Ungaria trece la 16%

scris de Ziua Veche
2 afisari

Parlamentul ungar a aprobat introducerea cotei unice de impozitare de 16% începând din 2011, transmite Agerpres. Noua lege mai prevede creşterea de la 9,5% la 10% a contribuţiilor la asigurările de stat, precum şi eliminarea treptată a deducerilor lunare după 2011.


În prezent, cota de impozitare este de 17% pentru persoanele cu un venit de până la 5 milioane de forinţi /18.200 de euro/ şi de 32% în cazul veniturilor care depăşesc acest plafon.

Deputaţii maghiari au aprobat marţi amendamentul prin care se reduc atribuţiile în materie fiscală ale Curţii Constituţionale.

Aceasta va putea modifica şi anula legi referitoare la buget, la taxele centrale şi locale, la contribuţiile de asigurări numai în situaţia în care aceste legi încalcă drepturile fundamentale la viaţă şi demnitate umană, protecţia datelor personale şi libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, niciun alt motiv neputând fi luat în considerare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult