Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Urmărirea penală a lui Laszlo Borbely poate începe

Urmărirea penală a lui Laszlo Borbely poate începe

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cu 10 voturi pentru, comisia juridică a Camerei Deputaţiol a dat aviz de începere a urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely

Camera Deputaţiilor ar putea să ia o decizie în plen la 24 aprilie în privinţa cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al mediului Laszlo Borbely, marţi, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Budă, menţionând că au semnat prezenţa doar 19 deputaţi. Decizia a fost luată prin invocarea hotărârii Curţii Constituţionale pentru a argumenta că nu este nevoie de cvorum peste luarea acestei decizii, dar plenul va fi cel decide asupra acestei. În această săptămână, potrivit Mediafax, activitatea deputaţilor este în comisii, iar săptămână viitoare şedinţa se va desfăşura fără vot final.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului după ce a auzit de comunicatul DNA, deşi el consideră că nu a avut nici un motiv să demisioneze.

În iulie 2011, numele ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a apărut într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA Oradea. Ministrul nu a fost pus formal sub acuzare, ci doar consilierul acestuia personal şi beneficiarul unor contracte de sute de milioane de lei cu Apele Române. Conform unui răspuns oficial al DNA, persoana care face obiectul acestei anchete este chiar Laszlo Borbely, căruia firma unui om de afaceri maramureşean i-ar fi amenajat un apartament – lucrări evaluate la 20.000 de euro, făcute pe cheltuiala firmei.

4 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 10-04-2012 - 19:00

L I K E s.

DXN 11-04-2012 - 00:42

‘Om trai si ‘om vedea

Ciu Huhu 11-04-2012 - 08:49

Da’ pe bozgorii aia ce au furat si continua sa fure padurile din Harghita si Covasna nu-i aresteaza si condamna nimeni?

observer 12-04-2012 - 01:07

Miercuri, 11 aprilie, in timpul crizei, 30 de masini nou-noute, straine nu romanesti, s-au aliniat in fata Radioului public. Nu era decat iepurasul de Paste in formula dorita de megalomanul presedinte director general al Soc Romane de Radio, UDMRistul Demeter Andras Imre, care a tinut sa fie salutat de noile sale achizitii cu comision gras plecat la sfera de supt a UDMR. Paranoia e boala dulce fata de ce face acest om plasat de coalitie in fruntea prestigiosului radio romanesc, pe care il storce. Frumos este ca masinile nu sunt cumparate ci luate in leasing financiar, adica plateste un fel de chirie cativa ani, putini, apoi gata, in loc sa fie propritar cu aceeasi bani o ia de la cap. Vorba vine, in 4 ani Demeter a zburat de la sefie chiar daca USL se va pupa cu UDMR pt putere. Vor ramane sa plateasca altii in timp ce el va beneficia de comisionul si afacerile veroase facute deja. Culmea este ca Curtea de conturi era in Radio dar nu vedea nimic, ca de obicei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult