Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Boc: Legea salarizării unitare este importantă pentru buget

UPDATE. Boc: Legea salarizării unitare este importantă pentru buget

scris de C.P.
8 afisari

UPDATE. 14.05. Moţiunea intitulată ”Legea privind salarizarea în anul 2011 – ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc” a primit 190 de voturi „pentru”, în condiţiile în care erau necesare 236 pentru a fi adoptată. Reprezentanţii puterii, prezenţi în sala de plen, s-au abţinut de la vot.

În total s-au exprimat 193 de voturi, dintre care 190 „pentru”, unul „împotrivă”. Două voturi au fost anulate.

Prin respingerea moţiunii de cenzură, legea este adoptată de Parlament, urmând să fie trimisă la promulgare şefului statului.

Conform actului normativ, salariul minim brut pe ţară urmează să fie în anul 2011 de 670 de lei. Salariile de bază în sectorul public vor creşte, în 2011, cu 15 la sută, dar raportat la nivelul diminuat din luna octombrie 2010, potrivit legii salarizării unitare.

Proiectul legii salarizării unitare trebuie adoptat cu respectarea procedurilor parlamentare, fiind un act normativ important inclusiv pentru bugetul pe 2011 al României, a declarat, luni, la Parlament, premierul Emil Boc.

––––––-

Întrebat de jurnalişti cum va trece de Parlament proiectul legii salarizării, şeful Guvernului a răspuns că procedura trebuie derulată „cu respectarea procedurilor parlamentare şi cu necesitatea ca România să aibă un buget pentru 2011”, transmite Mediafax.

Moţiunea de cenzură pe legea cadru a salarizării, intitulată „Legea salarizării Guvernului iresponsabil”, este citită luni, iar joi dimineaţă va fi dezbătută, au decis, luni dimineaţă, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În 14 decembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe cele două legi privind salarizarea.

Prima moţiune de cenzură depusă de opoziţie, intitulată „Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc”, a fost prezentată, joi, în plenul Parlamentului, în prezenţa premierului Emil Boc, şi estedezbătută luni în plenul reunit al celor două Camere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult