladimir Tismăneanu, fiul militanţilor comunişti Leonte Tismăneanu și Hermina Marcushon, a „emigrat” în SUA în 1981, când doar agenţii din Securitate, Direcţia Informaţii Externe, aveau parte de asemenea privilegii. Volodea asta e un lup moralist care si-a schimbat blana. Taxu a fost unul din pionii principalii care au instaurat dictatura comunista, fiind sub fusta lui Pauker. Cind Volodea (asa il striga Nicusor Ceausescu cind mergeau la o baie in Floreasca) a parasit tara unde a lins ce au scuipat altii, si-a schimbat vederile de lingau comunist devenind brusc anticomunist . De ce credeti ca a revenit? Doar aici putea fi un cineva. Nu e decit un ticalos nemernic care, ca atitia altii, stie sa rastalmaceasca vorbele in interes personal.E unul din pionii noii burghezii comuniste. Si ca sa intelegeti ce spun eu , dupa 89 in California la biserica romanesca din str Verdugo, am ramas siderat vazind cum fosti securisti si turnatori deveneau pe rind cetateni americani „pasnici” in urma cererilor de azil politic. Iar la una din vizite Volodea era bot in bot cu ei la petrecerile de simbata, dar si cu fetele regelui.Era o cloaca acolo. Romanii adevarati care au trait acea perioada stiu despre ce e vorba, deoarece ulterior rind pe rind „azilantii” au revenit in tara unde s-au strecurat usurel in functii importante si cladesc neocomunismul.Ca si Volodea de altfel, care contiunua sa scrie imperturbabil despre (neo)comunism.

ADERATI LA MISCAREA DE REZISTENTA impotriva dictaturii evreiesti mondiale !
Hai bai ca am glumit, nu exista, dar ar trebui infiintata.

urbos 28-07-2011 - 15:42

Miscarea de rezistenta? Cred ca despre miscarea de eliminare ar trebui sa fie vorba. De paraziti trebuie sa scapi nu sa rezisti.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 16:41

Corect!

YAAKOV 28-07-2011 - 18:52

In China evreii n-o sa faca mare branza. China are toate sansele sa conduca lumea, dupa cum este Occidentul de degradat si de dezorganizat. Tarile cu un stat puternic, cu o conducere autoritara si clarvazatoare, vor fi in frunte. Capitalismul „de familie” si de clan, care ingenuncheaza statul, a generat haos in lumea occidentala. Exemplul cel mai bun, din natura, care confirma ce v-am zis, il reprezinta fiintele superiore, care au un singur creier, ce controleaza si sincronizeaza restul organelor.

urbos 28-07-2011 - 19:47

China n-o sa conduca lumea ca nici nu va fi capabila si nici nu sta chinezului in fire. E posibil insa ca, inmultindu-se peste masura, sa avem peste tot chinezi.
Comunsimul e mort in cotet indiferent de cat s-ar zvarcoli, ceea ce a dat cat de cat un impuls Chinei actuale e tocmai ceea ce tine de capitalism, altfel tot la orez si scoarta de copac ramaneau.

YAAKOV 28-07-2011 - 20:15

Ce tot insinuezi ? Vorbi careva de comunism in China ?
Tu percepi capitalismul ca pe ceva de domeniul teoriei pure, un capitalism care este lasat complet liber si toate se regleaza ca prin minune, prin legea cererii si ofertei. Asta este o prostie care duce la cresterea entopiei (dezordinii) sistemului.
Statele au nevoie de un sistem nervos unic, de un creier, de o conducere centralizata si puternica, ca sa se dezvolte. Altfel decad, cum se vede acum ca se intampla cu Occidentul.
Intr-o situatie normala occidentalii si-ar fi tinut la secret toata stiinta si tehnologia, iar China ar fi mers pe ce facea inainte, conserve de porc, tenisi care nu se dezlipesc, chiloti de bumbac.

urbos 28-07-2011 - 20:20

Totul incepe cu teoria, ca teoria se pune in practica. Statul chinez e acum una cu partidul comunist, sau se numeste altfel si nu stiu io?

YAAKOV 28-07-2011 - 20:30

Denumirea de „comunist” are un caracter pur istoric si ca sa nu se simta inselati cei care chiar au crezut in utopia asta. Dar ce se intampla in China este capitalism salbatic, controlat de un grup restrans de persoane.
Poti tu sa spui ca in China mai functioneaza legile din regimul comunist ?

urbos 28-07-2011 - 20:39

Eu pot fi de acord ca denumirea e nesemnificativa, ceea ce conteaza insa e lipsa libertatii, dictatura. Tu vorbesti de familii si clanuri capitaliste, facandu-te ca nu vezi ca NOMENCLATURA de partid este exact acelasi lucru! Javrele chinezesti de la putere nu se mai lasa duse si calca cu tancul pe cei care se opun.
Dar repet, ceea ce a facut din China o oarece putere economica este tocmai acceptarea unei relaxari de tip capitalist(liberalism). Deci asta e solutia reala a prosperitatii sui libertatii, liberalismul.
Salbatic si controlat sint termeni care se opun.

YAAKOV 28-07-2011 - 21:00

Tu ai o dereglare, un tranzistor defect, de nu intelegi fineturile. In China este un sistem piramidal, cu un varf cu putere de decizie, cu drept de viata si de moarte asupra celorlalti capitalisti locali. Este ca o „mafie” cu lider extrem de puternic. In SUA sunt mai multe „mafii” care se lupta intre ele si carora nu le pasa de statul american, pentru ele se ocupa doar de ce este al lor.
Presedintele SUA este un pulica franaru pe langa liderul Chinei. In China nu sunt alegeri din patru in patru ani si de asta liderul are putere enorma, SUA se comporta ca un sarpe cu mai multe capete, care se contrazic in decizii.

YAAKOV 28-07-2011 - 20:47

Nea Tache, evreii au facut chestii din astea pentru ca cei pe care i-au invartit ei pe degete sunt mai prosti, batuti rau in cap. Pai altfel cum crezi ca ar fi ajuns evreii sa puna mana pe toata puterea economica a Occidentului (si politica pe deasupra) ?
Au atacat evreii Occidentul ? Nu ! Au venit cu carutele cu marfuri, au bisnitarit, au facut bani de nu stiau pe unde sa si-i mai ascunda, au imprumutat bani cu dobanda, au mituit autoritatile. Aia care erau stapani pe Occident la vremea aia unde le-a fost mintea, plecata cu sorcova ? Ei nu si-au dat seama ca bisnitareala si camataria sunt instrumente extraordinare de imbogatire si ca mai tarziu vor juca dupa cum le canta evreii ? De ce le-au dat voie evreilor sa se ocupe cu astfel de treburi si nu i-au pus la munca productiva ? Acum n-au ce sa le mai faca. Stii cum vine vorba: Prinde orbul, scoate-i ochii.

urbos 28-07-2011 - 20:51

Nu trebuie totusi confundata bunavointa cu prostia. Pe de alta parte ji danii sint paraziti, si folosesc mijloacele oricarui parazit, asa ca „gazda” ajunge sa fie parazitata fara ca asta sa insemne neaparat prostie.
Prostie e numai atunci cand afli ca esti parazitat si nu faci nimic.

YAAKOV 28-07-2011 - 23:48

Astea sunt explicatii de om prost.

urbos 29-07-2011 - 00:14

Ce n-ai inteles ma …………..?

YAAKOV 29-07-2011 - 00:20

Rationamentul tau este tras de par.

jan dinu 28-07-2011 - 20:02

– Deslegatorul de mistere –
Vladimir Tismaneanu shi-a primit de curind
„distincta incoronare ” datorita unei munci
sustinute inceputa cu multi ani in urma .
Plecind din Romania ,via Paris , apoi Venezuela c-o
sedere temporara pregatind pe ocolite ,casatoria
c-o evreica americana spre a pashi – LEGAL – in
USA . Pus pe treaba shi prin relatiile disponibile
religiei lui a penetrat (asha cum a fost antrenat in Romania )
in diverse – straturi influientiale – pentru cauza
Romaniei ,eliberate de sub dictatura lui Ceausescu .
Devenind – cadru universitar – ce nu-i mare lucru aici
shi-a cistigat notortietatea ca poate usor crea contacte
facatorii decizionali ai politicii americane ,devenind aproape
indispensabil pentru guvernantii din ROmania .
Dispunind prin filiere speciale de mari sume de bani
traiectorizati cu scop precis …in hotarirea intrarii
tzarii in NATO … ILiescu – Constantinescu – Basescu
stiu bine aceasta shi de -aceia l-a rasfatat pe
– VOLODEA – cu distinctii pentru aportul lui !
– Sabaticul – de la Universitatea din Maryland dar de-a fi
prezent in „viltoarea politicii Dimbovitene „numit ca shef
al – Comisiei de Studiere a Totalitarismului – este doar
fatzada minima …restul se stie in spatele scenei !
JD-USA

Ciu Huhu 28-07-2011 - 20:18

Minunat e comentariul tau. Jan Dinule, ori ti-a venit mintea la cap ori ce-i cu tine pedelistule-portocaliu-basist?!

Ciu Huhu 28-07-2011 - 20:46

Minunat e comentariul aista al tau fata de porcariile tale de comentarii pro-basiste-pedeliste-portocalii din trecut, tot mizerabil ramine acest comentariu al tau, fata de Adevarul Absolut!

urbos 28-07-2011 - 20:19

Vierme, fii atent acilea cum e de fapt scurta istorie a sobolanului. Iesit din matele imputite ale tortionarului bolsevic de ta-su pe numele lui Tismineski, ji dan ca multe scarbe venite pe tancurile sovietice sa distruga elita romaneasca, puiul de catea Volodea, mai tarziu Vladimr(tot nume cu sonoritate asiatica) marxist imputit, se apuca de dat limbi si lui Ceausescu asa cum ii sta bine rasei lui de paraziti.
Pleaca sobolanul in SUA, patria imbecililor care primesc ji dani imputiti cu bratele deschise, chiar daca sint comunisti ordinari, si se da peste cap, specific rasei lui de paraziti si devine capitalist.
Japita se intoarce in Romania si gaseste de cuviinta sa de limbi si lui Ilici comunistul, ca sa mai traga ceva foloase, dupa care se transforma din nou in anticomunist si face un rahat puturos numit raport de condamnare a comunismului, ca sa-i sufle in panze dementului comunist securist de la Cotroceni, Traian Basescu, vandut rasei lui de paraziti, acelasi Traian Basescu care declara cu putin timp inainte de marea mascarada a condamnarii comunismului, ca nu exista dovezi ca sa condamne comunismul (idiotul Roland nu mai tine minte, asa ca trecam mai departe)
Iata-l pe spurcatul sobolan cu screme din creierii mici si puturosi o oda pentru marele carmaci Basescu, secatura care reuseste sa desavarseasca opera de distrugere a Romaniei inceputa de tatl acestui infect numit Vladimir Tismaneanu, alaturi de celelalte javre din rasa lui de paraziti precum Patapievici, Oisteanu, baconski si altii. Sa arda in Iad!

Ciu Huhu 28-07-2011 - 20:27

Mare dreptate ai, asa-i !

Ciu Huhu 28-07-2011 - 23:33

Asa-i din pacate, vai de noi romanii, toti parazitati, ca toate popoarele, de evrei!

Pribeagul 28-07-2011 - 22:27

Ce aveti fratilor cu „cavalerul” Tismaneanu-Tismineski?
Datorita faptelor sale eroice in slujba tuturor si mai ales a poporului roman, a cinstei si onestitatii sale, a fost declarat-decretat cavaler al Romaniei.
Vreti sa-i darmati cariera? Pizmasilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult