Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ungureanu vrea o Iniţiativă Civică de Centru-Dreapta

Ungureanu vrea o Iniţiativă Civică de Centru-Dreapta

scris de A.B.
5 afisari

Mihai Răzvan Ungureanu recunoaşte că se gândeşte să constituie o asociaţie, Iniţiativa Civică de Centru – Dreapta, el fiind de părere că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

ungureanu„Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la B1TV. El a apreciat totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună. „Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie”, a explicat Ugureanu.

El a explicat că o astfel de asociaţie înseamnaă un ONG, o organizaţie non-guvernamentală, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi care nu are cum să fie partid. Potrivit lui Ungureanu, această asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, iar PDL este cea mai importantă dintre ele. „Cred că lucrurile acestea sunt pe cale de a se construi, pe cale de a se face”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu, arătând că, dacă există păreri şi idei bune, le aşteaptă pe adresa sa de email, mru.dreapta@gmail.com. De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a explicat că relaţia sa cu PDL este altceva. „În momentul de faţă, între PDL şi mine există un parteneriat, este partidul care m-a susţinut la guvernare, este un partid pe care îl cunosc şi cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, şi cu defectele sale. E un partid care se sprijină pe foarte mulţi oameni de bună-credinţă şi pe care îi văd că transferă către mine foarte multă încredere. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea”, a continuat el.

Fostul premier a evitat să precizeze dacă s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, în weekendul care a urmat căderii guvernului său. „Ce vă pot confirma este că am fost la Neptun”, a spus Ungureanu, care a evitat să răspună şi dacă are un suport din partea preşedintelui în iniţiativa lui privind dreapta. Ungureanu a precizat însă că are în continuare o relaţie foarte bună cu preşedintele ţării, „cum este absolut normal”.

2 comentarii

rusu leontina 29-05-2012 - 15:07

am incredere in MRU poate fi bun si ca premier la fel si presedinte .Ar fi bine sa fie prsedintele PDL sa reorganizeze PDL iar greii partidului sa stea deoparte

viorel nita 29-05-2012 - 17:32

desi nu sunt la fel de tanar ca Mihai Razvan Ungureanu si nu fac parte din nicio grupare politica, il urmaresc de fiecare data la tv. sau oriunde s-ar afla si cred ca am in fata unul dintre cei mai inteligenti oameni din politica romaneasca. Cred ca ar fi o initiativa de care Romania are stringenta nevoie acum, mai ales acum cand climatul politic a atins cel mai inalt nivel al ipocriziei. Aproape ca nu mai suport sa vad cum „greii” politicii romanesti isi arunca in fata cuvinte pe care nici pe strazile cele mai laturalnice nu le auzi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult