Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu despre moţiunea de cenzură USL: Este riscant

Ungureanu despre moţiunea de cenzură USL: Este riscant

scris de A.B.
3 afisari

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu consideră că  moţiunea de cenzură, UMF-Târgu Mureş, anunţată de Opoziţie, este riscantă şi complet dăunătoare la adresa stabilităţii politice şi economice a României.

MR Ungureanu (rtv.net)

MR Ungureanu (foto: rtv.net)

Ungureanu a explicat că, dacă această moţiune de cenzură trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii.

“Este o ţară în care schimbarea de guverne – las deoparte aluzia fanariot – nu duce la altceva decât la semi-anarhie instituţională cu lumea care e pregătită de alegeri şi nu să-şi facă treaba. Este riscant şi, cred, complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice”, a comentat Ungureanu, la RRA.

De asemenea, el a reiterat că Guvernul a respectat Legea Educaţiei Naţionale atunci când a adoptat o hotarâre pentru înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

“Daca moţiunea are ca motiv UMF Târgu Mureş, este una dintre rarele ocazii – pentru mine prima – în care există moţiune de cenzură pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege şi a impus legea. E o moţiune de cenzură care, cel puţin, în natura politică nu mai are obiect, pentru că UMF Târgu Mureş s-a angajat, prin vocea ordonatorului de credite, să pună în aplicare acea HG. Deci părtile şi de fapt cei care sunt direct implicaţi în această chestiune sunt absolut acomodaţi cu soluţia pe care am gasit-o”, a mai susţinut şeful Executivului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult