Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu acuză presiuni din partea PDL

Ungureanu acuză presiuni din partea PDL

scris de A.B.
5 afisari

Ungureanu, Drăgoi şi Predoiu au părăsit şedinţa coaliţiei şi au trântit uşa la plecare,  acuzând presiuni pentru bani.

razvan mihai ungureanuŞeful Executivului a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el nemulţumint fiind de faptul că liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

„Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari”, a zis aproape textual, potrivit Mediafax, Ungureanu.

Ungureanu a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică şi că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliţiei ar fi replicat că „pe vremea fostului Guvern se putea”, susţin sursele citate.

Potrivit acestora, lista cu solicitări cuprinde în special alocări pentru localităţile aflate în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii partidelor aflate la putere.

24 comentarii

digital 26-03-2012 - 13:57

…unde te crezi,mru-ule?!
la SIE?!
ai înnebunit,subit,ia treci înapoi și mai închide odată ușa…aia!

ia uite la el,trântește,el ușa,așa cum și când i se scoală!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-03-2012 - 14:44

Domnul Prim- Ministru Mihai Razvan Ungureanu este un OM de Caracter nesantajabil si inflexibil la cocalarile politici dambovitene. Am mai afirmat ca Domnia-sa este CEL mai BUN produs al INTELECTUALITATI din ROMANIA . Harnic , curajos si capabil , astea sant calitati rar intalnite peacilea !

digital 26-03-2012 - 14:48

de ce mă,crezi asta?!justifică și apoi vorbim!

Ciu Huhu 26-03-2012 - 18:03

Laudele astea sint pline de minciuni, sint pentru Ungureanu pentru simplu motiv ca-i evreu, evreii se lauda unii pe altii!

urbos 26-03-2012 - 15:22

Locul acestui sobolan e la spanzuratoare.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-03-2012 - 15:30

R A F nu i-ti convine, J A F -ule ! Face putina ORDINE si DISCIPLINA intre posturile astea parazite si vandute , unde niste GUNOAIE RASISTE , XENOFOBE si ANTISEMITE, ca tine mai pot latra producand doar rau , ROMANIEI. INTELEGI …soblinski a ploi.esti .CURAND .

urbos 26-03-2012 - 15:33

Ba chiar in teapa, sa-i ciuguleasca ciorile ochii aia de securist care se batzaie non stop.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 26-03-2012 - 15:46

Cand doresti raul ,altuia se intoarce impotriva ta , GONOIULE ! La tine nu pasarile sant recomandate, ele nu ciugulesc un KAKAT ORDINAR ca tine urboase, tu deja esti consumat din interior, desi eu sper sa ajung la timp si sa nu las pe altii sa …faca treaba प्रिंस Parpanghel Carpathians!

o b s e r v a t o r 26-03-2012 - 17:04

N u se confirma din surse autorizate.

xyz 26-03-2012 - 17:11

Cool, Premierul face pe independentul 🙂

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 26-03-2012 - 21:04

Miza jocului e imensa si se joaca „cu catusele pe masa”. Ungureanu nu poate sa fie independent, nu poate sa nu fie pdl-ist, nu poate sa nu fie umilul servitor al mafiei. El a furat citeva idei ale PP-DD-ului, ca si Ponta, ca si Crin, numai ca, a fura niste indei nu inseamna ca le vei putea si aplica. Iti lipseste „motorul” care le-a generat. Ungureanu trebuie sa raspunda la comanda politica a pdl-ului pentru pomeni electorale, pentru bani acordati numai primariilor pdl-iste. Ungureanu nu poate sa-si depaseasca conditia lui de trompeta a lui Basescu. Azi s-a folosit de prilejul ca presedintele este la Seoul si a facut un pic pe viteazul, Ii va trece. Un telefon de la sefu si-si va intra din nou in camasa de forta.

ValVerde cel Viteaz 26-03-2012 - 21:15

Parca acum citeva saptamini ne spuneai care este programul PP
Nu e partidul asta cel care vrea sa dea 10 mii de Euro la tot romanu care isi deschide o afacere si sa anuleze datoriile la banci??? (nu-mi mai aduc aminte restul, poate imi improspatezi memoria)

Ideile astea nu vi le-au furat?
Cum le va pune PP in aplicare?
(Promit sa nu-i suflu lui Ungureanu)

Ciu Huhu 26-03-2012 - 23:00

DD e tigan, PP-DD e tiganie!

Banatanul 26-03-2012 - 22:34

Dle Prim Ministru Mihai Razvan Ungureanu sunteti un om cu multe dezavantaje in ochii societatii actule romanesti, sunteti un om cu bun simt, aveti o minte ascutita, si o gindire cu discernamint, pe deasupra mai aveti si dezavantajul omului bine educat si cult, adica cum? va permiteti sa fiti si un om de buna credinta? Pai se poate? In societatea noastra?

Dle Prim Ministru Mihai Razvan Ungureanu, cu tot respectul si simpatia de care persoana Dv se bucura din partea mea. Romania, Statul Roman pentru a se intarii are nevoie primordiala ca asezarile sale, sate, comune, orasele, orase si Municipii dar absolut toate habitatele umane ale acestei Tari, Romania sa detina steme Heraldice. Fara o reprezentare Heraldica adevarata asezata pe adevaratul patrimoniu simbolistic al fiecarui habitat uman, localitatiile Romaniei, asezarile umane care impreuna formeaza statul romanesc nu pot sa existe intro lume civilizata asa cum este Uniunea Europeana.

De aceea va rog in mod respectuos rezolvati aceasta problema. Sunt din Banat si am depus stema asezarii stramosilor mei inca din anul 2008 la Comisia de heraldica la Timisoara aceasta a fost aprobata apoi a mers mai departe la Cluj Napoca unde a fost aprobata de asemenea. Dar, cind a ajuns la Bucuresti comisia de acolo a respinso si a sugerat modificari. Am acceptat aceste modificari si am reluat intreaga procedura de la inceput cu migala si rabdare am refacut stema cu modificarile sugerate de Comisia Nationala de Heraldica de la Bucuresti, intocmai, si care in septembrie anul trecut 2011 sa intilnit pentru aprobare. Deci avem o stema care corespunde cu ceea ce CNHR a sugerat. De atunci nimic nu sa mai auzit. In judetul nostru Timis sunt citeva zeci de dosare de steme Heraldice care asteapata sa fie aprobate inca din luna septembrie anul trecut de catre CNHR. Cu siguranta ca o interventie a Dv. ar debloca situatia.

Dv. sunteti istoric si o persoana initiata in Heraldica, si cu totii cei ce cunoastem legile care guverneaza Heraldica stim ca tincturile nu pot fi considerate ca fiind proprietate unei natiuni anume. Adica tinctura verde nu poate fi proprietatea tarii pe a carui drapel se afla culoarea verde. Daca pe drapelul nostru Romanesc nu avem culoarea verde ce sa facem noi romanii, nu avem voie sa folosim tinctura verde pe stemele asezarilor noastre acolo unde patrimonial simbolistic local dar si bunul simt ne indica? Sau toate stemele asezarilor noastre din Romania sa fie numai in rosu galben si albastru? Este descurajator ca la CNHR de la Bucuresti se folosesc astfel de rationamente. La Cluj Napoca a existat un primar care a pingarit culorile Drapelului National Romanesc cu excesul sau de zel vopsind tot ce se putea si ce nu, prin parcurile publice in Rosu, Galben si Albastru. Revoltator.

Sentimentele de apartenenta cit si cele patriotice sun chestiuni de educatie si constiinta personala si care trebuiesc sa vina din familie si nu din propaganda publica si de aceea nu se pot manifesta in mod grotesc, dind pe dinafara in spatial public. Acest fel de sentimente ar trebuii sa tina de o atitudine de discretie si rafinament a acelor persoane constiente de apartenenta lor la un spatiu cultural si statal, cei ce dorim intarirea statului Romanesc ar trebuii sa ne intelegem din priviri si din felul discret cum ne manifestam in sprijinul spatiului de cultura din care facem parte, cel Romanesc, in speza.

De aceea va scriu ca multi se declara patrioti dar de fapt sunt oameni de conjunctura si asteapta sa se pricopseasca si ei cu ceva ori sa isi faca un titlu de glorie din propaganda publica cit sunt ei de buni aparatori ai intereselor nationale cersind buna intelegere de pe diverse pozitii publice fie primari fie membrii in tot felul de comisii.

Eu cred prin modestia mea ca Dv. ca si Prim Ministru al tarii intimplator sau nu si Heraldist, -si care intelegeti problema de conjunctie dintre fiinta vie a unui habitat uman, vatra asezarii sale, fondul sau de simboluri si reflectia lor pe stema heraldica a asezarii- ca veti putea aseza statul Romanesc de astazi pe o directie sanatoasa daca veti conferii in timpul mandatului Dv tuturor habitatelor umane din Romania (sau a cit mai multora printro implicare directa in acest proces) o stema Heraldica. Aceasta ar fi o piatra de temelie adevarata pentru statul Romanesc de miine. Dar pentru asta ar trebuii sa aveti la CNHR de la Bucuresti oameni care doresc si ei acelas lucru. Aceasta este temelia adevarata a statului Romanesc si pe care se poate construii statornic. Aceasta nu este o noutate ci este un adevar istoric din pacate ignorat in societatea noastra romanesca care se prea aseamana cu o multime dezorganizata. Heraldica, aplicata la nivelul fiecarui habitat uman ar aduna turma si iar da un sens si un rost in aceasta lume.

Pertinax de Montcrabeau 26-03-2012 - 23:05

Ia te uita….
A re-aparut Banatanul…
Dupa moartea stapinului sau Otto de Habsburg, s-a dat la fund.
Atunci avea treaba cu federalizarea Romaniei.
Acum are treaba cu heraldica…

(A si gasit cui sa se adreseze…)

Banatanul 26-03-2012 - 23:24

Dle. ma-m retras pentru ca am primit amenintari prin telefon. Si nu am revenit. Ci am postat in speranta ca Prim Ministru va putea citi mesajul. Si nici decum pentru a conversa cu forumistii care majoritatea sau dovedit a fi securisti si de reacredinta.

In ceea ce priveste federalizarea este doar o alta forma de organizare statala. Daca dumneata nu o consideri ca fiind buna de ce crezi ca idea criminala a lui Nicolae Iorga care a distrus identitatile locale ar fi cea potrivita.

urbos 26-03-2012 - 22:46

Sa mai adaugam si alte cateva calitati ale domnului Ungureanu, ticalos, lingau, profitor, oportunist, lichea, vandut, secatura, incompetent, mincinos, abject.
Este numai bun sa conduca tara sub regimul Basescu.

Apropo despre ce se intampla la Tg. Mures, ai ceva de comentat?

प्रिंस Parpanghel Carpathians 27-03-2012 - 05:39

Români, nu fiţi trişti! Mare parte dintre concetăţeni au fost cam întotdeauna la fel de ticăloşi ca astăzi. Faceţi-vă o părere în această privinţă doar citind un fragment dintr-o scrisoare datată 5 aprilie 1868 a junimistului colonel Nicolae Scheleti către Iacob Negruzzi adusă la lumină de istoricul Maria Georgescu.

„Iubite Negruţi, Epistola ta m-a întristat foarte mult. În adivăr noi nu putem ave într-o ţară atât de ticăloasă decât decepţiuni, decepţiuni în amor, în amiciţie, în guvern, în familie, decepţiuni în tot ce mişcă şi esistă pe pământul român. Dacă să destitui şi persecut în ţară la noi oameni ca (Titu) Maiorescu, atunci desigur că şi ţara noastră are să fie destituită din postul ce ocupă astăzi între popoarele civilisate ca nedemnă de a esista! Când gândeam că esistenţa noastră politică atârnă numai de la neînţelegerea ce esistă între puterile garante şi că la o înţelegere trebui să perim ca nisce mişăi, fără să putem face cea mai mică resistenţă, când gândesc la această stare umilitoare şi miserabilă îmi vine să blastăm oara în care m-am născut pe pământul acestei nenorocite ţări. Sunt aşa de desgustat de naciunea română, că-mi vine greaţă de câte ori mă gândesc la dânsa. Sunt amărât în adâncul sufletului meu de ticăloşia şi mârşăvia în care ne aflăm…”

Autorul depeşei, junimist din 1864, colonelul Scheleti (1837-1872) era în mod evident o fire pesimistă. El va face sprijinit de tatăl său, tot ofiţer, carieră în armată, în ciuda voinţei sale şi a lipsei unei chemări pronunţate pentru aceasta. Fire melancolică, poet prin vocaţie, el se va retrage în 1870 în ciuda contribuţiilor aduse la reorganizarea armatei moldoveneşti. Este afectat şi de tragedia fratelui său retras şi el din armată în urma unor importante schimbări pe scena politică şi militară în 1866. Frecventează saloanele Junimii şi are o activitate literară prolifică, ca poet dar şi ca traducător.” —-Considerati ca exista intradevar ,niscaiva asemanari? Metodele de manipulare sant singurele care au evoluat intradevar, si niste persoane ale caror psihic este evident alterat sant incurajati, platiti si tolerati inclusiv in ZIUA VECHE .Invit organele indrituite in aceste cazuri sa i-si faca datoria!

Pertinax de Montcrabeau 27-03-2012 - 12:01

Oi, Oi, ce erudit este dl Panurge Carmelians…

digital 27-03-2012 - 12:32

crezi că interesează pe cineva,ce consideri tu,mă scârnăvie ordinară?!
fac ceva pe citatele tale,așa cum o să facă peste câtva timp sau poate chiar acum,cineva pe comment-urile tale de doi bani,provocatoare și împotriva bunului simț…
atâta sunteți în stare și vă pricepeți,să învrăjbiți și să stigmatizați,nu v-ar ajunge iadul de troglodiți,nemernici….pe voi nu vă vedeți și vă autovictimizați,înainte de a vă apărea balele veninoase din gură,iar oamenilor de bună credință nu le mai rămâne decât să aștepte moartea lentă ce vine din otrava voastră….
să fiți blestemați cu neamul vostru de ordinari!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 27-03-2012 - 11:58

Evident, dar consider ca in primul rand Autoritatea de Stat a Romaniei trebuie sa restabileasca starea de normalitate pe intreg teritoriu al ROMANIEI. In paralel si organizatii internationale in domeniu vor fi utile in aceasta operatiune, din care amintesc ANTI-DEFAMATION- LEAGUE . Rasismul ,xenofobia, antisemitismul si iredentisnul vor fi combatute mai eficient, este o operatie de anvergura ,si care a demarat in Europa ,pe la vecini nostri din Republica UNGARA …

digital 27-03-2012 - 12:46

adminii ar trebui să se sesizeze la acești anti români,uzurpatori de drepturi,chiar aici în țara noastră pe care o defăimează și o fac cum le vine la gură,amenințând fățiș și instigând la crimă,vezi parpangel și tomi!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 27-03-2012 - 13:04

…paraciosuleeee, nenea wabb mastheru o fi ori IUDEU ori de-a …meu !Iar uzurpator este cel care instiga permanent impotriva ORDINI de STAT in ROMANIA ,platit fiind de dusmanii TARII ! Ia spune cat ai incasat de la ..arabetzi via Chisinau, dar de la porumbacii mai nou??????????

Contra 27-03-2012 - 13:17

Are draci in fund tinerelul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult