Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Consultări la Cotroceni. PNL refuză invitaţia, PSD nu vrea în „corul ţuţărilor lui Băsescu”

UPDATE. Consultări la Cotroceni. PNL refuză invitaţia, PSD nu vrea în „corul ţuţărilor lui Băsescu”

scris de Anca Hriban
5 afisari

UPDATE. 17.00. PSD, în frunte cu Victor Ponta, este la discuţii cu preşedintele Băsescu, la Cotroceni. PNL şi PC nu au dat curs invitaţiei.

Partidele şi formaţiunile politice parlamentare au fost invitate luni la ora 15 la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu la o discuţie legată de perspectivele economice şi sociale ale anilor 2011 şi 2012, probleme legate de accesul României în Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative până la sfârşitul anului 2010.

Liberalii au anunţat, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, că refuză discuţiile cu şeful statului. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat: “Nu participăm pentru că preşedintele Băsescu nu acţionează ca un mediator (…), ci ca un preşedinte de partid, susţinător necondiţionat al unei coaliţii guvernamentale care duce ţara spre dezastru economic”, a afirmat Voicu. El a menţionat că liberalii sunt dispuşi să participe doar la consultările privind formarea unui nou Guvern.

Şeful PSD Victor Ponta a arătat că o decizie privind prezenţa social-democraţilor la Palatul Cotroceni va fi luată luni dimineaţa în şedinţa Biroului Permanent Naţional. “Dacă vrea să vorbească serios cu noi, aşa cum a făcut în alte dăţi, mai demult când încă era preşedintele României, ne poate chema separat, venim pregătiţi şi avem ce spune”, a afirmat Ponta, citat de Agerpres, adăugând că pesediştii nu sunt interesaţi “să se înscrie în corul ţuţărilor lui Traian Băsescu”.

La rândul său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a menţionat că temele de discuţie propuse de preşedintele Traian Băsescu sunt extrem de importante, însă pot fi discutate “numai într-o democraţie care ar funcţiona pe principii de normalitate”.

Partidele care vor merge cu siguranţă la Cotroceni sunt cele din arcul guvernamental, respectiv PDL, UDMR, UNPR şi reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult