UNPR lansat la apa

scris de Ziua Veche
3 afisari

Cei 430 de delegati ai UNPR reuniti la congresul extraordinar au ales sambata conducerea noii formatiuni: presedinte – Marian Sarbu, presedinte executiv – Gabriel Oprea, presedinte de onoare – Cristian Diaconescu, secretar general – Neculai Ontanu, toti fosti lideri ai PSD.


Cei 15 vicepresedinti alesi sunt:  Eugen Nicolicea (deputat, ex-PSD), Gheorghe Bica (fost sef IPJ Dolj), Florentin Pandele (primarul orasului Voluntari), Liviu Campanu (senator fost  PNL),  Vasile Nedelcu (senator, fost PNL),  Laurentiu Chirvasuta (senator, fost PSD), Sorin Chivu (senator, fost PSD),  Vasile Soporan (deputat fost  PSD), Eugenia Barna (deputat fost PSD), Ioan Munteanu (deputat fost PSD), Laurentiu Marcutianu (senator, fost PNL), Serban Mihailescu (senator fost PSD),  Adrian Mocanu (deputat fost PSD), Ion Tabugan (deputat, fost PNL), Valeriu Steriu (deputat, fost PSD). Totodata, a fost adoptat Statutul formatiunii si sigla acesteia care reprezinta o acvila. La lucrarile Congresului extraordinar de alegere a conducerii UNPR presa nu a avut acces. Lansarea oficiala a avut loc in Piata Revolutiei, in prezenta a 10.000 de membri si simpatizanti. Prezentam scurte fragmente din discursurile liderilor UNPR:

@ Gabriel Oprea: “Astazi face primii pasi pe scena politica romaneasca UNPR. Am credinta dragi colegi si prieteni ca reprezinta raspunsul la asteptarile romanilor. (…) Va prezint aici o echipa de oameni puternici, o echipa de oameni seriosi, o echipa de oameni valorosi. Aveti garantia mea ca aceasta echipa va pune pe primul loc interesul national, si nu interesul unor gasti. Va spune un om care a trebuit sa aleaga intre interesul national si interesul unor grupuri mafiote care au ajuns cu tentaculele in politica romaneasca. Nu am facut compromisuri, de aceea sunt aici, in faţa dvs. Am vrut sa pot sa ma uit in ochii copiilor mei, in ochii colegilor, in ochii tuturor romanilor”.

@ Cristian Diaconescu: “Multi au promis, si noi am promis de-a lungul anilor. Acum este momentul sa facem. Ne angajam sa facem ca Romania si noi fiecare in parte sa ne recastigam demnitatea”.

@ Marian Sarbu: “Partidul acesta va fi un garant pentru conservarea drepturilor si castigarea altelor noi, dar nu pe cale demagogica”.

Marian Sarbu a precizat ca pana la sfarsitul anului UNPR va supune dezbaterii publice programul de guvernare cu care partidul se va prezenta la alegerile din 2012, principalul responsabil pentru acest document fiind profesorul Mircea Cosea.

In Programul sau politic “Romania progresista”, UNPR are cinci propuneri fundamentale pentru o Romanie progresista, acestea vizand o democratie profunda si coerenta, statul progresist in slujba cetateanului, dezvoltarea, valorificarea si protejarea capitalului uman, oportunitatile economice si energia verde.

0 comentariu

noatynu 05-03-2010 - 03:52

Primarii sunt alesi,dar prefectii sunt numiti.Ce masuri ati luat impotriva prefectului de Dolj cu ocazia mitingurilor (neautorizate) de solidaritate cu primarul arestat al Craiovei?Ce masuri ati luat impotriva sefilor de dispozitive de pe stadioanele in care se consuma bauturi alcoolice(vezi imaginile cu Becaliotul)care nu au aplicat prevederile L61 in care
se specifica cu cat se amendeaza cei ce consuma bauturi alcoolice in alte locuri decat cele special amenajate ,parcuri stadioane etc,etc?

Viorica Ianc 05-03-2010 - 05:07

Pentru mine este ceeace iti ramane NETTO
dupa o anumita perioada !
Dupa @@@@, de mai sus este prea mult
viitor si putin REALIZAT !
Omul normal spune ce a realizat ! Si nici-
decum ce va realiza !
Si cand iti faci un mic plan de afaceri ,
ai in fata probabilitatra de realizare 50%
Bilantul este slab ! Mai mult sunt
promisiuni ca se va face si se va drege.
ma insel cumva?

fanariotu 05-03-2010 - 12:40

In toate tarile civilizate(la noi nu e cazul)politistii,atat civili cat si in uniforma,patruleaza in spatiul public,discret,fara agresivitate,ceea ce creaza un sentiment de siguranta in randul cetatenilor cinstiti!La noi cum ies din sediu,direct la carciuma,sau sa gaseasca un fraier sa-l faca de bani,sau sa incaseze taxa de la ,,protejati,,sau…sau…Numai ce scrie in fisa postului nu !Nu vdeti cum zburda infractorii?Am impresia ca au interes sa mentina un nivel de infractionalitate ridicat,pentru a-si motiva cererile de salarii,de dotari etc.Noi,cetatenii,nu existam nici pentru oamenii politici,nici pentru politisti,nici pentru guvern,numai cand trebuie sa ne tunda de bani sau sa le dam votul!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult