Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL castiga zdrobitor Capitala!

USL castiga zdrobitor Capitala!

scris de M.A.
6 afisari

Cine vor fi noii deputati si senatori, cine va castiga alegerile parlamentare? Acestea sunt intrebarile care domina acum societatea romaneasca.

USL castiga zdrobitor Capitala!

USL castiga zdrobitor Capitala!

Econtext a demarat o serie de analize privind potentialii castigatori ai alegerilor, din toate judetele tarii. Iar singura modalitate de a vedea care vor fi viitorii deputati si senatori consta in sondajele de opinie. Pe scurt, va prezentam care sunt posibilii castigatori, asa cum arata sondajele de opinie. Toate sondajele au fost culese din diferite publicatii, in special ziare locale, ziarele din aceste judete.

Mergem acum mai departe cu regiunea BucurestiIlfov. Va aratam ce zic sondajele, cine sunt candidatii din Bucuresti si Ilfov care au cele mai ridicate sanse de a deveni membrii ai Parlamentului. Pentru colegiile care nu au fost incluse, nu am gasit sondaje sau finalistii sunt cotati cu sanse egale (au acelasi procentaj in sondaje). Dar acestea sunt foarte putine.

Bucuresti si Ilfov

Prima concluzie care se poate afirma despre Bucuresti si Ilfov este ca USL va castiga detasat alegerile. De mult nu a fost o majoritate mai zdrobitoare in Capitala (+ Ilfov) ca la aceste alegeri, dupa cum arata sondajele de opinie. In total, avem 32 de colegii pentru Camera Deputatilor (28 in Bucuresti, 4 in Ilfov) si 14 pentru Senat (12 in Bucuresti, 2 in Ilfov).

Pe ansamblu, am identificat potentialii castigatori din 30 de colegii. Iar USL conduce detasat! Astfel, USL ar castiga alegerile in 24 de colegii (15 deputati si 9 senatori), pe cand ARD ar castiga doar in 6 colegii (3 deputati si 3 senatori).

Nici un candidat de la PP-DD nu ar ajunge in Parlament din Bucuresti si Ilfov. Dar, sa subliniem, acestea sunt datele pentru colegiile pentru care am gasit sondaje si, in plus, sunt voturile dinainte de reatribuire.

Dar IATA cine sunt acesti 30 de candidati din Bucuresti si Ilfov care ar putea deveni deputati si senatori:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult