Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UNPR il strange cu usa pe Boc

UNPR il strange cu usa pe Boc

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liderii UNPR au anuntat marti, la finalul sedintei conducerii partidului, ca votul parlamentarilor lor la motiunea de cenzura a opozitiei depinde de prezentarea de catre Executivul Boc, odata cu asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate, a unui set de masuri de iesire din criza. Semnalul dat de UNPR vine pe fondul unui scandal din Camera Deputatilor, unde PDL era cat pe ce sa piarda un post de judecator la Curtea Constitutionala in favoarea PSD, din cauza faptului ca unii deputati ai UNPR au votat pentru candidatul PSD.


Solicitam Guvernului ca, odata cu asumarea raspunderii in fata Parlamentului, sa prezinte si sa legifereze un pachet de masuri active pentru iesirea din criza. Masurile de austeritate au rolul lor in ce priveste acoperirea unor deficite in economie, dar prin aceste masuri nu se fac rost de bani in plus pentru economie. Masurile de crestere a veniturilor bugetare si acele activitati economice care, in mod natural, ridica o tara intr-un moment economic dificil, sunt cele asteptate si sunt acele masuri fata de care orice Guvern responsabil intr-un astfel de moment e obligat sa si le apropie”, a precizat presedintele de onoare al UNPR Cristian Diaconescu, citat de NewsIn. El a subliniat ca Uniunea isi va decide pozitia asupra motiunii de cenzura a PSD dupa ce aceasta va fi facuta publica, si in functie de indeplinirea obiectivelor mentionate, insa a atras atentia ca adoptarea motiunii ar atrage instabilitate politica si caderea acordului cu FMI.

Defectiunea de la Camera

Deputatii PDL si PSD s-au incaierat pe votul pentru cei doi candidati inscrisi pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala. Valer Dorneanu sustinut de PSD a obtinut 161 de voturi, iar Mircea Stefan Minea sustinut de PDL a obtinut doar 123 de voturi. Surse parlamentare au sustinut ca scorul acesta a fost determinat de faptul ca deputatii UNPR au tradat si au votat alaturi de PSD, nicidecum alaturi de PDL. Scandalul a inceput dupa ce presedintele de sedinta Roberta Anastase a anuntat ca Valer Dorneanu nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi validat. Anastase a invocat Legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale, conform careia pentru validare este necesar votul a jumatate plus unu din numarul total al deputatilor si a suspendat sedinta. Pesedistii au sustinut ca este suficient votul majoritatii deputatilor prezenti. “Exista o lege a Curtii Constitutionale, care spune modul in care sunt alesi judecatorii la Curtea Constitutionala. E vorba de majoritate calificata, in cazul nostru 168 de voturi. In fata unei legi in vigoare sa venim sa spunem azi ca exista o prevedere regulamentara sau asa mai departe, cred ca este mult prea mult si cred ca legea azi in Romania trebuie sa fie cea care are ultimul cuvant”, a explicat pedelistul Daniel Buda.

 

0 comentariu

Huhu Ciu. 07-03-2010 - 17:38

Halal!!!!!

alfabet 07-03-2010 - 21:51

bre Huhu Ciu ca pe asta il platesc toti. Dar tu o dai inainte cu PDL si Basescu. Cred ca tu iubesti pedelistii si o dai la intors pe aici. Mai usor ca macane…

alfabet 08-03-2010 - 13:12

probleme amice. Acuzi pe toata lumea ca ar fi PDL-ista. Cred ca si pe Iliescu il banuiesti de partizanat cu Basescu. Mai schimba si tu placa … ca asa te intorci la comunism sau poate asta vrei.

Huhu Ciu. 08-03-2010 - 15:15

Cacatcalugarul diavolesc si-a bagat coada aici!!!!!!!!!

[quote name=”Huhu Ciu”]Am fost comunist securist toata viata mea si acuma ma prefac ca sunt anti PDL. De fapt io cotizez la acest partid ca sunt membru. Jos PNL-ul !!![/quote]

cititor vechi 08-03-2010 - 16:25

::::::::))))))))))))
Bai, lasati-ma dreacului de nebuni, ca mai sa ma inec de atata ras. De unde naibii ati iesit cu totii mai damblagiilor, mai ticnitilor, unul mai nebun ca altul??? Voi scrieti direct dintr-o rezerva a Spitalului 9. NU-i asa.

[quote name=”Huhu Ciu”]pnlizda si va sfirsi in IAAAADD !!! Schimbat-teeeee ! Nu ai cum sa ma schimbi tu pe mine. Eu am fost si sunt pdl-ist deal lui BASESCU ![/quote]

cititor vechi 08-03-2010 - 16:27

Stiu HUHu, tu ai un stil inconfundabil. Cum dracu as putea sa-i cred eu pe nerozii astia?!

cititor vechi 08-03-2010 - 16:30

Fii-v-ar Basescu al dracului sa va fie. Spalati-va ba damblagiilor cu el pe cap. Fii-mi-ar sila…

[quote name=”Huhu Ciu”]pnlizda si va sfirsi in IAAAADD !!! Schimbat-teeeee ! Nu ai cum sa ma schimbi tu pe mine. Eu am fost si sunt pdl-ist deal lui BASESCU ![/quote]

Pribeagul 08-03-2010 - 17:00

sunt, acum, Victor si Crin. Fructele proaspete ale noilor generatii. Batrinii, cu bune si rele, au disparut din prim planul scenei politice.

Prezentul si viitorul tarii au ajuns in mina tinerilor.

Greu de crezut ca Victor va reusi sa faca din PSD un partid curat, al stingii. Avind in vedere ca socrul gospodareste 4-6 000 ha de pamint, nu poti sa nu te intrebi daca-i umbla macar gindul la asa ceva. N-are nici un motiv sa se complice, mai ales ca are varianta si ocazia de a-si consolida bunastarea.

Cit despre Crin ce putem spune? Se poate spune ca da bine din gura. In rest n-a prea aratat nimic. Gresesc, a mai aratat ca este sarac, deasemenea nu scapa ocazia de a ne spune ca-i si cinstit. Noi il credem, cum l-am crezut si pe altul; la fel, sarac si cinstit.

Este mare tambalau cu un proces. O haita de fiare flaminde vrea sa sfirtece vreo 7 ha din Parcul Herastrau, bazindu-se pe o semnatura data de Crin, in tinerete. Crin tace milc.

Ce ti-e si cu tinerii astia, cit de usor lasa in urma neninovatia, puritatea, candoarea si elanurile nobile ale tineretii; si imbatrinesc, parca s-au nascut in rele.

george nemteanu 08-03-2010 - 23:23

Este timpul ca opozitia sa inceapa sa lucreze. Atat Antonescu, cat si Ponta par sa fi terminat cu problemele interne din partidele lor si dispusi a lua taurul de coarne. Si unul si celalalt pot castiga in folos personal punctand gravele poticneli ale guvernantilor actuali. Este momentul ca opozitia sa intrebe raspicat daca acest guvern are cu adevarat un program anticriza.

george nemteanu 08-03-2010 - 23:51

Opozitia trebuie sa faca cunoscute opiniei publice toate facaturile puterii. Din nou puterea se ocupa de cu totul alte chestiuni decat cele prioritare. Vor sa impuna un alt sef pentru senat, de parca acest lucru rezolva grava criza in care este cufundata tara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult