Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Frunzaverde: Baconschi ar trebui demis, daca Romania nu intra in Schengen. Ministrul raspunde dur

UPDATE Frunzaverde: Baconschi ar trebui demis, daca Romania nu intra in Schengen. Ministrul raspunde dur

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE 15.07: Baconschi susţine că Frunzăverde, „pentru a ieşi din conul de umbră în care l-au plasat afacerile sale din Caraş-Severin”, „a citit într-o cheie falsă scrisoarea miniştrilor de interne francez şi german, prin care se recomandă amânarea aderării României la spaţiul Schengen”, transmite Mediafax.

„Eu îl invit colegial pe domnul Frunzăverde la o discuţie în care i-aş putea explica atât atribuţiile MAE în acest proces, cât şi motivele reale invocate în scrisoarea respectivă. Am însă intuiţia că domnul Frunzăverde nu se teme atât de presupusul «faliment al politicii externe româneşti», cât de viitorul congres al PDL, în care proiectul meu reformator nu este privit cu ochi buni de domnia sa. Mă surprinde această lipsă de solidaritate şi acest atac confuz şi nejustificat, cu atât mai mult cu cât pe vremuri domnul Frunzăverde era relativ cunoscut pentru înclinaţiile sale creştin – democrate. În ceea ce priveşte atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe în acest proces, vă pot spune că MAE şi-a făcut în totalitate tema, că şi-a modernizat reţeaua consulară, că a pus în funcţiune sistemul de vize şi că toate eforturile noastre, conform acquis-ului Schengen, sunt oricând cuantificabile şi verificabile pe teren”, susţine Baconschi.

–––––

Neadmiterea României în spaţiul Schengen în martie 2011 înseamnă falimentul politicii externe româneşti, a declarat, vineri, pentru Agerpres, vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde. ”România nu s-a mai confruntat cu un asemenea insucces din 1997, la Summitul de la Madrid, când nu a fost admisă în NATO. Dacă ţara noastră nu e admisă în spaţiul Schengen, Baconschi ar trebui demis”, a afirmat Sorin Frunzăverde.

Franţa şi Germania au cerut oficial amânarea aderării Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Într-o scrisoare a miniştrilor francez şi german de Interne către comisarul pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, se spune că această aderare ar fi ”prematură” dacă ar avea loc în martie 2011, a informat, marţi, RFI România. În replică la scrisoarea miniştrilor de interne francez şi german care au cerut Comisiei Europene amânarea intrării României în spaţiul Schengen, preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că România nu va accepta nicio discriminare, fie ea şi venită din partea celor mai puternice state ale UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult