Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu: Criza este doar pentru puturoşi

Ungureanu: Criza este doar pentru puturoşi

scris de A.B.
3 afisari

Criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească. Cel puţin, aşa susţine fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

ungureanu

foto: napocanews.ro

„Criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească, pentru cei care nu sunt îndrăzneţi în realizarea proiectelor proprii, criza este pentru cei care se trezesc târziu şi se culcă devreme. Criza este de fapt cel mai bun prilej pentru a valorifica creativitatea”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. El susţine că românii nu se mobilizează atunci când sunt situaţii de criză. În acest sens, a dat exemplul oamenilo din localităţile puternic afectate de ninsori care au preferat să stea în casă la căldură în timp ce militarii participau la acţiunile de deszăpezire.

„Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. Nu se poate aşa ceva. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă”, acuză Ungureanu.

38 comentarii

BULA 25-05-2012 - 14:55

Cat tupeu are spionul asta, care avea de gand sa dea gratis rezervele minerale ale tarii. El este foarte harnic, ca i-a facut lu’ nevasta-sa niste ONG-uri sponsorizate moca de la Viena.

https://www.ziuaveche.ro/zvonul-zilei/fata-nevazuta-a-premierului-%E2%80%9Cspion%E2%80%9D-mihai-razvan-ungureanu-73048.html/comment-page-1#comments

Mache 25-05-2012 - 17:39

Mai Bula daca ce scrie acolo e adevarat ia pune mana pe pix si scrie-i lu’ procororu’ Victor Ponta Ben Nahum. De aici sunt doua posibilitati:

1. Ungureanu e arestuit imediat daca chiar e vinovat.
2. Victor Ben Nahum ca evreu profesionist ce se afla, e in cardasie cu ;-)imperialistii si n-o sa faca nimic pentru ca, corb la corb nu-si cot ochii 😉
3. Toata gargara aia e o minciuna si toata lumea se face ca ploua.

Sau te pomeni ca Ungureanu are dreptate si ciumpalacii ca tine au ajuns atat de puturosi ca si sa turnati va e lene… 🙂 🙂 🙂

Ciu Huhu 26-05-2012 - 03:00

Mache toata lumea stie ca esti un securist basist pedelist, mincinos, provocator, diversionist…!!!!!!!!!!

ValVerde 25-05-2012 - 15:22

Bula si bocitoarele din tura, dar ceva de comentat despre ce zice omul asta aveti? E mai usor sa-l injurati pe ala de va zice sa munciti decit sa iesiti la munca, nu e asa?

urbos 25-05-2012 - 15:31

Pai ce sa spuna handicapatul ala, nu e clar? A spus o imbecilitate.
Dobitocule.

Rusu 25-05-2012 - 19:29

Hopa ! .A sarit putoarea,care freaca menta pe forum cat e ziua de mare .

Ereticu1 25-05-2012 - 16:18

Domnule ValVerde,

Sunt multi oameni care ar munci daca ar avea unde si mai ales daca ar fi si platiti in mod corespunzator. Este cazul a aproximativ doua milioane de romani care muncesc in strainatate si trimit bani in tara.
Este usor sa ii trimiti din vorbe la munca gratuita sau foarte prost platita pe concetateni, si la fel de usor este sa inventezi o mie si una de taxe, impozite si biruri pe capul micilor intreprinzatori (cum este si cazul meu). Mai greu este sa-i sustii in mod real, printr-o legislatie constanta si mai permisiva, dublata de o reducere a birocratiei. Eu unul ii injur si acum pe portocalii pentru porcaria de jaf pe fata numit „impozit forfetar”.

ValVerde 25-05-2012 - 16:47

Domnule Ereticu1

Absolut de acord cu reducerea taxelor, a birocratiei si cu reforma justitiei. Dar ca sa poti sa reuduci taxele, ai nevoie sa reduci obligatiile de plata. Nu poti adopta masuri populiste si in acelasi timp redresa economia adoptind fiscalitate redusa.
E trist ca piata muncii din Romania are salarizare scazuta, dar cind nu ai alternativa, muncesti pentru putin sau te duci asa cum, in mod absolut laudabil, 2 milioane de romani s-au dus sa munceasca in alta parte. Asta se cheama competitie sanatoasa pe piata muncii si numai asa se vor ridica salariile. Nu prin legi, nu prin decrete, nu prin salarii impuse.

Eu vad mesajul lui Unguranu ca „nu asteptati sa primiti ceva de-a moaca” ceea ce e un mesaj bun.
Daca nimeni nu asteapta sa primeasca ceva de-a moaca, atunci vorbeste in desert. Mesajul ramine bun, dar ar fi irelevant. Crezi ca e asta cazul Romaniei?

De asemenea spune ca perioadele de criza sint cele mai bune momente pentru inceperea schimbariolor. Si asta e adevarat.
Bineinteles ca pentru ca e politican, mai da sa se inteleaga ca daca l-ar fi lasat pe el, ar fi facut lucrurile mai bine. Nu poti acuza un politician ca trage spuza pe partidul lui.

Tache 25-05-2012 - 17:11

Aceasta este dilema proprietarilor de scalvi, de-a lungul intregii istorii. Atunci cand le furi salariul, 99,99% din oameni nu mai vor sa munceasca. Si asta nu numai in Romania, ci peste tot in lume, chiar si in Japonia.

Dar exista o solutie, asa cum ne arata istoria Romei, si ma gandesc la galerele romane: lantul si biciul. Domnul MR Ungureanu se intalnea saptamanal cu ambasadoarea Israelului la Bucuresti, doamna Gordon, nu a ratat nicio intalnire. Ar trebui sa se mai intalneasca o data si sa puna la cale un joint-venture cu Israelul, o fabrica de lanturi si bice.

Majoritate cetatenilor lumii si-au dat seama, datorita informatiei de pe internet, ca aceasta criza economica este o criza artificiala. Este sistemul clasic problema-criza-solutie. Sau cum spuneau bolsevicii; teza-antiteza-sinteza. Noi facem criza si tot noi venim cu solutia.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-05-2012 - 17:22

WANTEDULE chiar saptamanal cu doamna GORDON ?!? !

Tache 25-05-2012 - 17:32

Nu e ceea ce gandesti tu. MRU este poponaut.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-05-2012 - 17:44

WANTEDULE circula pe net o poza cu tine si cu alti calugari in ipostazele de tine mentionate !

Mache 25-05-2012 - 17:43

Nu trebuie sa disperi. Victor Ponta Ben Nahum e chia mai evreu ca Ungureanu, asa ca ce n-a izbandit Ungureanu va reusi Victoras 😉 🙂 🙂

Ciu Huhu 25-05-2012 - 19:06

Securistule basist Mache in cele mai cumplite dureri, idelungate dureri vei murii MONSTRULE BASIST MACHE, LA FEL CHIORUL TAU STAPIN!!!!

Rusu 25-05-2012 - 19:38

Uita putoarea care se simte cu musca pe caciula !.La munca nu la frecat menta pe forumuri!

ValVerde 25-05-2012 - 15:38

urbos, panseluta furioasa, te taie astia de cum postezi. Oare de ce ?
Ce dracu te mai ostenesti sa scrii mai neuron paros ?
De ce e o imbecilitate ce zice Ungureanu? Asa decizi tu? Unde nu are dreptate?

urbos 25-05-2012 - 15:44

Ce conteaza de ce ma taie, le dau de lucru, altceva ce sa faca?
Cat despre ce excreta handicapatul ala de Ungureanu, numa daca esti handicapata ca el il iei in serios.
Hai la munca? Atata puteti ca sa rezolvati criza? Si de unde sfaturile astea de retardati, de la Lenin direct?

ValVerde 25-05-2012 - 15:52

Excelent model economic !!! Tu scrii timpenii, ei au de munca cu taierea, toata lumea fericita !
Eu zic sa dublezi productivitatea la mesaje si asa fac si astia ceva ore suplimentare.

Ai dreptate, „hai la intins mina” e mult mai mobilizator.
Nu sint cei cu care votezi tu la rezolvat criza ???
Au primit greaua mostenire si o indreapta, ce mai vrei de la Ungureanu?

ValVerde 25-05-2012 - 16:09

urbos, mama, nu te mai infuria asa ca iar iti creste tensiunea ghiocelu’ mamii.

Uite, iar ai facut spume pe testatura si o sa ma pui sa-ti iau alt computador, sau cum naiba ii zice, ca il strici maica daca plingi pe el.

ValVerde 25-05-2012 - 16:12

urbos, floricica, du-te mama si striga-l pe degetelu’ sa vina si el afara sa se joace cu tine si sa va mai luati cu vorba dragii mamei, ca daca stai singur pe strada te intristezi mamica, si iar te lasa doamna repetent.

Ciu Huhu 25-05-2012 - 17:01

Valica-verde cretinica, este ca esti ovreica, agenta se-curista basista a dictatorului Basescu?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-05-2012 - 17:20

Acusica daqa ai demascat-o si pe agenta asta infiltrata ,Da fuguta la ScarrBOSS si cere rapid textul si notele muzicale de la HAVANA -GHILEA si de la IAPA TZAGANULUI ! Hay ,fugutza puslama mika!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-05-2012 - 16:31

Bibicu Lee, uite ce am hotarat azi in STA.BOR : Ca sa mai lalai peacilea intri in rolul lui Catavencu , si daca chiar vine amicul nostru Tomi in august, tu vei CONDUCE COMITETUL de PRIMIRE la aeroport , iar ciumetii tai (branzovenestii si hailaltii ) veti intona la primire pe covorul rosu , HAVANA GHILEA varianta …DALIDA ! ASTA pt. Amicul Nostru T O M I ! IO TZAGANUL sant cu mult mai modest , la mine zilnic incepi cu …IAPA TZAGANULUI ! Mai ma …consult si cu CREOLA din dotare, (zau nu are gusturi elevate, cred ca se multumeste si cu …manele). Cum e la bloc, mai da astia apa calda la PLOI.esti! Cu DOCinoiu a fost o pierdere de timp!

nimeni 25-05-2012 - 16:32

dupa gandirea lui ungureanu, nu exista un mai bun prilej pentru valorificarea creativitatii decat criza. are dreptate?

cei care lucreaza la inspectoratul de urgenta, freaca menta 11 luni din 12. prind cateva zile cu omat, ploaie , foc etc, si noi trebuie sa-i si compatimim, sa-i si ajutam pe langa faptul ca-i platim bine! are dreptate?

in criza au intrat muylti oameni care chiar au riscat tot. si criza nu-i din vina lor. are dreptate?

ce exemplu personal, ce experienta de viata, cu ce fapte extraordinare sau macar de bun simt- adica sa-si fi riscat si el tot!- vine agariciu asta pentru a indrazni sa vorbeasca asa? are dreptul?

doar val verde stie. ungureanu nu, nu greseste.

urbos 25-05-2012 - 16:01

PS Si cine a spus vaco ca vrea cineva ceva de la excrementul asta? Tocmai, nu vrea nimeni nimic, sa taca!

digital 25-05-2012 - 16:54

hahaha!
ăsta ara placa ,cu deszăpezirile!
bă frână,a trecut iarna,cretinache,iar tu nu mai ești premier!
iar pedalacii îl ridică-n slăvi cum c-ar avea stofă de president și mare vizionar!
hahaha!
cu ochii ăia care nu-i stau clipă locului,n-a putut vedea nici măcar,scaunul de PM,darămite vreun fotoliu de președinte!

ValVerde 25-05-2012 - 16:54

nimeni,

Crizele, asa neplacute cum sint, constituie cel mai propice mediu pentru schimbare, pentru initiativa si actiune.
Nu vorbim de organizatii de stat.

Vorbim exclusiv de persoane sau companii private.
Poate o sa-ti vina greu sa crezi, dar exista numeroase exemple de crize declansate artificial in cadrul unei organizatii cu scopul de a determina schimbari de esenta.
Nu e cazul Romaniei, criza la noi e pe bune, si nimeni nu a lucrat sa o declanseze cu premeditare.

nimeni 25-05-2012 - 22:05

m-am luat cu alte cestiuni specifice de uikend.

vorbim de crize diferite. si o criza de rinichi de exemplu, te duce rapid la medic. si ce bine iti prinde? iti spune medicul- daca mai fumezi o mierlesti – faci economii serioase ca te lasi de fumat!, daca te mai pune dracu sa drinchelesti, iar o dai iin bara!- iar faci economii! astea-s cazurile simple, ca cine stie ce mai poate fi?

si o criza de nervi a nefestei , e buna! se revigoreaza viata de cuplu, cauta la tine lucruri noi!? , deci e un bun prilej de-a te reinventa.

daca totul merge lin, te plictisesti! provoci o criza, faci o diversiune, inventezi – si totul incepe sa fie antrenant, frumos, creativ!

vorbim de o altfel de criza. asemanatoare cu aceea in care niste oameni normali la cap, ajung intr-o casa de nebuni si nici nu au cum sa evite asta!

Pribeagul 26-05-2012 - 17:03

Suntem aroganţi

de Adrian Paunescu

Suntem răi şi aroganţi,
I-ncurcăm pe guvernanţi,
Vrem mâncare şi copii
Şi ne place să fim vii,
Mama noastră de zbanghii!

Degeaba vă miraţi mereu
Că nu e-n ceruri nici un sfânt,
Nu poate fi lumină sus,
Când nu-i dreptate pe pământ.

Ce fel de lume ni s-a dat,
S-o tot falsificăm, stângaci,
Cu milioane de bogaţi
Şi miliarde de săraci!?

Măcar pentru aceşti copii
Un alt noroc să fi adus,
Dar, vai, sub cinice poveri,
Ei trec prin şcoli cu preţ redus.

Bătrânii noştri mor uitaţi,
Pe-acelaşi tragic aisberg,
Că, la bolnavi de vârsta lor,
Salvările nici nu mai merg.

Şi, după tot ce-am îndurat,
Când mai umili şi când mai bravi,
Tot noi, cei pedepsiţi din Est,
Mai devenim o dată sclavi.

Şi după ce c-am suportat
Al rinocerilor arest,
Tot noi plătim impozit nou,
Pe toate rănile din Est.

De libertate amăgiţi,
În fostul nostru lagăr mort,
Azi, nu ne duce nicăieri
Umilul nostru paşaport.

Iar, dacă nemţii s-au unit,
Sfidându-şi ultimul infarct,
De ce aceiaşi păpuşari
Pe noi, românii, ne despart?

Deocamdată n-am aflat
Un singur şef să fi venit,
Să facă bine pe pământ
De dragul omului cinstit.

E totul numai interes
Şi tot aşa va fi mereu,
O lume fără sens moral,
Ce l-a ucis pe Dumnezeu.

10 iunie 1994

ValVerde 26-05-2012 - 17:21

Poetul natiei de milogi.
Expune cu talent aceleasi concepte gaunoase.

„Sintem vicitmele papusarilor”
„Nu ni se da”
„Nimeni nu ne ajuta”
„Platim pentru altii”
„Sintem saraci prin voia..fataliatatii”
„Omul cinstit e o victima neaparata de nimeni”
„Lumea e nedreapta, si noi suferim”

Si tooooot asa, corul smiorcaielilor mioritice si al lacrimilor de autocompatimire.

Patetic si scabros in acelasi timp.
Nu e de mirare ca natia noastra are Miorita ca balada pop–lara.
Eram fatalisti, neajutorati si plingaciosi din vremi strabune

Pribeagul 26-05-2012 - 17:33

Am postat-o ca o replica la aiurelile lui Ungureanu. Cum adiaca „Criza este doar pentru cei care nu doresc să muncească,”?!

La o asemenea afirmatie:

„Suntem răi şi aroganţi,
I-ncurcăm pe guvernanţi,
Vrem mâncare şi copii
Şi ne place să fim vii,
Mama noastră de zbanghii!”

mi se pare raspunsul cel mai bun.

ValVerde,
te consideram un om de buna credinta.
Zilele trecute niste scirbosenii scrise de tine, mi-au atras atentia.

Acum, din nou, ceea ce scrii tu:

„Poetul natiei de milogi.
Expune cu talent aceleasi concepte gaunoase.

“Sintem vicitmele papusarilor”
“Nu ni se da”
“Nimeni nu ne ajuta”
“Platim pentru altii”
“Sintem saraci prin voia..fataliatatii”
“Omul cinstit e o victima neaparata de nimeni”
“Lumea e nedreapta, si noi suferim”

Si tooooot asa, corul smiorcaielilor mioritice si al lacrimilor de autocompatimire.

Patetic si scabros in acelasi timp.
Nu e de mirare ca natia noastra are Miorita ca balada pop–lara.
Eram fatalisti, neajutorati si plingaciosi din vremi strabune”

merita analizat. 🙂

ValVerde 26-05-2012 - 18:19

Analizeaza Pribege.

Intre timp analizez eu prima strofa, aia care s-a vrut raspuns la comentariile lui Ungureanu. O redau:

“Suntem răi şi aroganţi,
I-ncurcăm pe guvernanţi,
Vrem mâncare şi copii
Şi ne place să fim vii,
Mama noastră de zbanghii!”

Poate cind majoritatea, inclusiv tu, veti intelege ca guvernantii sint pusi acolo de voi, ca voi sinteti responsabili de efectele guvernarii pentru ca guvernantii sint pusi acolo sa va serveasca pe voi, si nu invers.

Cind veti intelege ca trasul la raspundere se face prin vot, ca dezbaterea de idei se face prin dialog si nu prin atacuri personale si injuraturi, cind veti intelege ca idei diferite de ale tale, nu inseamna neeaparat tradare, cind veti intelege sa faceti deosebirea intre lichelele care vor sa se capatuiasca si cei care au doar o viziune deosebita,
cind in sfirsit veti intelege sa va asumati responsanilitatea si nu sa dati vina pe tot felul de forte oculte sau pe ghinionul natiei……poate atunci tu si restul de romani veti intelege ca responsabilitatea de a avea copii si de a-i hrani e a voastra, nu a guvernantilor, ca voi aveti responsabilitatea vietii voastre, nu guvernantii si ca sa-i acuzi pe ei pentru neimplinirile tale e nu numai ridicol ci de-a dreptul periculos.

Tot atunci veti intelege micimea mesajului poeziei pe care o postezi aici.

Pribeagul 26-05-2012 - 19:15

🙂 🙂 🙂

Ce fel de lume ni s-a dat,
S-o tot falsificăm, stângaci,
Cu milioane de bogaţi
Şi miliarde de săraci!?

Şi, după tot ce-am îndurat,
Când mai umili şi când mai bravi,
Tot noi, cei pedepsiţi din Est,
Mai devenim o dată sclavi.

Şi după ce c-am suportat
Al rinocerilor arest,
Tot noi plătim impozit nou,
Pe toate rănile din Est.

Iar, dacă nemţii s-au unit,
Sfidându-şi ultimul infarct,
De ce aceiaşi păpuşari
Pe noi, românii, ne despart?

Deocamdată n-am aflat
Un singur şef să fi venit,
Să facă bine pe pământ
De dragul omului cinstit.

Voci autorizate sustin ca in Romania evaziunea fiscala este cca 15 mld euro, jaful bugetului cam tot pe atita…

Suntem lenesi daca solicitam oamenilor mari, guvernantilor, sa inceteze acest jaf ca sa avem mincare la copii?

De ce dau, sub diferite forme, 90% din veniturile mele la stat? Ca sunt prost, ca-i incurc pe guvernantii care faciliteaza ca „baietii destepti”, din veniturile mele pe care le dau statului, sa-si ia nu biciclete, nu autoturisme Dacia, ci… avioane, asta fiind ultima moda.

Se pare, in opinia ta, ca guvenantii n-au nici o responsabilitate. Ca pot cheltui veniturile bugerului dupa cum… li se scoala.

Poate ca daca mai analizezi nitel vei ajunge la concluzia ca veniturile bugetului au legarura directa cu mincarea copiilor nostri.

Nu ma refer la pomana. Copiii nostri, profesori, medici, informaticieni, au dreptul ca la aceiasi munca pe care o presteaza in strainatate sa ia si in tara salariile pe care le iau in strainatate.

Bineinteles ca in conceptia dlui Ungureanu noi si copiii nostri suntem lenesi si ne plingem de criza, nu de faptul a veniturile bugetului sunt jefuite ca-n codru de guvernanti.

ValVerde 26-05-2012 - 19:29

Nu Pribege, n-ai inteles nimic !!!

Sinteti lenesi ca nu ii trageti la raspundere.
Sinteti lenesi ca nu cereti socoteala.
Sinteti lenesi ca nu cautati ceva mai bun.
Sinteti lenesi ca nu formati o clasa politica adevarata.
Sinteti lenesi ca acceptati status quo fara cricnire sau doar cu mesaje lacrimogene de auotcompatimire.
Siteti lenesi cind cautati cauze externe in loc sa va uitati la voi in ograda.
Sinteti lenesi ca asteptati sa vi se dea (clasa politica, reforme, economie, etc) in loc sa va sculati de pe scaun si sa creati voi insasi ceea ce vreti sa aveti.
Sinteti lenesi pentru ca nu vreti sa va dezbarati de toate hibele pe care 40 de ani de comunism le-au sapat in voi, astia plingaretii.

Analizeaza asta si vezi daca intelegi.
Mai am daca mai vrei.

Pribeagul 26-05-2012 - 17:37

Nu inteleg, chiar numai atit a avut de spus Ungureanu?

Ce urmareste prin aceste aprecieri laudative? 🙂

jan dinu 26-05-2012 - 19:17

„Suntem puturoshi ”
Din moshi – stramoshi …
„Suntem puturoshi „!
Chiar acolo unde 11.000…
Au primit gloantele patriei
Eterna sale fie amintirea !
Toti stau atunci&acum la birturile harnicilor …
Ce aveau grija sa le dea bautura fericirii
Pe datorie inscrishi in catastive neintelese
HunGareanu stie asta …e historic
Documentat cu ce face fiecare …zilnic
Meserie onorabila platita din buget …
Rasfatat cu premii ,distinctii…
Pentru munca lui chiar shi la Tel Aviv
Devenit leader la ignotata tocmelii prostilor
Are viitor pentru acest amarit – popor!
JD-USA

Tache 26-05-2012 - 21:40

Problema lui MR Ungureanu este ca este o reptila care nu s-a transformat complet. Toti oamenii care il privesc isi dau seama de asta. Este suficient sa vezi cum i se rotesc ochii in cap. Are probleme cu directia.

Noi oamenii ne putem recunoaste intre noi. Asta este problema reptilelor.

Ciu Huhu 27-05-2012 - 10:28

MRU e un mare cretin si un escroc lacom!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult