Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu a preluat Ministerul Mediului

Ungureanu a preluat Ministerul Mediului

scris de A.B.
6 afisari

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat interimatul la Ministerul Mediului, imediat ce Laszlo Borbely şi-a dat demisia. La scurt timp, pe scena politică, au început să apară şi primele reacţii.

mihai razvan ungureanu

zf.ro

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat  că Laszlo Borbely i-a înaintat, joi, la finalul discuţiei de la Guvern, demisia din postul de ministru al Mediului şi a anunţat că va prelua portofoliul acestui minister până la numirea unui înlocuitor.

 El a precizat, la postul public de radio, că a transmis preşedintelui Traian Băsescu demisia lui Borbely, fără să propună un nou ministru. Premierul nu a dorit să spună dacă demisia a fost depusă la solicitarea sa.

 În ceea ce-l priveşte pe Laszlo Borbely, Ungureanu  a recunoscut că fostul ministru al Mediului este un om cu care a colaborat foarte bine şi apreciază gestul său de a demisiona.

“ Mă bucur că un om care a dovedit demnitate pe tot parcursul activităţii sale îşi poate dovedi nevinovăţia şi evită ca suspiciuni să planeze asupra prezenţei sale în Cabinet”, aspus Ungureanu.

 Marko Bela: Suntem convinşi că e nevinovat

 Vicepremierul Marko Bela a anunţat joi că UDMR îl susţine pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi că îl consideră nevinovat, punctând că este un politician foarte bun şi un ministru performant.

 „Îl cunosc de foarte mult timp pe domnul ministru Laszlo Borbely, de la înfiinţarea UDMR. Am fost împreună în organizaţia UDMR Mureş, apoi în Parlament şi în Guvern. Mi-a fost un colaborator apropiat şi bineînţeles că am încredere în domnul Laszlo Borbely şi sunt convins că este nevinovat. Atât eu, cât şi colegii mei din UDMR îl vom susţine în continuare şi trebuie, în acelaşi timp, să spun că şi în cazul domnului Borbely trebuie să fie valabilă prezumţia nevinovăţiei”, a declarat pentru Agerpres Marko Bela.

 Kelemen Hunor: UDMR îl susţine pe Laszlo Borbely în toate demersurile politice

 În apărare lui Laszlo Borbely a sărit şi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El susţine că ministrul Mediului este nevinovat şi îl asigură că UDMR îl va susţine în toate demersurile politice

 „Mult mai important decât ceea ce urmează să se întâmple sau nu este că eu personal şi conducerea UDMR îl susţinem pe domnul Borbely. Suntem convinşi că este nevinovat. Este o problemă care s-a întors după aproape un an de zile, fiindcă anul trecut a mai fost o dată o astfel de informaţie şi atunci DNA a dat un comunicat oficial şi a spus că Borbely este nevinovat”, adeclarat Hunor.

El a subliniat că în fiecare Guvern în care Laszlo Borbely a activat pe funcţia de ministru a făcut performanţă şi a fost un om corect.

 Victor Ponta: Probabil Borbely este vinovat că nu a eliberat o autorizaţie de mediu, cea cu aurul

 Victor Ponta a declarat, joi, pentru Mediafax, răspunzând unei întrebări despre cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, că probabil acesta este vinovat că nu a eliberat o anumită autorizaţie de mediu, cea cu aurul.

 „Intuiesc că este vorba despre o răfuială internă, probabil i s-a arătat pisica sau probabil că este vinovat că nu a eliberat o autorizaţie de mediu. Ştiţi care. Cea cu aurul, nu?”, a spus Ponta.

3 comentarii

urbos 05-04-2012 - 16:13

Borbely a fost inlaturat pentru ca animalul asta sa-si faca mendrele antinationale in folosul neamului lui de sobolani. Dar n-o sa mai faca multi purici.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 05-04-2012 - 20:19

Pe fondul ridiculizarii miscarii populare din Piata Universitatii, unde usl-istii, cind au vazut incotro bate vintul exprimarii nemultumirilor populare, adica spre faptul ca, TOATE partidele actuale au distrus impreuna Romania, au mobilizat „garzi de corp usl-iste” ca sa se infiltreze in rindul demonstrantilor si sa dea un alt curs nemultumirilor celor veniti in Piata. Asta a facut ca, in scurt timp, aceasta miscare sa se bagaliteze si la ea sa nu mai participe aproape nimeni. La aceasta intruziune a vagabonzilor de partid usl-isti, s-a adaugat si vremea neprielnica, ceea ce a dus la descurajarea multor romani nemultumiti. De un lucru, toata ROMANIA este sigura insa, faptul ca glasul poporului, atunci in primele zile de manifestatii din Piata Universitatii, s-a facut auzit printr-o unica si generala lozinca : USL+PDL=ACEEASI MIZERIE, si, USL+PDL=FURA PRIN ROTATIE. Bineinteles ca la aceste lozinci s-au adaugat si alteciteva la fel de importante cum ar fi: jos guvernul si, jos Basescu. Hoardele usl-iste au fost minate imediat de acesti pdl-isto usl-isti, Ponta si Crin, pentru ca, in fata poporului aceste ADEVARURI nu au voie sa fie rostite. Chiar a doua zi, dupa acea memorabila manifestatie care s-a facut ca raspuns la demiterea doctorului Arafat, Crin A., avea sa convoace o conferinta de presa la sediul pnl, unde spunea ca nu e de acord cu lozincile rostite in Piatza, si ca, fara partide democratia nu poate fi inteleasa. Acest jalnic mafiot se referea in sinea lui la faptul ca „fara pnl, nu putem vorbi de o democratie”, ceea ce este absurd si o stie si el. Cine a spus ca usl-ul si pdl-ul trebuie sa ramina la conducerea tarii pe vecie? Doamne fereste. Aceste doua partide s-au discreditat PE VECIE in fata poporului roman, si acum este vorba numai de timp pentru ca ele sa fie maturate din viata de zi-cu-zi a Romaniei. Pe fundalul acestor stari de fapt, astazi, MRU a primit toate pirghiile pentru ca sa distruga si ultima reduta de rezistenta a Romaniei, demitindu-l pe Lazslo Borbeli de la ministeriul mediului, acolo unde s-au mai aprat cum-ne-cum ultimele avutii ale tarii, pentru ca acum, trompeta lui Basescu, acest mefisto intelectual de MRU, sa poata sa vind mai repede ceea ce a mai ramas din Romania, dupa care sa se recurga la impartirea teritoriala, care nu inseamna nimic altceva ultimului act de disparitie a Romaniei de pe harta lumii.

Dan Diaconescu, la rugamintile poporului roman, trebuie imediat dupa ce va prelua puterea, sa reintroduca pedeapsa cu moartea, iar Basescu, impreuna cu toti ministrii care s-au succedat la putere in totiacesti 22 de ani, sa fie judecati si sa primeasca sentinta capitala, pentru ca, asa cum si ceausescu a fost ucis pentru asa-zisul genocid, asa si acesti nemernici vor trebui ucisi pentru adevaratul genocid pe care l-au facut impotriva poporului roman timp de 22 de ani incoace.

Acum ar fi fost cel mai bun moment ca lumea sa iasa in strada, numai ca, tangoul politic practicat de acesti mafioti de la usl, i-au adus pe romani la aceeasi stare de dezinteres, pe fondul careia, nemernicii de pdl+usl=aceeasi mizerie, sa-si duca planul lor de genocid impotriva poporului roman, la bun sfirsit. Pentru acesti nemernici, si pedeapsa cu moartea e prea blinda.

Ciu Huhu 05-04-2012 - 21:30

Minti minti si iar minti, in toata propaganda ta desantata tiganeasca, DD e tigan, PP-DD e tiganie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult