Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu: În curând vom avea un Consiliu Consultativ pentru Afaceri

Ungureanu: În curând vom avea un Consiliu Consultativ pentru Afaceri

scris de A.B.
61 Afisari

Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a exprimat joi speranţa că săptămâna viitoare va fi lansat Consiliul Consultativ pentru Afaceri, prin care impactul măsurilor economice ale Guvernului va putea fi corectat.

mihai razvan ungureanu„Foarte curând vom lansa Consiliul Consultativ pentru Afaceri, care este alcătuit din reprezentanţii pe diferite ramuri economice ai investiţiei româneşti. Vor reprezenta epiderma sensibilă a acestui Guvern către mediul de afaceri, cel mai bun şi mai prompt rezervor de idei economice şi, totodată, cel mai bun corector al impactului pe care îl au măsurile economice gândite şi apoi implementate de Guvern”, a declarat, pentru Agerpres, Ungureanu.

Premierull a subliniat că Executivul poate contribui la promovarea exporturilor româneşti, inclusiv în statele din afara Uniunii Europene.

„Cred că, de fapt, ceea ce merită cu adevărat făcut este un ajutor pe care statul îl poate da pentru, de exemplu, exportul de bunuri româneşti peste hotare, exportul de investiţie românească peste hotare, în state care nu sunt neapărat membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Ungureanu.

El a arătat că astfel exportul poate fi „real, în aşa fel încât nu în graniţa strâmtă a României sau în constrângerile Uniunii Europene, să poată creşte profitul pe care îl aşteptăm cu toţii”.

În opinia lui Ungureanu, un Guvern este dator să asigure promovarea investiţiei româneşti peste hotare, ca exerciţiu practic astăzi în măsură să capete conţinut.

Totodată, premierul a subliniat că principalele domenii cu potenţial de dezvoltare în România sunt industria IT, industria extractivă, industria constructoare de maşini şi industria uşoară.

„Cred că există un viitor extraordinar în industria de IT, în primul rând pentru că este în materie de asigurare logistică uşor de acceptat pentru o ţară ca România. La urma urmei, ca şi pentru orice gen de exerciţiu matematic, îţi trebuie la început o foaie de hârtie şi un creion şi multă, multă minte. Cred că industria grea românească are o bună şansă înainte, începând cu industria extractivă şi terminând cu industria constructoare de maşini. Cred că industria uşoară deja şi-a dovedit valabilitatea”, a susţinut şeful Executivului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult